corner corner Fizika v stripu

Medium

Fizika v stripu
by Larry Gonick (prevedel Vasja Kožuh) | Education
Registered by BoLe on 8/15/2006
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by BoLe): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by BoLe on Tuesday, August 15, 2006

8 out of 10

Larry Gonick je Američan, zato piše knjige v angleščini, najraje takšne "v stripu": The Cartoon History of the United States, The Cartoon Guide to Physics, The Cartoon Guide to Genetics, The Cartoon Guide to Statistics ... - za vse naslove si poglejmo njegovo bibliografijo.

V slovenščino imamo prevedene tri njegove stripe: Fiziko v stripu, Seks v stripu in Okolje v stripu. Prvi dve sem že prebral in moram reči:
- da nisem izvedel nič posebno novega,
- a da sem se obenem precej nasmejal in o večini znanega premislil skozi neke druge oči; skozi strip je pogled drugačen, človek se malo drugače potrudi, da izlušči poantno, in ko jo izlušči, tako v stripu, mu ostane v spominu drugače, morda bolj trdno.

Te izobraževalni stripi so skratka zanimivi. O Fiziki sem se z malo več besedami razpisal na svojem knjižnem blogu


Journal Entry 2 by BoLe at Hiša eksperimentov, Trubarjeva 39 in Ljubljana, Osrednja Slovenija - Okolica Ljubljane in Ljubljana Slovenia on Tuesday, September 19, 2006

This book has not been rated.

Released 11 yrs ago (9/19/2006 UTC) at Hiša eksperimentov, Trubarjeva 39 in Ljubljana, Osrednja Slovenija - Okolica Ljubljane in Ljubljana Slovenia

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

(Ta kraj se mi je pa posrečil, kaj?) Pred vhodom je nabiralnik. Na njem. - Sicer je Hiša eksperimentov za obiskovalce odprta samo čez vikend, domačo spletno stran pa si lahko ogledamo vselej. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.