corner corner De dødes tjern

Medium

De dødes tjern
by Bernhard Borge | Mystery & Thrillers
Registered by wingsota48wing of Hokksund, Buskerud fylke Norway on 6/3/2008
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by LeishaCamden): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingsota48wing from Hokksund, Buskerud fylke Norway on Tuesday, June 03, 2008

8 out of 10

"Med suveren dyktighet maner Bernhard Borge fram atmosfæren rundt Blåtjernet og Daumannshyta, der folk mener at den sinnssyke Tore Gruvik går igjen. Noen unge mennesker fra Oslo drar opp til hytta og tar freidig kampen opp mot alle spøkelser. Men bordet fanger - en skjebnetung ring av uhygge legger seg rundt dem, luften lades av katastrofe - til løsningen kommer i en rekke nervepirrende sluttscener".

Bernhard Borge, alias Andre Bjerke.

Antakelig har alle sett filmen, men boken er like spennende. Egner seg ikke for de som er mørkeredde.

Boken er kjøpt brukt hos BrukBarBok for å gi andre BookCrossere et riktig grøss. 


Journal Entry 2 by wingsota48wing at a friend and fellow bookcrosser in By hand, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Tuesday, June 03, 2008

This book has not been rated.

Released 10 yrs ago (6/4/2008 UTC) at a friend and fellow bookcrosser in By hand, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Jeg tar med meg boken på BC-treffet. LeishaCamden vil gjerne lese den. 


Journal Entry 3 by LeishaCamden from Alna bydel, Oslo fylke Norway on Wednesday, June 04, 2008

This book has not been rated.

Fikk denne av sota48 på treff i ettermiddag. Tusen takk!! Jeg har aldri lest denne boka ... filmen digger jeg, den er helt fantastisk, men jeg har ikke lest boka. Skal bli bra. Jeg har en plan med den når jeg har lest den også ... ;-) 


Journal Entry 4 by LeishaCamden from Alna bydel, Oslo fylke Norway on Monday, September 15, 2008

This book has not been rated.

Boken er lest! :-) Det var meget god sommerlektyre. Historien foregår jo om sommeren, og ikke nok med det, men den foregår også i Østerdalen hvor jeg alltid reiser i sommerferien ... ;-)

Dette er en veldig god bok, spennende og skremmende, godt skrevet, gir et morsomt tidsbilde, har gode personskildringer og holder leseren på tå hev. Som fan av filmen visste jeg jo hvordan alt kom til å gå, men det ødela absolutt ikke spenningen. Bjerke har gjort en kjempejobb med å bygge opp historien og skape en creepy stemning. Boka anbefales på det sterkeste, men som sota48 skrev, ikke for de mørkredde ... ;-)

Kort resyme av handlingen: hovedpersonen Bernhard skriver kriminalromaner, men har sluppet opp for ideer. En venn av ham forteller ham en såkalt sann historie - en slags spøkelseshistorie om noe som skal ha skjedd for en hundre års tid siden oppi Østerdalen. (Våre helter er Oslofolk hele bunten.) En mann går igjen i nærheten av en gammel hytte. Denne hytta har nylig blitt kjøpt av en i vennekretsen ... og han har reist dit for å jakte. Tvillingsøsteren hans er igjen i byen - de to har et spesielt og veldig sterkt bånd til hverandre, og når hun føler på seg at noe har tilstøtt broren vet ikke vennene helt hva de skal tro. Så kommer det beskjed fra den lille innlandsbygda om at jegeren er forsvunnet ... :-o

Etter litt om og men reiser hele gjengen opp til hytta for å prøve å finne ut av hva som kan ha skjedd. Der finner de først og fremst ut av alle detaljene i det gamle sagnet. Det er en fascinerende historie ... men det er selvsagt bare oppspinn, for noe så fantastisk kan da ikke ha noen forbindelse med virkeligheten. Eller ... ?

Én ting er i alle fall sikkert: Det finnes mer mellom himmel og jord enn det som kan forklares med den lille multiplikasjonstabellen ... !!! 


Journal Entry 5 by LeishaCamden at Sentrum in Drammen, Buskerud fylke Norway on Saturday, May 18, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (5/18/2013 UTC) at Sentrum in Drammen, Buskerud fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Endelig skal denne boka ut og reise ... !! Slipper den fri et sted i Drammen sentrum. Kommer tilbake med nærmere info. :-)

Edit: La den i et busskur på Bragernes torg, det rett ved blomsterhandlerne. :-) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.