corner corner I kloka kvinnors sällskap (Bookring)

Medium

I kloka kvinnors sällskap (Bookring)
by Celestine Vaite | Audiobooks
Registered by Alvhyttan of Nora, Västmanland Sweden on 10/19/2006
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Alvhyttan): permanent collection


8 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Thursday, October 19, 2006

This book has not been rated.

Förlagets beskrivning:

I KLOKA KVINNORS SÄLLSKAP är en internationell litterär sensation. Först utgiven i Australien och nu i Kanada, USA, Holland, Italien, Spanien, Storbritannien och Sverige samt Norge och Finland. Här får vi möta en helhjärtad ny berättarröst, Vaite kryddar sin berättelse med charmiga stycken av tradition från Tahiti och gammal klok visdom. Hjältinnan som du önskar var din bästa vän heter Materena. På Tahiti är det allmänt känt att kvinnor är klokast och mödrar vet bäst. Men det är faktiskt så att det är Materena som vet allra bäst. Alla tycker så, alla utom Materenas dotter. Charmig, känslosam berättelse om Matarena som väljer att följa och att leda sitt eget liv trots en motsträvig machokultur. Vi får följa henne från hon blir gravid med sin dotter tills hennes dotter är drygt tjugo och väljer en helt annan livsriktning än sin mamma. En underbar roman om kärlek - till sina barn, sin man, sin släkt, de kvinnliga traditionerna och att finna sin väg i livet. En bok fylld av livsvisdom, glädje och två av de envisaste kvinnor du någonsin kommer att hitta.

“Den här berättelsen om kärlek, skvaller och att växa upp (också vid 40) har samma oemotståndliga fräschör som en varm lätt sommarvind” Publishers Weekly

Den här ljudboken består av 12 CD-skivor.
Speltid är ca 13 timmar.
Uppläsare är Ana Martinez.
Vikt 285 gr.
Här kan du läsa om författaren: http://www.celestinevaite.com/


När jag lyssnat färdigt på den här boken så ska den få åka ut på en bokring. Vill du vara med så kan du skriva i forumtråden http://www.bookcrossing.com/forum/31/3908848 eller skicka mig ett PM.

Deltagare:
LESEHEST
notnot
nille311
Deepswamp
ecmwfinswe
TessTrueheart
stormon

tillbaka till Alvhyttan

 


Journal Entry 2 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Tuesday, October 31, 2006

7 out of 10

Nu har jag lyssnat på den här ljudboken. Jag hade lite svårt för inläsarens, Ana Martinez, röst i början, men vande mig sedan. Ana Martinez är född i Argentina, men har bott länge i Sverige och jag har hört hennes röst på radio och TV många gånger och inte reagerat negativt då. Nu tyckte jag att hon var lite för överdriven i olika uttryck under sin läsning, jag antar att förlaget vill att inläsaren ska låta exotisk och rolig. Jag hoppas att våra norska deltagare i bokringen inte ska få allt för stora problem med att förstå inläsningen. Men man vet ju aldrig, det kanske är lättare för en norsk kvinna att förstå svenska om den läses med sydamerikansk brytning. ;)

Boken var annars trevlig och lättlyssnad. Den handlar om en familj på Tahiti i Franska Polynesien och som titeln antyder så handlar den mest om kvinnorna och det tyckte jag om.

Jag tycker att boken påminner lite om Alexander Mccall Smiths sätt att skriva, mysigt och med lite vardagsmoral. Ibland påminner boken mig också lite om notnots bokringbok "Tales of the Tikongs".

Jag tycker om titeln "I kloka kvinnors sällskap", men undrar om titeln som ursprungligen är "Frangipani" verkligen hade behövt ändras. I boken berättas om röd jasmin och jag antar att det är frangipanträdet man menar då. Röd jasmin hade jag inte hört talas om tidigare, men frangipani kallas för frangipani på svenska och ibland för tempelträd eller pagodträd, man använder också det latinska namnet plumeria. Jag tycker att det är en dålig översättning när man inte använder det svenska namnet på trädet i titeln utan hittar på ett nytt svenskt växtnamn och det får mig att undra om det är fler saker som översättaren försökt göra mer försvenskade.
Jag älskar frangipaniträdet, dess blommor (som kan vara vita, gula och röda) och deras doft!

Skickar boken till LESEHEST i morgon, den 1 november. 


Journal Entry 3 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Saturday, November 04, 2006

This book has not been rated.

Ja, nå er boken her! Takk, Alvhyttan. Den lille gaven som lå inni var kjempesøt!
Har hørt litt på boka, mens jeg laga en pizzadeig, og det går fint å forstå oppleseren. Måtte le etpar ganger også da...kunne minne litt om en slags parodi på svensk:) 


Journal Entry 4 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, November 21, 2006

5 out of 10

Fin underholdning fra Tahiti!

sendt videre til notnot. Kos deg! 


Journal Entry 5 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, November 21, 2006

This book has not been rated.

Lydboken kom vel fram. Gleder meg til å lytte til den. Takk, Alvhyttan, for at du har organisert denne ringen! 


Journal Entry 6 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Friday, December 01, 2006

8 out of 10

Jeg ble i godt humør av å lytte til denne lydboken! Det tok litt tid å venne seg til oppleserens stemme og stil, men etterhvert ble jeg bare mer og mer begeistret.

Jeg syns boken er flott å høre på, og historien er veldig bra skrevet. Det er en flott beskrivelse av forholdet mellom Materena og hennes familie og venner. Hennes bekymring over sine barn kan jeg lett kjenne meg igjen i. Jeg er også enig med Alvhyttan at boken har mange likhetstrekk med "Tales of the Tikongs".

Sendes videre til nille311 den 2. desember, gled deg til en flott lytteopplevelse! 


Journal Entry 7 by nille311 from Bodø, Nordland fylke Norway on Thursday, December 28, 2006

This book has not been rated.

Ja, nå er jeg i gang med å lytte til lydboken. Jeg må bare beklage at desember ble så ekstremt travel for meg på jobb, så de første lytteforsøkene mine rant bare ut i sanden. Men nå er jeg godt inne i boken, og skal sende videre til neste så snart jeg er ferdig.
Jeg må bare slutte meg til det de andre sier, det tar tid å venne seg til fortelleren, Ana Martinez' måte å lese på, stemmen og tonefallet hennes virker overdrevet og noe kunstig til tider. Men hun er ikke vanskelig å forstå. Nå, et stykke ut i boken, føler jeg faktisk at stemmen hennes harmonerer mer og mer med atmosfæren i boken, og tablået fremstår både fargerikt og ekte. Jeg lever meg inn i historien om disse sterke, flotte kvinnene, og gleder meg til resten! 


Journal Entry 8 by nille311 from Bodø, Nordland fylke Norway on Thursday, February 08, 2007

This book has not been rated.

Må bare be pent om unnskyldning for at lydboken har stoppet hos meg så lenge, slik gjør man bare ikke i en bokring! Nå har jeg endelig fått hørt ferdig lydboken, etter mange hvilepauser, og innser at lydbokformatet er nok ikke det beste for meg, så lenge man bor i en stor familie med masse "lyd" og "action" :) Til slutt måtte jeg bare gi opp, ta lydboka med meg på jobb og høre på den der.
Jeg kom nok aldri helt i den tahitiske atmosfæren, den overartikulerte stemmen til fortelleren ble stående for mye i veien, selv om man venner seg til det etter en stund. Likevel var det absolutt gyldne øyeblikk
da jeg glemte henne, og levde meg fullt og helt inn i Materenas bekymringer for sine barn. Som mor er det mange ting man kan kjenne seg igjen i.
Men, for min egen del tror jeg jeg hadde hatt større utbytte av å lese boken, som er godt og levende skrevet.

Likevel - takk for jeg fikk bli kjent med Materena og hennes slekt og venner.
Ønsker en fin lytteopplevelse til de som er neste på listen!! 


Journal Entry 9 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Friday, February 16, 2007

This book has not been rated.

Spännande paket i posten! Behöver vara ledig ett tag... 


Journal Entry 10 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Saturday, March 03, 2007

This book has not been rated.

Tyvärr, jag ger upp den här. Kan bero på koncentrations svårigheter - har för mycket som försöker tränga sig före i kön! (Tänker på Brudd, Karin Fossum). Sänder den nu vidare! 


Journal Entry 11 by ecmwfinswe on Friday, March 16, 2007

This book has not been rated.

Har fått ljudboken för några dagar sedan. 


Journal Entry 12 by ecmwfinswe on Wednesday, July 04, 2007

This book has not been rated.

Ber mycket pom ursäkt att boken stannat så länge hos mig. Har ingen bra bärbar CD-spelare visade det sig och ingen i bilen heller. Lovar att skicka den vidare snarast! 


Journal Entry 13 by stormon from Storfors, Värmland Sweden on Tuesday, August 21, 2007

This book has not been rated.

Nu är ljudboken i Storfors. Eftersom det inte finns någon efter mig tänker jag inte jäkta med den. 


Journal Entry 14 by TessTrueheart from Helsingborg, Skåne Sweden on Wednesday, August 22, 2007

This book has not been rated.

Åh, det måste vara något fel på mig... Jag reder inte ut ljudböcker verkar det som, jag tappar koncentrationen och missar lååånga stycken hela tiden. Jag skickar vidare till Stormon! 


Journal Entry 15 by stormon from Storfors, Värmland Sweden on Wednesday, October 17, 2007

This book has not been rated.

Jag klarade tyvärr inte att lysnna på den rösten - hon är alldeles för överdriven och betonar på ett sätt som gör att jag missar innehållet. så jag lägger av! Ska försöka läsa boken i pappersform istället. Tar den med till Älvhyttan nästa gång vi ses. 


Journal Entry 16 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Saturday, December 01, 2007

This book has not been rated.

Förkylningar och ryggskott... nu blir det äntligen en journal, jag fick tillbaka den för länge sen.
Ska lyssna på den en gång till nu när jag ligger i sängen och lyssnar på ljudböcker hela dagarna. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.