corner corner Fantoompijn

Medium

Fantoompijn
by Arnon Grunberg | Literature & Fiction
Registered by Wilmar of Leiden, Zuid-Holland Netherlands on 12/29/2007
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Selmavhalder): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Wilmar from Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, December 29, 2007

7 out of 10

Beschrijving van bol.com:
Het leven dient in scène te worden gezet. En je leven in scène zetten, dat kun je niet aan anderen overlaten. Dat moet je zelf doen. Robert G. Mehlman wil de werkelijkheid produceren zoals anderen boeken, films en schilderijen produceren. "Het waren deze kleine toneelstukjes die mij gelukkig maakten. Het moment dat ik zelf begon te geloven in de zorgvuldig door mij geënsceneerde werkelijkheid, dat was het moment van de euforie. Het moment dat het verhaal dat je zelf hebt bedacht er met je vandoor gaat. Het moment dat je het idee hebt dat er eindelijk iemand aan de andere kant van het schaakbord heeft plaatsgenomen, dat je niet meer tegen jezelf speelt. Dat moment, dat is het moment van de euforie." Mehlman, schrijver van 268 Op de wereldranglijst en werkend aan zijn magnum opus, ziet zichzelf als parasiet die naar verlossing zoekt. In plaats daarvan vindt hij roem met zijn internationale bestseller De Pools-joodse keuken in 69 recepten. Kookboekenschrijver was niet zijn eerste keus, en roem is een lek luchtbed, maar dat beseft hij pas als hij midden op zee zit. Arnon Grunberg (1970) publiceerde onder meer het bekroonde en internationaal geprezen Blauwe maandagen, het al even succesvolle Figuranten en het boekenweekgeschenk De heilige Antonio. Hij woont en werkt in New York.

***
Als ik ooit mijn memoires ging schrijven zou De geschiedenis van mijn lafheid een goede titel zijn. (blz. 81)
***
Ik heb zelden iemand ontmoet die zo goed kon aanraken als zij. Haar aanrakingen hadden wat ik zou willen dat mijn woorden altijd hadden gehad: ze waren geladen. (blz. 137)
***
Overtuigingskracht is een kwestie van de juiste woordkeus. Misschien is ethiek wel een kwestie van de juiste woordkeus. Mijn ethiek was in ieder geval gereduceerd tot een kwestie van woordkeus en ritme, slaven van de overtuigingskracht. (blz. 139) 


Journal Entry 2 by Wilmar at OBCZ Hotel De Doelen in Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, January 02, 2008

This book has not been rated.

Released 10 yrs ago (1/2/2008 UTC) at OBCZ Hotel De Doelen in Leiden, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Happy 2008 and Happy BookCrossing! 


Journal Entry 3 by Selmavhalder from Leidschendam, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, May 31, 2008

This book has not been rated.

Dank! Ben er in bezig, laat em daarna weer ergens liggen. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.