corner corner Rouva Chenin henki

Medium

Rouva Chenin henki
by Amy Tan | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 3/31/2008
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by LiskoMiettinen): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 31, 2008

This book has not been rated.

Takakannesta:
"Seurapiirirouva Bibi Chen on viemässä kahtatoista amerikkalaista kiertomatkalle Kiinan kautta Burmaan. Juuri ennen lähtöpäivää Bibi kuolee ja oppaaksi vaihtuu kokematon nuori mies. Rouva on kuitenkin piikikkäänä kommentoijana ja tarinoidenkertojana hengessä mukana. Bibin tarkkaan suunnittelema matkaohjelma alkaa rakoilla jo alkuvaiheessa, kun seurue metsästää autenttisia kokemuksia. Toilaillessaan lauma häpäisee kiinalaisen temppelin ja hankkii itselleen punataudin. Burmassa epäonninen meno jatkuu. Turistit sieppaa viidakkoon hallituksenvastainen karen-heimo, joka pitää yhtä heistä jumalana ja uskoo tämän järjestävän heimolle oman tosi-tv-ohjelman. Ihme kyllä niin käykin, mutta vasta melkoisen mediakohun jälkeen, sillä ryhmän tilannetta pyrkivät hyödyntämään sekä Yhdysvaltain poliitikot että matkailudollareista kiinnostunut sotilasjuntta ja katsojalukuja kärkkyvät tv-kanavat.
Amy Tan yhdistää Rouva Chenin hengessä kulttuurien kerrokset, länsimaisen turismin, sotilasdiktatuurin, tosi-tv:n ja henkien maailman oikukkaan yllätyksellisesti ja onnistuu luomaan omaperäisen ja viihdyttävän veijariromaanin." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 22, 2013

This book has not been rated.

Alku oli jotenkin nihkeä, mutta kun tarina alkoi rullata, uppouduin siihen täysin. Erinomainen, pintatasolla hauska kertomus, jonka takaa löytyy purevaa kritiikkiä ja monitahoista pohdintaa oikeasta ja väärästä.

Tässä Kumppanin arvio kirjasta:
http://www.maailmankuvalehti.fi/node/786

Toivelistahippakirjana LiskoMiettiselle seuraavaksi. 


Journal Entry 3 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, September 13, 2013

This book has not been rated.

Kiitoksia paljon. Vaikuttaa just miun tyyppiseltä kirjalta. Eikä syytä huoleen, vaikka vähän on kestänyt postituksen kanssa. Ymmärrän hyvin näin arkipäivinä työssä käyvänä, että tuo ylimääräinen postireissu työpäivän jälkeen tuntuu kyllä itselläkin todella voimia vaativalta. En oikein osaa vielä tuota töistä suoraan johonkin menemistä. Jos sen tässä iän kanssa oppis. 


Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, August 14, 2017

8 out of 10

Jaa, mie taas tykkäsin alusta, mutta koskas tämä vaati paljon keskittymistä rupesi jo puuduttamaan kirjaa lukiessa. Toki loppua kohden parani taas kerronta.

Paljon oli henkilöitä joista en niinkään pitänyt. Rouva Chen vaikutti hauskalta henkilöltä, vaikka olikin vaan hengeltään kirjassa.

Kirjassa oli kaunista kuvausta Burmasta, josta en paljon mitään tiennytkään. Mielenkiintoinen paikka.

Viimeinkin sain kirjan aloitettua ja luettua. Monesti ollut mielessä, mutta en ole sitten vaan saanut aikaiseksi tarttua tähän. Varmaan voisi tekijältä muitakin kirjoja lukea, mutta ei nyt hyllystä löydy yhtään hänen kirjaansa. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.