Mitä eläimet puhuvat

by L. L. Stiškovskaja | Science | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 5/22/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, May 22, 2008
Alkuteoksesta O čem govorjat životnye suomentanut Sergei Pogreboff. Kirjayhtymä 1982.

Takakannesta:
Erikoislaatuinen näkökulma avautuu tästä kirjasta, joka käsittelee eläinten kieltä ja sen merkitystä eri eläinlajien kohdalla. Miten Aristoteles ja Leonardo da Vinci tulkitsivat eläinten kieltä, mitä kokemuksia siitä oli venäläisillä metsästäjillä? Puhetta siivin. Uimarakon äänimerkit. Naukuva kottarainen. Mitkä eläimet ovat kuulon mestareita? Lemmenlaulut. Uhkauslaulut. Hyökkäyslaulut.
Aihepiiri on moniääninen ja neuvostoliittolaista alkuperää oleva kirja tuo esiin uusia ajatuksia ja huomioita tällä tutkimusmatkalla eläinten valtakuntaan.
*
Edit 6.5.2013
Onpas tämä(kin) ollut kauan hyllyssä odottamassa lukemista, mutta nyt se on tehty :) Ja se taas on Lii5an MIX-haasteen ansiosta, koska tarkoitus olisi vapauttaa tämä liittyen 'Ei kysyvä tieltä eksy' -haasteen merkeissä (siitä kiitos puolestaan Nioralle). Kysymykseen 'Mitä eläimet puhuvat?' tulee vastaus varmaankin olemaan 'Merten salaisuuksia'.

Mutta kirja piti siis lukea ensin itse, ennenkuin se pääsee vapauteen ja suureen maailmaan.

Mielenkiintoisinta oli lukea lintujen laulusta. Kirjassa kerrotaan, että varpuslintujen äänimerkit jaotellaan usein alaryhmiin, kuten lentoonlähtöön, laskeutumiseen, kosiskeluun ja ruokailuun liittyviin ääniin. Esim. mustarastaalla ja keltasirkulla on 14 äänityyppiä ja talitiaisella 20. Nämä pääryhmät jakautuvat siis vielä alaryhmiin. Näin kerrotaan tekstissä tarkemmin:
"Esimerkiksi vihervarpunen pystyy 'tetterett'-signaalinsa väritystä muuttamalla ilmoittamaan lajitovereilleen 4 toisistaan poikkeavaa tiedonantoa, joiden merkitykset ovat seuraavat:
-minä, vihervarpunen, olen tässä, en lennä enkä halua lentoon, vastatkaa,
-minä, vihervarpunen, olen tässä aivan rauhassa,
-minä, vihervarpunen, olen valmiina lähtemään tästä lentoon,
-minä, vihervarpunen, lennän tässä.
Kaikkiaan saadaan vihervarpusen signaalien lukumääräksi 29." (sivu 64)

Peipon laulusta kerrotaan, että tämä 2 sekunnin kestoinen laulu koostuu kolmesta säkeestä ja päättyy 'karjaisuun'. "Peipon lauluvalikoimassa saattaa esiintyä kuusi erilaista laulun muunnelmaa, jotka poikkeavat toisistaan yksityiskohdissa." (sivu 116) Minun sävelkorvallani ei noita eroja taida kuulla, mutta mielenkiintoisia tietoja nämä olivat.

Kirja jää siis odottamaan vapautumista (varmaankin tässä toukokuun puolella...).

Released 10 yrs ago (5/17/2013 UTC) at Valkeisenlampi in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Valkeisenlammen puistossa olevan Kevät-veistoksen luona (sairaalan vieressä). Veistos on rantavedessä, joten kirja on läheisellä penkillä.
*
Osallistun kirjan vapautuksella erilaisiin suomenkielisellä keskustelufoorumilla oleviin haasteisiin, mm. Lii5an MIX-vapautushaasteeseen . Vapautukseen kuuluu kysymyskirja (tämä) ja vastauskirja (Meren salaisuuksia).

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.