corner corner De jacht op Vermeer

Medium

De jacht op Vermeer
by Blue Balliett, Brett Helquist | Children's Books
Registered by AnnevO of Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on 4/13/2006
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AnonymousFinder): to be read


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, April 13, 2006

This book has not been rated.

http://www.dejachtopvermeer.nl/

Op een warme oktoberavond werden in Chicago drie brieven bezorgd. Een feloranje maan sierde de lucht boven het Michiganmeer. Bij elk huis werd aangebeld en een envelop achtergelaten. Degenen die de brief ontvingen, woonden in dezelfde buurt. Toen ze de deur openden, was er niemand te zien. Ze woonden alledrie alleen en konden die avond niet in slaap komen. Ieder van hen kreeg dezelfde brief:

Beste vriend,

Ik wil je om hulp vragen bij het oplossen van een misdaad die al eeuwen oud is. Deze misdaad heeft een van de grootste schilders ter wereld onrecht aangedaan. Omdat deskundigen niet dapper genoeg zijn om deze fout te herstellen, heb ik het op me genomen de waarheid te onthullen. Ik heb je gekozen vanwege je scherpzinnigheid, je intelligentie, en je vermogen om buiten het gewone om te denken. Als je me wilt helpen, zul je ruimschoots worden beloond voor alle risico's die je loopt. Je mag deze brief aan niemand laten zien. Twee andere mensen op de wereld hebben vanavond dit document ook gekregen. Al zullen jullie elkaar waarschijnlijk nooit ontmoeten, jullie zullen samenwerken op manieren die geen van ons kan voorspellen. Als je dit aan de autoriteiten laat zien, zet je zonder twijfel je leven op het spel. Je weet wat je te doen staat. ik wens je succes met je jacht naar gerechtigheid.

De brief was niet ondertekend, en er stond geen adres van de afzender op... 


Journal Entry 2 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, May 03, 2007

6 out of 10

Ik vond dit boek wel aardig. De theorie rond de schilderijen van Vermeer is wel leuk, maar verder vond ik het boek een beete suf. Wellicht dat de doelgroep het wel een leuk boek vindt. 


Journal Entry 3 by monalisaa from Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands on Friday, May 11, 2007

This book has not been rated.

Ook dit boek nam ik mee na de IRL-leesclub van afgelopen zondag. Komt voorlopig op m'n TBR-stapel in afwachting of ik een keer zin heb in een kinderboek. 


Journal Entry 4 by monalisaa from Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands on Thursday, May 17, 2007

7 out of 10

Een kinderboek op z'n tijd is wel aardig, en toen ik deze week érg moe thuis kwam van m'n werk was ik blij dat ik dit had liggen. En ik vond het een heel aardig boek; best spannend omdat er allemaal dingen om de kinderen heen gebeurden die ze niet snapten, terwijl wel duidelijk was dat er van alles niet pluis was. Helaas moet ik tot m'n schande bekennen dat ik het raadsel dat in de tekeningen van het boek verborgen zit niet heb kunnen ontrafelen :-((
Het boek gaat voorlopig naar de stapel die ik heb liggen voor OBCZ-Schlemmer, maar misschien bedenk ik nog een betere plek... 


Journal Entry 5 by monalisaa from Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands on Sunday, July 15, 2007

This book has not been rated.

Dit boek heeft mijn nichtje Evy gisteren meegenomen om op vakantie te lezen (en daarna los te laten?). 


Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing on Sunday, July 22, 2007

This book has not been rated.

Ik heb dit boek meegenomen om te lezen tijdens m'n vakantie.

CAUGHT IN DEN HAAG ZUID-HOLLAND NEDERLAND 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.