corner corner Minä, Safiya

Medium

Minä, Safiya
by Safiya Hussaini Tungar Tudu, Raffaele Masto | Biographies & Memoirs
Registered by lunatum of Savukoski, Lappi / Lappland Finland on 3/19/2007
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Vampberry): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

9 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Monday, March 19, 2007

This book has not been rated.

Kirppariostos. Olen lukenut kirjan aiemmin, ja nähdessäni tämän kirpparilla päätin ostaa.

Safiya Hussaini Tugnar Tudu oli vain 13-vuotias mennessään naimisiin. Hän sai miehensä kanssa neljä lasta. Kun kaksi lasta kuoli vesirokkoon, mies hylkäsi Safiyan ja tämä joutui jättämään kotinsa ja lapsensa. Kolmen järjestetyn avioliiton jälkeen Safiya valitsi itse miehen, joka lupasi naida hänet. Kun Safiya tuli raskaaksi, mies perui lupauksensa. Safiya tuomittiin islamilaisen sharia-lain mukaan kuolemaan kivittämällä, koska hän odotti aviotonta lasta. Länsimaissa Safiya tuli tunnetuksi mm. Amnesty Internationalin vetoomuskampanjan ansiosta.

Ajatuksiani kopioituna toisen kirjan journalista:

Kaikenlaista sitä maailmassa onkin! Tällaisten selviytymistarinoiden lukeminen/kuuleminen avartaa maailmankuvaa ja auttaa huomaamaan kuinka hyvin meillä täällä Suomessa asiat ovat. 


Journal Entry 2 by marja-leena from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, March 20, 2007

This book has not been rated.

Otin mukaan Oulun miitistä. Pidän kovasti. Vaikka lukeminen on vielä hieman kesken niin järjestän tästä ringin.Jos haluat osallistua niin lähetä viestiä. Järjestän osallistujat sitten järkevään maantieteelliseen järjestykseen.

 


Journal Entry 3 by marja-leena from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, March 30, 2007

8 out of 10

Tämän kirjan on kirjoittanut italialainen toimittaja Raffaele Masto Safiyan haastattelujen pohjalta. Sitä ei minun mielestäni huomaa vaan Safiyan ääni kuuluu vahvasti.Kirjasta saa hyvän käsityksen elämästä naisena pienessä pohjoisnigerialaisessa kylässä. Hyvä, että esiin tulee myönteisiäkin asioita ja ihmisiä, eikä vaan kivitystuomio ja muuta kurjuutta.Onhan tämä kauheaa, kun tietää Safiyan olevan vain yksi monista kivitettäväksi tuomituista naisista.Eivätkä kaikki saa kansainvälistä painostusapua jutullensa.

Kirjassa on myös valokuvaliite. Miksi Aisha-tyttärellä ei ole toista kättä? Onkohan nykyinen avioliitto onnistunut?

Laitan kirjan ensi viikolla matkaan.Olen mainostanut rinkiä, mutta hoksasin käyttäneeni väärää termiä. En halua kirjaa takaisin, viimeinen SÄTEESEEN osallistuja saa tehdä kirjalle mitä haluaa. Ilmoittautua saa edelleen.

Tähän mennessä ilmoittautuneet:

ruzena,Hämeenlinna
rakuna, Helsinki
CandyDarling, Helsinki
Becky77, Pori
Miu1983 Turku/Harjavalta
.


Journal Entry 4 by ruzena from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 10, 2007

This book has not been rated.

Kirja tuli tänään. Kiitos! 


Journal Entry 5 by ruzena from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 11, 2007

This book has not been rated.

Mielenkiintoinen kirja! Tämä on alunperin kirjakerhon kirja. Olen vähän karsastanut kerhoja, mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta kun huomaan, että niillä on myös tällaisia tärkeitä kirjoja, jotka eivät ehkä osuisi niin moniin käsiin ilman aktiivista tarjontaa. Hyvä.

Päätarina Safiyan elämästä pohjoisnigerialaisessa savikylässä oli yksinkertaisesti kerrottu, viehättävä, mutta myös traaginen jo ennen niitä tapahtumia, joiden ansiosta kirjakin sitten tuli kirjoitetuksi. Meikäläisittäin huvittava yksityiskohta oli se Koraanin suura, jonka avulla puolustusasianajaja sai "todistetuksi" Safiyan syyttömyyden! - Tarinaosuuden loppuun oli mainiosti upotettu sekä Suurta Maailmaa Safiyan silmin että Nigeriaa kirjan italialaistoimittajan silmin.

Safiyan puolustusasianajajan jälkisanat olivat kiinnostavaa tietoa ja osoittivat, ettei oikeusprosessin lopputulos sentään ollut tuon yhden silmänkääntötempun varassa. Asianajaja oli tehnyt hienon työn. Kuin myös nigerialaissyntyinen BBC:n toimittaja. Ja tietysti vapaaehtoisjärjestöt ja siviilirohkeat ihmiset.

Amnestyn edustaja muistuttaa jälkisanoissa, että Safiyan kohtalo on vain yksi ja yhdenlainen esimerkki naisiin kohdistuvasta väkivallan uhasta; on niin sanotut kunniamurhat, on kotoinen perheväkivalta... Ilolla maksan Amnestylle kuukausittaisen tukeni:) BTW haastaisin kuitenkin kaikki poistamaan sanavarastostaan "kunniamurhan". Murha mikä murha - mitään kunniaa siihen ei koskaan voi liittää -, ja jos tilanneyhteyttä pitää korostaa, se on perheväkivalta.

Kiitokset lunatumille ja marja-leenalle. Kirja jatkaa matkaa.
Pst! Aishalla on kaksi kättä.

-ruzena 


Journal Entry 6 by Rakuna from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, April 13, 2007

This book has not been rated.

Säde saapui eilen postin mukana. Laitan pinoon odottamaan, edellä on yksi rinki. 


Journal Entry 7 by Rakuna from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 07, 2007

This book has not been rated.

Löysin tämän saman kirjan vanhempieni luota ja koska minulla ei oikeastaan ole aikaa lukea kaikkia rinkikirjoja, jotka olen viimeaikoina saanut, laitan tämän eteenpäin. 


Journal Entry 8 by wingCandyDarlingwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 08, 2007

This book has not been rated.

Taas yksi kirja alati kasvavaan rinkipinooni. Tämä näyttää onneksi helppolukuiselta. :) 


Journal Entry 9 by wingCandyDarlingwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 11, 2007

This book has not been rated.

Luin tämän kirjan maanantaina yhdeltä istumalta. En tiennyt Nigeriasta juuri mitään entuudestaan, joten lukukokemus oli erittäin avartava. Olen iloinen että kirjassa oli mukana myös kirjan kirjoittajan Raffaele Maston kuvaus Nigeriasta sekä Safiyan asianajajan selonteko, koska ilman niitä kokonaiskuva olisi jäänyt huomattavasti huterammaksi. Kuvaus elämästä Tungar Tudun kylässä oli oikeastaan mielenkiintoisempaa kuin lopun oikeudenkäynti. Olen iloinen että sain tilaisuuden lukea tämän kirjan, joka olisi varmaan jäänyt minulta huomaamatta ilman bookcrossingia. Nyt kirja jatkaa matkaansa Poriin kuriirin välityksellä. 


Journal Entry 10 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 13, 2007

This book has not been rated.

Kuriiri tässä vain tervehtää lukevaa kansaa. Kirja matkaa Pori Jazzeille ja Beckyn huomiin joskus ensi viikon loppupuolella.

Edit: Kirja annettu Beckylle Porin jazz-tapaamisessa. 


Journal Entry 11 by Becky77 from Pori, Satakunta Finland on Monday, August 13, 2007

6 out of 10

Hyvä, että naisiin kohdistuva väkivalta on saanut lisähuomiota Safiyan kautta. Kivitystuomiot ja moni muu epäoikeudenmukainen kohtelu, jota mm. muslimivaltiot harrastavat naisia kohtaan, on hyvä tuoda julki. Minusta tässä kirjassa kuului hyvin naisen oma ääni. Oikeudenkäyntiä kiinnostavampaa oli kuitenkin lukea Safiyan elämänmenosta kotikylässään. Tämä kirja oli selvästi tehty palvelemaan julkisuutta eikä kaunokirjallisuuden lukijaa. Minä jäin miettimään monia asioita kuten sitä, miltä Safiyasta mahtoi tuntua jättää lapsia entisten miesten huostaan näkemättä heitä enää koskaan.

Kirja jatkaa matkaansa Miu1983:lle. Kiitos ringistä, marja-leena. 


Journal Entry 12 by wingMiuMwing from Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, August 22, 2007

8 out of 10

Kirja tuli perille ja vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikkakin rankalta..
----
22.8.07
Olin ilkikurinen ja luin jälkisanat ennen kirjaa. Hyvä, että tällaiset kirjat auttavat ihmisiä huomaamaan muualla tapahtuvia vääryyksiä. Suomessakin tapahtuu naisia kohtaan paljonkin pahaa, mutta harvemmin sentään moisessa mittakaavassa. Amnestyn vuosijäsenyys ja t-paita-ostokset suoritan vastaisuudessakin ilolla. Ikävä kyllä tämänkään kaltaisia kirjoja harvemmin lukevat ne, joiden oikeasti niihin täytyisi tarttua. (=väkivallantekijät)

Muuten: olen aina ihmetellyt,(viimeksi pari päivää sitten lopettamaani "Leijapoikaa" lukiessa) että miksi ihmeessä näissä kuolemantuomioita harrastavissa muslimimaissa uhrit KIVITETÄÄN kun olisi olemassa vähemmänkin brutaaleja tapoja murhata ihmisiä. jos halutaan riistää henki,mikä itsessään on tarpeeksi julmaa niin miksi se tehdään vielä niin tuskallisella tavalla. Sairasta.

---
2.10.2007
Kirjan voitti Vamberry Torniosta Lontoonmatka-RABCK:ssani. Safiya lähtee siis hänelle heti kun olen saanut sen luettua. Onnea!

---
4.10.2007
Sain kirjan loppuun. Safiyan tapaus osoitti hienosti, miten kansalaisjärjestöt oikeasti voivat muuttaa asioita. Safiyan itsensä kohdalla oli myös tärkeää, että hänellä oli niin hyvät vanhemmat, jotka eivät hylänneet. Kannattaa lukea.
Piakkoin kirja lähtee Vamberrylle. 


Journal Entry 13 by wingMiuMwing at on Thursday, October 11, 2007

This book has not been rated.

Released 10 yrs ago (10/11/2007 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Kirja lähti postitse tänään. 


Journal Entry 14 by Vampberry from Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, October 12, 2007

This book has not been rated.

Kirja tuli postissa tänään Miu1983:lta. Kiitoksia kovasti :) 


Journal Entry 15 by Vampberry at Tornion kaupunginkirjasto in Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, August 08, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (8/8/2014 UTC) at Tornion kaupunginkirjasto in Tornio, Lappi / Lappland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjan tapahtumista on jo monta vuotta, mutta valitettavasti naisten ihmisoikeudet eivät ole mainittavasti parantuneet eri maissa tänä aikana. Ajatuksia herättävää luettavaa seuraavalle löytäjälle! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.