corner corner Kigalin sunnuntait

Medium

Kigalin sunnuntait
by Gil Courtemanche | Literature & Fiction
Registered by wingPiikuwing of Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/22/2007
This book has not been rated. 

status (set by Nonnuli): to be read


4 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, August 22, 2007

This book has not been rated.

Takakannesta:

Bernard Valcourt on kanadalainen toimittaja, joka on ollut todistamassa Etiopian nälänhätää. Hän on nähnyt myös Libanonin sodan. Mitkään ihmisten toisilleen tekemät kauheudet eivät hätkähdytä häntä. Juurettomuus ajaa hänet 90-luvun alussa Ruandaan perustamaan tv-kanavaa.
Hotelli Mille-Collinesin uima-altaan ympärillä lorvehtii päivittäin avustusjärjestöjen työntekijöitä, toimittajia ja prostituoituja. Tähän kantaporukkaan kuuluu myös nuori hutu-tarjoilija Gentille. Bernard ja Gentille heittäytyvät rakkaussuhteen pyörteisiin maan kulkiessa auttamattomasti kohti veristä sisällissotaa.

Kigalin sunnuntait on sykähdyttävä ja rankka kuvaus Ruandan lähihistoriasta, joka uutiskatsauksia paremmin auttaa ymmärtämään 800 000 ihmisen kuolemaan johtaneen kansanmurhan syitä ja seurauksia.


"Courtemanche on onnistunut kuvaamaan Ruandan tilannetta niin kiinnostavasti, että kirja väkisinkin houkuttaa ajatusleikkiin siitä, miten kaikki olisi voinut mennä toisin. Mitä jos viimeistään ensimmäisten kymmenen tuhannen ruumiin jälkeen YK olisi lähettänyt kunnon sotavoimat?"
- Tuija Brax, Ulkopolitiikka

 


Journal Entry 2 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, August 30, 2007

This book has not been rated.

Vähän turhan rankalta tuntui tämänhetkiseen mielentilaani, en päässyt alkua pidemmälle. Odotin että "rakkaussuhteen pyörteet" alkaisivat, mutta kun ei niin ei...

Kirja oli näköjään myös lukutuolin toivelistalla. Lähetän tämän kappaleen hänelle. 


Journal Entry 3 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 31, 2007

This book has not been rated.

Kaikki kirjapaketit ovat mukavia, mutta kyllä nämä yllätys-RABCKt ylittävät kaiken :) Kiitokset toivekirjasta, joka takakannen perusteella kieltämättä vaikuttaa aika "rankalle"! 


Journal Entry 4 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, April 05, 2009

This book has not been rated.

Olen jostain syystä aina uudestaan ja uudestaan lykännyt tämän kirjan aloittamista, mutta tänä viikonloppuna päätin lopulta tarttua siihen. Ajattelin helpottaa lukemiskokemustani käymällä ensin Wikipediassa, mistä luin taustatietoa Ruandan historiasta ja kansanmurhasta. Mutta niinhän siinä kävi, että kirja ei imaisuut minua mukaansa ei sitten millään - luovutin jo 'alkumetreillä'. Myöhemmin kurkistin Piikun journal entryä, ja olin huvittunut siitä, että jollekin toiselle oli käynyt samoin :)

Taidan ottaa kirjan mukaani ensin viikon BC-tapaamiseen, koska siellä on aina minua fiksumpia lukijoita, jotka ymmärtävät niistäkin kirjoista, jotka eivät minulle aukene... 


Journal Entry 5 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, April 07, 2009

This book has not been rated.

Tämä olikin kiinnostava löytö tämän illan miitistä. Kirja on nimittäin ollut minulla "lue sitten joskus, kun vastaan tulee" -listalla jo aika pitkään. Muistaakseni CL on tätä tainnut joskus minulle suositella, kun on Afrikka- tai Ruanda-kirjoista ollut puhetta. 


Journal Entry 6 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 15, 2012

This book has not been rated.

Tämän lukemisesta on nyt ehtinyt vierähtää jo ainakin pari kuukautta, mutta kun en ole saanut aikaiseksi merkintää väsätä. Mitähän sitä enää kirjasta muistaa? Ainakin jäi mieleen vahva kuoleman ja elämän läsnäolo. Samoin se, miten järjetön tuo koko Ruandan kansanmurha oli. Ja miksi YK ei tehnyt mitään? 


Journal Entry 7 by wingmynttiwing at Rantapuisto in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, August 18, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (8/18/2012 UTC) at Rantapuisto in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Herääminen-patsas suihkulähteellä.
Osallistun tällä vapautuksella Pippiksen patsasvapautushaasteeseen.

***
BC-sivuston kielen saa halutessaan vaihdettua sivun ylälaidan vihreässä palkissa olevasta linkistä. Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30 


Journal Entry 8 by Nonnuli at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, November 11, 2012

This book has not been rated.

En ole vielä aloittanut tätä kirjaa. Nostin sen Vanajasta Vanhan Panimon edessä olevalle laiturille elo- tai syyskuussa 2012. Kirja oli pussissa mutta pahoin kastuneet sivut estivät lukemisen.
Nyt sivut ovat kuivuneet, eletään marraskuuta. Kirja odottaa nyt edessäni rauhallisia hetkiä ja ehkä kuusen valoa.
Vapaaksi se lasketaan aikaisintaan ensi kesänä, riippumatta siitä onko se minun lukutasoani.
Niin kauan täytyy yrittää tarttua uudelleen vaikka heti tuntuisi vieraalta. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.