corner corner De Roos van Amsterdam

Medium

De Roos van Amsterdam
by Sadik Yamni | Literature & Fiction
Registered by denoormannen of Wijk bij Duurstede, Utrecht Netherlands on 3/12/2008
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by likigiki): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by denoormannen from Wijk bij Duurstede, Utrecht Netherlands on Wednesday, March 12, 2008

This book has not been rated.

Deel achterkant:

Als Selma, een meisje van zeventien, op mysterieuze wijze van de aardbodem verdwijnt, huurt haar rijke Turkse vader een Turkse detective in. Maar de zaak blijkt veel ingewikkelder en moeilijker op te lossen dan ze aanvankelijk dachten. Tot overmaat van ramp wordt duidelijk dat iedereen die zich ook maar zijdelings met de verdwijning inlaat, groot gevaar loopt.

In "De roos van Amsterdam" laat de Turks-Nederlandse schrijver Sadik Yemni de Nederlandse lezer kennismaken met een voor hem onbekende wereld waarin speciale codes gelden. De roos van Amsterdam is een meesterlijk misdaadverhaal vol spanning, waarin ongewone personnages en niet-stereotype buitenlanders een rol spelen. 


Journal Entry 2 by denoormannen at Waterland cache 5: Landelijk Noord in - GeoCache, Noord-Holland Netherlands on Saturday, March 29, 2008

This book has not been rated.

Released 10 yrs ago (3/29/2008 UTC) at Waterland cache 5: Landelijk Noord in - GeoCache, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Ik vond het wel toepasselijk om in de gemeente Amsterdam dit boek achter te laten. Veel leesplezier ermee en laat het ook maar weer ergens achter.

vriendelijke groet,
denoormannen 


Journal Entry 3 by likigiki from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Friday, July 04, 2008

7 out of 10

Vandaag in Zunderdorp gevonden via geocaching. Dat is een spel waarbij 'schatten' worden verborgen en via GPS-coordinaten moeten worden opgespoord. In dit geval zat er ook een boek van bookcrossing bij. Leuke vangst!

Sadik Yemni heeft een detective geschreven over een verdwijning van een welgesteld Turks-Nederlands meisje. Haar vader is een zeer succesvolle zakenman en heeft een niet-conservatieve opvoedingsstijl.
Het verhaal speelt voornamelijk in Amsterdam aan het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw.
Naast de normale gang van zaken die in detectives gebruikelijk zijn laat hij ons ook meeproeven van de sfeer die onder Turken leefde aan het eind van het decennium. Ondanks of misschien wel dankzij hun rijkdom voelen de personages uit het boek dat ze tussen twee culturen zitten waarbij ze als jong-volwassenen hun weg moeten vinden. Het verdwenen meisje was lid van een maatschappij-kritische groep die de media in de gaten wilde houden.

"We wilden een reactiemechanisme vormen. In het begin tegen de eenzijdige berichten van de media over ons. Als er een boek of een tijdschrift over de Turken uit zou komen of een film zou worden vertoond, dan zouden we die eerst bestuderen om daarna schriftelijk te reageren op de volgens ons absurde gedeeltes. "

Opvallend in dit kader is overigens dat het woord islam op geen enkele manier een rol speelt in het boek. En dat dit opvallend is heeft waarschijnlijk te maken dat een pré-911en pré-Wildersboek is.

Qua onderwerp spreekt het boek me zeer aan maar ik heb nogal wat moeite gehad met de schrijfstijl.
De personages zijn nogal plat. Het heeft een nogal damesromanachtige schrijfstijl die met macho-taal is doorspekt. De detective is wel erg tevreden met zijn versierkunsten. En de personages zich vaak van dezelfde zinnetje zoals: "ik begrijp het".

Ondanks dat heb ik het boek toch met plezier gelezen en kon ik dit als een echt kado'tje van een onbekende beschouwen.
Waarvoor mijn dank. 


Journal Entry 4 by likigiki at Klimhal Centraal in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Friday, July 11, 2008

7 out of 10

Released 9 yrs ago (7/11/2008 UTC) at Klimhal Centraal in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

In Klimhal Centraal heb ik het boek losgelaten. (N 52° 22.616 E 004° 54.776) Nog steeds in Amsterdam dus.
Ik klim daar vaker en ze hebben een mooie grote leestafel in het midden van de klimhal. Dus op het moment dat de klimmers even ontspannen kunnen ze het boek vinden. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.