corner corner Simpukan Tähden - vaellus Santiago de Compostelaan

Medium

Simpukan Tähden - vaellus Santiago de Compostelaan
by Kari Selén | Travel
Registered by wingPiikuwing of Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 1/14/2008
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by em64): available


6 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, January 14, 2008

This book has not been rated.

Editan nettisivulta lainattua:

"Apostoli Jaakob vanhemman hauta Santiago de Compostelassa, Espanjassa on Euroopan tunnetuimpia pyhiinvaelluskohteita. Keskiaikainen pyhiinvaellusreitti katolisen maailman kolmanneksi pyhimpään kaupunkiin kulkee Pyreneitten yli halki Pohjois-Espanjan. Nykyisin reittiä vaeltaa yli 50 000 ihmistä vuodessa. Suosituin reitti on Camino Francés. Simpukan tähden on kertomus keski-ikäisen miehen vaelluksesta Ranskan rajalta uudelleen henkiin herätettyä pyhiinvaellusreittiä pitkin Pyhän Jaakobin hautakirkkoon. Jalkamatkalle kertyi mittaa 750 kilometriä.

Vanhan pyhiinvaellusreitin kulkeminen on voimakas henkilökohtainen kokemus, joka päästää irti ajasta ja paikasta. Matkaaminen vaihtelevien sääolojen ja maisemien halki sekä yöpymiset yhteismajoituksessa refugioissa vaativat kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä, sopeutumista ja melko hyvää kuntoa. Se on ilon ja tuskan tie, mutta myös hyvien ihmisten tie.

Kari Selénin mukaansa tempaava matkapäiväkirja tutustuttaa lukijansa alueen historiaan, espanjalaiseen keittiöön, paikallisiin pikkukyliin, nähtävyyksiin ja pyhiinvaeltajaystäviin eri puolilta maailmaa. Kirjassa on mukana hyödyllistä tietoa mm. vaelluksella tarvittavista varusteista, refugioista sekä muista majapaikoista ja ruokailusta." 


Journal Entry 2 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, January 14, 2008

This book has not been rated.

Mielenkiintoinen kirja, joka sisältää varmasti hyviä vinkkejä Caminolle lähtijälle. Itsekin olen sitä joskus miettinyt, mutta tämän kirjan perusteella vaikuttaa siltä että tällaiselle hienohelmalle (!?) matka olisi ehkä sittenkin liian askeettinen - tai ainakin reitti niin ruuhkainen että meikäläiselle sopivan yöpymispaikan löytäminen on lottovoitto. Taidan keskittää patikointihaaveeni vastedes Saksan viinitilakierrokselle, minkäänlaista hengellistä päämäärää kun mietteissäni ei alun alkaenkaan ollut... 


Journal Entry 3 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, January 15, 2008

This book has not been rated.

Kirja lähtee Tintille huomenna. 


Journal Entry 4 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 17, 2008

This book has not been rated.

Kiitos, Piiku! Saa nähdä onnistuuko kirja lisäämään vaelluskuumetta vai alkaako homma tuntua liian vaivalloiselta. :) 


Journal Entry 5 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 22, 2008

This book has not been rated.

Ei tämä intoa ainakaan latistanut, pikemminkin päinvastoin. Nyt suunnittelen ihan vakavissani lähtöä Caminiolle. En tiedä mikä siinä niin houkuttaa, mutta olen halunnut sinne niin kauan kun olen kyseisestä vaelluksesta tiennyt (eli jostain yläasteiästä saakka).

Kirja oli mukavaa luettavaa, ei mitenkään valtavan hyvin kirjoitettu mutta aidon ja rehellisen tuntuinen matkakertomus. Olen aikaisemmin lukenut Susanna Linnan kirjan Simpukankuorelta kotiin, joka luonnollisesti tuntui läheisemmältä koska vaeltajana oli itseni ikäinen naisihminen. Kari Selén puolestaan on isäni ikäinen mies joten samastuminen ei ollut yhtä helppoa. :) Kiva oli kuitenkin hänenkin kokemuksiaan lukea ja huomata että Caminolle mahtuu monenlaista kulkijaa.

Pidän kirjan ainakin hetken aikaa pysyväiskokoelmassa, mutta eiköhän se jossain vaiheessa ole valmis jatkamaan matkaansa.

Edit: Niin ja Caminolla tuli tosiaan käytyä huhtikuussa 2008. Kävelin n. 200 km Ponferradasta Santiagoon. Hieno reissu, suosittelen! 


Journal Entry 6 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 27, 2012

This book has not been rated.

Kiitos Tintti! Kirja vaikuttaa oikein mielenkiintoiselle. 


Journal Entry 7 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 15, 2012

This book has not been rated.

Kirja tuli luettua elokuun lämmössä mökkilaiturilla. Mielenkiintoinen kuvaus vaelluksesta vaikka välillä häiritsikin kirjoittajan negatiivissävytteinen kerronta. Uskon avarakatseisuuden olevan ensimmäisiä mukaan otettavia ja asenne "kukin tyylillään". Uteliaisuus heräsi lukea joskus tuo Tintin mainitsema kirja, uskon saavani enemmän tarttumapintaa myös ikäiseni kerronnasta kuin tästä. Ei tämä kuitenkaan huono ollut.

Jaahas, jos seuraavaksi matkaisi Rahtilaivalla Brasiliaan. Kiitos Tintille tästä nojatuolimatkasta. Laitan kirjan eteenpäin sopivan tilaisuuden tullen. 


Journal Entry 8 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 21, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (8/21/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hep-ketjusta sakirmolle. Lukuiloa!

Read and Release at BookCrossing.com...
 


Journal Entry 9 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, August 23, 2012

This book has not been rated.

Kirja saapui, kiitos Niksu! Sujahtaa seuraavaksi TBR-pinoon sopivan matkakuumeista lukuhetkeä odottelemaan. 


Journal Entry 10 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, October 31, 2012

8 out of 10

No niin, luettu on. Vaikken olekaan Caminoa kulkenut, niin paljon hostelleissa yöpyneenä ja sadesäissä vaeltaneena pystyin kyllä hyvin eläytymään makuusalihälinöiden ja mutavellissä tarpomisen tunnelmiin! Kerrontatyyli oli ehkä turhan töksähtelevää ja päiväkirjatyyppistä, mutta päiväkirjamerkinnöistä se ilmeisesti oli kirjaksi muokattukin, joten ihmekös tuo. Oikein mukava opus luettavaksi pätkittäin työmatkabussissa. 


Journal Entry 11 by wingsakirmowing at -- By Hand or Post, meetup, rings, RABCKs etc in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 10, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (11/10/2012 UTC) at -- By Hand or Post, meetup, rings, RABCKs etc in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Otan mukaani miittiin, jospas sieltä löytyisi Caminolle uusi lukija. 


Journal Entry 12 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 03, 2013

This book has not been rated.

Poimin tämän matkakirjan mukaani illan miitistä Tampereella. 


Journal Entry 13 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 03, 2016

This book has not been rated.

Matkapäiväkirjaa ei ollut tarkoitettu perheen ulkopuolisten luettavaksi. Se on siis muokattu kirjaksi sopivaksi. Jotenkin se näkyy. Vaikka tässä on kerrottu matkan varrella tavatuista henkilöistä ja paikoista, niin koko vaelluksesta jää jotenkin tylsä vaikutelma. Kävellään, etsitään majapaikka, valitetaan meteliä pitävistä vaellustovereista, ehkä käydään katsomassa jotain kirkkoa (josta kerrotaan sitten historiaa) ja sitten taas kävellään. No, tuollaistahan se vaellus varmaan on. Nyt vain tuntui kuvailu jäävän aika värittömäksi. Itselläni ei ole koskaan ollut houkutusta tuonne lähteä kulkemaan, joten voi olla, että vaellusta suunnittelevalle tämä olisi mielenkiintoisempi.

Vien illan miittiin tarjolle. Jos siellä ei lähde kenenkään matkaan, niin todennäköisesti jätän sitten Metson kirjankierrätyskärryyn. 


Journal Entry 14 by em64 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 03, 2016

This book has not been rated.

Nappasin illan miitistä. 


Journal Entry 15 by em64 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 02, 2016

7 out of 10

Aiemmin tänä vuonna luin saksalaisnäyttelijän Hape Kerkelingin kirjan Ich bin dann mal weg, jossa hän kertoo omasta vaelluksestaan Santiago de Compostelaan. Ajoittain tuntui, että kyseessä on ollut ihan eri reitti, vaikka toki paljon samantyyppisiä kokemuksia miehillä oli ollut. Selén tosiaankin keskittyi aika paljon vain luettelemaan reitin varrella olleita rakennuksia, refugioita ja kaupunkeja, omista vaikuttimistaan, tuntemuksistaan ja matkan kirvoittamista ajatuksista hän kertoi hyvin niukasti. Selénin kirjasta ehkä saa enemmän vinkkejä, mutta toisaalta se oli sitten vähän tylsä. Eikä asiaa auttanut, että kirjoitustyyli oli aika töksähtelevä. Varmasti asiaan on vaikuttanut yksityisen päiväkirjan muokkaaminen julkiseksi matkakertomukseksi. Kirjassa oli luvattoman paljon lyöntivirheitä ja erikoisia sanamuotoja.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.