corner corner Rouva Chenin henki

Medium

Rouva Chenin henki
by Amy Tan | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 3/31/2008
This book has not been rated. 

status (set by LiskoMiettinen): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 31, 2008

This book has not been rated.

Takakannesta:
"Seurapiirirouva Bibi Chen on viemässä kahtatoista amerikkalaista kiertomatkalle Kiinan kautta Burmaan. Juuri ennen lähtöpäivää Bibi kuolee ja oppaaksi vaihtuu kokematon nuori mies. Rouva on kuitenkin piikikkäänä kommentoijana ja tarinoidenkertojana hengessä mukana. Bibin tarkkaan suunnittelema matkaohjelma alkaa rakoilla jo alkuvaiheessa, kun seurue metsästää autenttisia kokemuksia. Toilaillessaan lauma häpäisee kiinalaisen temppelin ja hankkii itselleen punataudin. Burmassa epäonninen meno jatkuu. Turistit sieppaa viidakkoon hallituksenvastainen karen-heimo, joka pitää yhtä heistä jumalana ja uskoo tämän järjestävän heimolle oman tosi-tv-ohjelman. Ihme kyllä niin käykin, mutta vasta melkoisen mediakohun jälkeen, sillä ryhmän tilannetta pyrkivät hyödyntämään sekä Yhdysvaltain poliitikot että matkailudollareista kiinnostunut sotilasjuntta ja katsojalukuja kärkkyvät tv-kanavat.
Amy Tan yhdistää Rouva Chenin hengessä kulttuurien kerrokset, länsimaisen turismin, sotilasdiktatuurin, tosi-tv:n ja henkien maailman oikukkaan yllätyksellisesti ja onnistuu luomaan omaperäisen ja viihdyttävän veijariromaanin." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 22, 2013

This book has not been rated.

Alku oli jotenkin nihkeä, mutta kun tarina alkoi rullata, uppouduin siihen täysin. Erinomainen, pintatasolla hauska kertomus, jonka takaa löytyy purevaa kritiikkiä ja monitahoista pohdintaa oikeasta ja väärästä.

Tässä Kumppanin arvio kirjasta:
http://www.maailmankuvalehti.fi/node/786

Toivelistahippakirjana LiskoMiettiselle seuraavaksi. 


Journal Entry 3 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, September 13, 2013

This book has not been rated.

Kiitoksia paljon. Vaikuttaa just miun tyyppiseltä kirjalta. Eikä syytä huoleen, vaikka vähän on kestänyt postituksen kanssa. Ymmärrän hyvin näin arkipäivinä työssä käyvänä, että tuo ylimääräinen postireissu työpäivän jälkeen tuntuu kyllä itselläkin todella voimia vaativalta. En oikein osaa vielä tuota töistä suoraan johonkin menemistä. Jos sen tässä iän kanssa oppis. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.