corner corner Äidin pikku pyöveli

Medium

Äidin pikku pyöveli
by Claire Castillon | Literature & Fiction
Registered by ruzena of Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on 4/16/2007
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by ruzena): travelling


14 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by ruzena from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 16, 2007

9 out of 10

Insecte 2006, suom. Lotta Toivanen. Gummerus 2007, 129 s. <3cm, n. 250g.

Esittelytekstiä:

Kokoelman yhdeksäntoista novellia kertovat siekailematta niistä kiihkeistä tunteista, joita äidit ja tyttäret toisissaan herättävät. Sillä välinpitämättömiksi he eivät toisiaan jätä.

Ohimenevistä päähänpistoista saattaa tulla pakkomielteitä tai painolasteja, odotuksesta tai harhaluuloista syy elää. Kokoelman novelleista tunnistaa nykyihmisen halun olla ikinuori ja välttää vastuuta. Castillonin tarinat näyttävät meille rumuuden ja kuoleman pelkomme ja ihmissuhteita hallitsevan itsekkyyden. Rakkaus ilmenee lukuisin eri tavoin, eikä se aina ole kaunista.


Aika pahoja! Enpäs sanokaan enempää.

-ruzena

Rinki:
Mergylien (Kokkola)
Piiku (Parainen)
Margih (Tre)
Tarna (Tre)
lukutuoli (Tre)
Ahava (Hki)
CandyDarling (Hki)
dotdot (Hki)
lottuli (Hki)
kihaan (Laihia)
Louhi (Oulu)
kiksu (Tre) 


Journal Entry 2 by Mergylien from Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, April 21, 2007

9 out of 10

Eilen tullessani töistä kotiin eteisen lattialla oli pyöveli. Sillä oli kädessään keltainen kortti. Onneksi se oli pieni. Muuten en olisi uskaltanut tulla sisälle.

2.5.2007
Tämä oli kyllä lähes kymmenen tähden kirja. Erityisesti kirjan ensimmäinen novelli oli mahtava ja hauska (mustalla tavallaan). Tämän kirjailijan kirjoja täytyy lukea enemmän. 


Journal Entry 3 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, May 03, 2007

This book has not been rated.

Hän on täällä. Kuori oli saanut siipeensä sen verran että postipoika (tai -tyttö) oli liimannut siihen aiheesta huomauttavan tarran. Kirja on kuitenkin aivan kunnossa.

Kuten yleensä, minulla on toinen rinkikirja vaiheessa. Enköhän kuitenkin pääse aloittamaan tätä lähipäivinä. 


Journal Entry 4 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, May 06, 2007

This book has not been rated.

Tämä kirja nauratti, itketti ja paikoin ällötti. En usko että tämä voi jättää ketään kylmäksi. Minäkin pidin eniten ensimmäisestä, täysin absurdista novellista - siitä joka nauratti.

Kiitos ruzenalle kierrättämisestä, kirja jatkaa matkaansa seuraavalle lukijalleen heti kun saan osoitteen.

Nr 27 guinaveven Keep them Moving -haasteessa.

 


Journal Entry 5 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, May 25, 2007

This book has not been rated.

Sain osoitteen, ja postitin kirjan varmaan pari viikkoa sitten. Toivottavasti se ei ole joutunut hukkateille! 


Journal Entry 6 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, May 26, 2007

This book has not been rated.

Anteeksi, nyt kävi kömmähdys, eli kirja päätyi lukupinoon, ilman, että tuli JE:tä tehtyä! Tuli useampi rinkikirja samoihin aikoihin ja varmaan tämä jäi sitten jotenkin väliin *seli, seli*. Eli moka mikä moka, pahoittelen, ja kiitos ruzena, kun laitoit viestiä asiasta. En olisi sitä itse huomannut vasta kuin siinä vaiheessa kun kirja olisi lähtenyt eteenpäin. Ja sitten vasta olisikin hävettänyt, nyt hävettää puoliksi vaan. 


Journal Entry 7 by VUF from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, June 07, 2007

10 out of 10

Ruzenan kirja oli itse asiassa Margihilla, mutta sai käydä täällä äkikseltään luettavana yökylän tapaisessa. Kielestä pidän, eteenpäin kallellaan, mutta ei hengästyttävää.(Ei ole mitään pahaa viipyilevästäkään tyylistä sanottava, jos sen ääreen ei nukahda.)Jollain tapaa hienostuneesti unenomainen silaus kerronnassa, silti ihan terävästi kiinni tässä ja nyt, läsnä. Vuf! Jos osaisin kirjoittaa noin, olisin onnellinen. Aiheen 'problematiikkakin' liippaa välillä läheltä, toisinaan iskee suoraan suoneen. Lyököön vaikka lekalla päähän, kun on noin hyvä! Muutaman kyyneleen arvoinen hyvä, paikoin jopa liikuttavan kaunis kirja.

Beautiful, painful, apt, joyos, so very true, lovable etc. 


Journal Entry 8 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 17, 2007

This book has not been rated.

Kirja palautui takaisin luokseni. Pyrin lukemaan tämän nyt mahdollisimman pian, jotta kirja pääsee jatkamaan matkaansa. 


Journal Entry 9 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 04, 2007

9 out of 10

Pidin kirjasta ja sen pikku novelleista paljon. Kevyttä luettavaa, mutta silti paljon sanottavaa. Tarinat saivat minut pohtimaan, kuin monia, monia erilaisia tarinoita äidin ja tyttären väleistä maailmassa on ollut, on ja tulee olemaan.. Ajatukset todella veivät minut mennessään. Tämä kirja on jätti pienen merkkinsä minuun...

Kirja jatkoi matkaansa Tarnan hoiviin, jonka kanssa turinoimme ah, jääkylmien kahvien äärellä ja saimme hulluja ideoita :D 


Journal Entry 10 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 04, 2007

This book has not been rated.

Juu, jäälatte oli hyvää ja ideat kerrassaan loistavia. Vapise, Tampere!
Sormet syyhyävät kirjan pariin, vilkuilen sitä koko ajan. Ihan kuin ei lukemista oli ilmankin. Margihille kiitos sekä kirjasta että inspiroivasta seurasta, ruzenalle jälleen yhden mielenkiintoisen ringin järjestämisestä. Mistä sitä näitä oikein löydät? 


Journal Entry 11 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, July 19, 2007

This book has not been rated.

ruzena teki sen taas: laittoi liikkeelle pistämättömän rinkikirjan. Jos bookcrossarit joskus perustavat jonkinlaisen ylimmäisen rinkipäällikön postin, tiedän kyllä, kuka on minun ehdokkaani. :-)

Castillon käsittelee varmaan maailman vaikeinta ihmissuhdetta; sitä mikä on äidin ja tyttären välillä. Ja millä tavalla hän sen tekee!
Kirjan äitien ja tyttärien välinen napanuora ei katkea vaikka kuinka riuhdottaisiin. Rakkaudestahan sen hevosenkin väitetään potkivan.
Kukapa meistä ei toisinaan haluaisi työntää kitisevää kakaraa autosta maantielle tai toivoisi äitinsä häviävän savuna ilmaan häpäisemästä meitä kun kavereita on lähistöllä. Ja kukapa meistä ei loppujen lopuksi sittenkin rakastaisi äitiään/tytärtään.
Jo ensimmäinen novelli, Sanoin yksi, on mahtava ja niin minun kuin näköjään monen muunkin suosikki. Vaan vauhti sen kuin kiihtyy tällä raviradalla — vai moottoritiekö se on — hurjiin lukemiin. Claire Castillonia ei tunnu pysäyttävän mikään. Suomennoksen niminovellissa oli jo lähestulkoon uskomattoman hurjaa meininkiä. Vieläkin hengästyttää. — Mahtavatko, muuten, partiossa vielä opettaa lapsille solmuntekoa...
Tätä kirjailijaa on luettava lisää! Ehdottomasti.

Suurkiitos, ruzena!

**
Seuraavana vuorossa on CandyDarling. Minulla on jo hänen osoitteensa, ja postitan kirjan heti kun mahdollista. Mennee kuitenkin ensi viikon alkuun, joten hippu kärsivällisyyttä vielä, CD. :-)
 


Journal Entry 12 by ruzena from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, July 21, 2007

This book has not been rated.

EDIT. Jos kirja ei ole lähtenyt CandyDarlingille, pysyköön Tampereella vielä lukutuolin verran (silläkin uhalla että hän on nyt viikon matkalla), mutta sitten Helsinkiin!
Pyöveli näyttää keräävän ystäviä missä kulkeekin ja saa risteillä niin kauan kuin ystäviä piisaa, kunhan joskus palaa minulle. 


Journal Entry 13 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, July 21, 2007

This book has not been rated.

Palautanpa kirjan omaan hyllyyni ja yritän olla hukkaamatta sitä ennen lukutuolin lomaltapaluuta. :)
Ohjeet ovat siis tulleet perille, ruzena. Noudatetaan. 


Journal Entry 14 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 31, 2007

This book has not been rated.

Olen palannut Italiasta, kiitos kun odotitte mukaan rinkiin! Sain kirjan Tarnalta "suunnittelemattomilla kirjanvaihtotreffeillä", se oli lennokasta ja nopeaa toimintaa. Luulen, että tartun tämän kirjan lukemiseenkin lennokkaasti vielä tänä iltana. 


Journal Entry 15 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 31, 2007

10 out of 10

Olipas huikeita juttuja, en kerta kaikkiaan malttanut laskea kirjaa käsistäni, vaan luin sen jo samana iltana loppuun. Ihanaa, nerokasta mustaa huumoria! Aloitusnovelli "Sanoin yksi" oli minun ehdoton suosikkini myöskin, sille nauroin todella ääneen. Pidin myös Munchhausen-tarinasta ja sairaasta tarinasta "Siihen on lääke". Ja Häpeä-nimisestä novellista ja...

En malttanut olla googlettamatta taustatietoa kirjailijasta, joka on näköjään vieraillut Suomessakin. Tämän lukukokemuksen jälkeen olisin kiinnostunut häntä tapaamaan. Tätä kirjailijaa toivoisi voivansa lukea lisää!

Tuhannet kiitokset jälleen kerran hienosta ringistä, ruzena! Kuriroin tämän kirjan henkilökohtaisesti tulevana viikonloppuna Hesaan, jos saan Candyn tai jonkun muun pääkaupunkilaisen kirjaa vastaanottamaan. Jos kurirointi ei onnistu, lähtee pikimmiten postissa CandyDarlingille.

EDIT 010807
Tulen viikonloppuna Helsinkiin, ja toimitan kirjan 4.8.07 Ahavan kautta Candylle. 


Journal Entry 16 by Ahava from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 04, 2007

This book has not been rated.

Kuriiri huomaa olevansa lukujonossa tuonnempana. Kokeilen, jos saan luettua kirjan nopeasti aivan näinä päivinä. Onnistunee, kun on niin kaunista ja pihalla kokeilemisen arvoinen pihakeinu. Ja aurinkorasvaakin.

edit/ Ai niin, TÄMÄKIN on ruzenan, Lady of the Ringsin ansiota! Meidän todellakin pitäisi muuttaa yhteen BC-syistä, kuten hän jossain yksärissä totesi. :) 


Journal Entry 17 by Ahava from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 07, 2007

This book has not been rated.

Rinkiin osallistuva kuriiri kiilasi lukujonossa ja hotkaisi Äidin pikku pyövelin parempiin suihin pihakeinussa istuen hitaasti viilenevässä illassa.

Pienet, julmat tarinat viilsivät. Löysin yllättyneenä monia samastumiskohtia. Äitien ja tyttärien suhteet eivät koskaan ole helppoja. Usean tarinan kohdalla tunsin putoavani itseni läpi ja veren valahtavan jalkoihin. Se on hyvän, hyytävän novellin merkki. Tarinanaihioista olisi saattanut saada shokeeraamisen ilosta shokeeraavia sadistisia kertomuksia. Siihen Castillon ei langennut. Ja hyvä niin. Nautin tarinoista tällaisenaan.

Kiitos ruzena, jälleen kerran!

CandyDarling saa kirjan huomisessa pääkaupunkiseudun miitissä. 


Journal Entry 18 by wingCandyDarlingwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 08, 2007

This book has not been rated.

Pyöveli päätyi Kallioon, kiitos ruzena ja ahava. Luen tämän seuraavaan Helsingin BC-tapaamiseen mennessä. 


Journal Entry 19 by wingCandyDarlingwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 11, 2007

9 out of 10

Pyöveli oli oivaa metrolukemista; ehdin juuri sopivasti lukea aina tarinan tai pari ennen kuin piti taas nousta pois. Hauskoja tarinoita joiden lopun käänteet kutkuttivat. Vaikka kirjassa on kyse äitien ja tyttärien välisistä suhteista, minä reagoin siihen että yllättävän monessa novelleista ongelmien alku ja juuri oli naisen suhde mieheensä (esim. eronnut nainen joka lääkitsi tytärtään, äiti joka manipuloi tytärtään unohtamaan koulun ja välittämään vain ulkonäöstään). Näissä ja muutamissa muissa tarinoissa teemana oli mielestäni selvästi naisen avuttomuus hallita omaa elämäänsä, joka purkautuu tyttäreen, koska tytärtään äiti onnistuu kontrolloimaan. Useat novellien naisista olivat kotiäitejä, joilla on liikaa aikaa kehittää neurooseja, ja he sekä Tyttöni, sinusta tulee nainen-novellissa esiintynyt manipuloiva äiti selvästi kärsivät siitä että he ovat alisteisessa asemassa miehiin nähden. Erityisesti äiti joka ei osaa ajatella muuta kuin miten opettaa tyttärensä viettelemään miehiä oli pelottava. Näiden naisten olisi ehkä kannattanut lukea Simone de Beauvoiria...

Annoin kirjan tänään dotdotille. 


Journal Entry 20 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 11, 2007

This book has not been rated.

Kävin hakemassa tämän tapaamisesta tänään. Kiitos CandyDarling, ja kiitos ringistä, ruzena. 


Journal Entry 21 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 14, 2007

This book has not been rated.

Näin kyynistä kirjaa en muista lukeneeni aikoihin. Castillon kirjoittaa hienosti. Osa novelleista on vallan huimia. Omat suosikkini olivat Äidin pikku pyöveli ja Äiti ei ikinä kuole. Castillon naiset inhottivat minua. Lähes kaikkien tähtäimessä on mies, joko entinen, nykyinen tai ehkä tuleva. Elämää yritetään pitää kasassa toisaalta ripustaumalla äitiin/tyttäreen, toisaalta tempoilemalla irti. Pidin kirjasta, en pitänyt äideistä enkä tyttäristä. Mustaakin mustemmasta huumoristaan huolimatta kirja ei ollut minusta lainkaan hauska. 


Journal Entry 22 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 15, 2007

This book has not been rated.

Kirja odottaa lottulia vaihtopaikassa. 


Journal Entry 23 by lottuli from Pieksämäki, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, September 26, 2007

This book has not been rated.

Kirja meinasi jo kerran unohtua dotdotin oivalliseen vaihtopaikkaan, onneksi muistin noutaa sillä nämä tarinat ovat todella lukemisen arvoisia!

Ei välttämättä aina parasta bussissa luettavaa, sillä tarinoista tulee vain paha mieli. Luen kuitenkin sinnikkäästi loppuun saakka, jos pitäisin lopusta enemmän.

EDIT 7.10.2007 Mitäköhän tästä kirjasta osaisi sanoa? Jotenkin minulle jäi paha maku suuhun, sillä kaikki tarinat kertoivat enemmän tai vähemmän kieroituneista äiti-tytär suhteista. Onhan se niin, ettei koskaan mikään ihmissuhde ole pelkästään ruusuilla tanssimista, mutta nämä novellit jotenkin kärjistivät asiaa liikaa minun makuuni. Kenties ei ehkä paras elämäntilanne lukea tällaista kirjaa ja mielipide voisi olla toisenlainen joskus toiste.

Niinkuin dotdot osuvasti sanoi, kirja huumori on liian mustaa.

Kirja lähtee parin päivän sisään kihaanille, joka on ringissä seuraavana. 


Journal Entry 24 by wingkihaanwing from Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Thursday, October 18, 2007

This book has not been rated.

Pyöveli saapui tänään Laihialle.

Kommentit ovat mielenkiintoisia, jo sen perusteella kirjaan on tartuttava piakkoin. Louhi on näemmä ringissä seuraavana, täytyy siis lähipäivinä lukaista toinenkin rinkikirjanen, että saan kirjat samalla kertaa matkaan... 


Journal Entry 25 by wingkihaanwing from Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Wednesday, October 24, 2007

This book has not been rated.

Huh, mahtaa kirjailijalla itsellään olla melkoisen vaikea suhde äitiinsä?! Joka tapauksessa, hurjan kirjan hän on äiti-tytär -yhtälöstä kirjoittanut. Ja synkän huumorintajun kun omaan, osa tarinoista oli jopa hauskoja. Osa taas meni jopa minulta överiksi. Tunteita kirja todellakin herätti, sitä ei voinut lukea kevyenä viihteenä vaikka toisaalta viihdyttävä olikin.

Kiitos ringistä, ruzena.

Huomenna kirja lähtee Louhen luettavaksi. 


Journal Entry 26 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Sunday, October 28, 2007

9 out of 10

Sain kirjan tänään postissa. Minulla on tätä ennen kaksi muuta rinkikirjaa luettavana, joten jonoon menee.

EDIT 3.11.

Historiallista, luin rinkikirjan viikossa, todellisuudessa tämän päivän aikana. Olisin lukenut kirjan parissa tunnissa, mutta oli pakko pitää lyhyempiä tai pitempiä taukoja novellien välissä ja miettiä. Yhteen putkeen tämä olisi ollut ihan liikaa.
Minäkin pidin ensimmäisestä novellista, mutta Hyönteinen ja Paras ystäväni olivat suosikkejani, samoin niminovelli Äidin pikku pyöveli. Novelleissa tosiaan pisti silmään se, kuinka suunnilleen kaikki olivat eronneet tai huonossa liitossa. Hyvin toimivassa suhteessa ehkä lasten ja vanhempien suhteetkaan eivät pääse kieroutumaan niin helposti. Tai sitten kannattaa omistaa oma elämä (TM). 


Journal Entry 27 by kiksu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 08, 2007

This book has not been rated.

Kirja oli saapunut tänään postin mukana, kiitos Louhi. Kiitokset myös ringin järjestäjälle. Sain tänään jo aiemmin toisen rinkikirjan, jonka pyrin lukemaan ensin. Tämä lähtee kuitenkin sopivan kokonsa ansiosta työmatkakirjaksi. 


Journal Entry 28 by kiksu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 17, 2007

4 out of 10

Olipas siinä sitten kirja...odotin tältä kirjalta paljon - ja petyin paljon. Kirja oli minusta kokonaisuudessaan vastenmielinen ja ällöttävä, enkä voi sanoa ymmärtäneeni sen tarkoitusta/ideaa. Muiden kommentit luettunani itsekin muistin, että alkupäässä oli muutama hyvä tarina, mutta kirjan edetessä nekin olivat näköjään tehokkaasti pyyhkiytyneet mielestä. Eli minunkin suosikkini oli ensimmäinen novelli ja siitä pidin (oikeasti). Ringin järjestämisestä kiitokset ruzenalle, laitan pyövelin maanantaina kotimatkalle! 


Journal Entry 29 by ruzena from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 22, 2007

This book has not been rated.

No niin, siitäs saitte! Kiitos kun kestitte.

EDIT 17.12.2007: Pyöveli etsii seuraavaa uhria. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.