corner corner Sitä suolaisempi soppa - kömmähdyksiä keittiössä


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

7 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 17, 2005

This book has not been rated.

Kirjaan on koottu erilaisia kömmähdyksiä keittotaidon jalolta saralta. Selailin kirjaa vaasalaisessa kirjakaupassa ja tarina elekielellä esitetystä munalikööristä sai aikaan sen verran naurua, että ostin kirjan, kun hintakaan ei alekorissa ollut päätähuimaava. 


Journal Entry 2 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, July 28, 2005

7 out of 10

Kaikenlaista sitä ruoanlaittohommissa voi sattuakin. Olen edelleen sitä mieltä, että Munalikööriä elekielellä oli ehdottomasti kirjan hauskin tarina. Toisaalta niinkin arkinen ruoka kuin makaronilaatikko oli osoittautunut varsin haasteelliseksi ruoaksi... Jos siis aikoo tehdä vaikutuksen anoppikokelaaseen, kannattanee valita joku muu ruoka kuin makaronilaatikko :-)

Tästä on tarjolla kirjarinki, jossa lukukokemuksen lisäksi osallistujat pääsevät jakamaan oman keittiökömmähdyksensä muiden kanssa.

Osanottajat sekalaisessa järjestyksessä:

1. Chrisim
2. Margih
3. Tintti
4. Piiku
5. ak64
6. semming 


Journal Entry 3 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 01, 2005

This book has not been rated.

Kirja aloittaa matkansa tämän kuun miitissä, joten tässä siis oma kömmähdykseni - aika klassinen juttu.

Tapahtumapaikkana on yläasteen kotitaloustunti ja tarkoituksena on leipoa laskiaispullia. Jostain syystä opettaja haluaa meidän tekevän taikinan niin, että ensin liemeen lisätään vain osa hiivasta ja sitten liemi+hiiva laitetaan uuniin hetkeksi - oletettavasti tarkoitus on saada kohoaminen alkamaan vauhdikkaasti. Sen jälkeen jatketaan taikinan tekoa ja kaikki onnistuu mainiosti. Pullat on juuri saatu uuniin, kun huomaan, että pöydällä on yksinäinen desin mitta, jossa on hiivaa. Kauhea ajatus iskee mieleen, taikinasta puuttuu suurin osa hiivasta. Yritämme sitten jotenkin tunkea lisää hiivaa niihin jo uunissa oleviin pulliin, mutta se on jokseenkin tuhoon tuomittu yritys. Pullat eivät nousseet sanottavasti, vaan jäivät todella likilaskuisiksi ja varsin kovanpuoleisiksi. Mutta kyllä me ne tietenkin söimme. Asia harmitti aika paljon, sillä minä niinkuin varmasti useimmat ryhmämme tytöt olivat tottuneet leipomaan kotona - maatalon tyttäret kun oppivat nuo kotitaloushommat jo varsin pieninä. Meilläkin leivottiin kaikki leipä kotona, joten ei tuossa olisi pitänyt olla mitään ihmeellistä. En ole myöskään ikinä törmännyt tuollaiseen tapaan leipoa missään keittokirjoissa tai ruokaohjeissa. 


Journal Entry 4 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 03, 2005

This book has not been rated.

Sain mukaani tapaamisesta. Saanen luettua seuraavaan miittiin, jossa annan sen seuraavalle rinkiläiselle. 


Journal Entry 5 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005

7 out of 10

Ihan hauskoja kömmähdyksiä, varsinkin nuo köksätunneilla sattuneet. Borssikeiton ohjekin oli kovin seikkaperäinen, harmi etten ole punajuuren ystävä. Tutuilleni taidan kopion ottaa kyseisestä reseptistä.

Itse tunnustaudun aika ennakkoluulottomaksi kokiksi, ja kokeilen rohkeasti vaikeiksikin mainostettuja reseptejä. Reseptit luen huolella, ehkäpä tämän ansiosta isompia möhläyksiä en muista kohdalleni sattuneen. Arvaamattomin leivonnainen on runebergin torttu. Samalla reseptillä jo vuodesta 2002. Syötäviä ovat olleet joka vuosi, mutta vuosikerrasta toiseen ulkonäössä on ollut eroja. Olen tavannut tehdä tortut muffinivuoassa (12 koloa). Viime vuonna ne olivat vähällä onnistua, mutta kiirehtijänä kostutin tortut vielä lämpiminä ennen kuin irrotin ne vuoasta. Tuloksena saatiin oikein meheviä torttuja, mutta ehjänä niitä ei vuoasta saanut millään irti. No, eipähän tarvinnut kattaa pöytään pikkulautasia vaan saatiin syödä vuoasta suoraan haluamamme määrä torttuja. Tänä vuonna vuokaan tarttuminen ei ollut ongelma, vaan liiallinen kohoaminen. Tortut olivat kuin isolakkisia sieniä. Leivosten pinta oli vieläpä oikein rapea, joten eihän vadelmahillosilmä kuperalla pinnalla pysynyt. Ratkaisin ongelman leikkaamalla "lakin" kokonaan irti. Tästä avopuoliso tietysti vitsaili, että niistä voisi saman tien tehdä laskiaispullia jos kannen painaa takaisin. 


Journal Entry 6 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005

This book has not been rated.

Kokkikömmähdyksistä tuplapostaukseen... (Tähän tuli erehdyksessä tuo edellinen journal entryni sanasta sanaan. En ollut varma pystynkö poistamaan koko JE:n, joten tähän piti keksiä jotain korvaavaa tekstiä)

Kirja menee ilmeisesti seuraavaksi Margihille. En pääsekään tämänpäiväiseen miittiin, mutta tapaan myntin päivällä ja hän toimittaa kirjan tapaamiseen.

Hyvää kaksivuotispäivää kaikille tapaamiseen osallistuville! 


Journal Entry 7 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005

This book has not been rated.

Kas niin, soppakirja luonani. Mukavan pikkuinen, ja muutenkin sen oloinen kirjanen, joista tykkään :) 


Journal Entry 8 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 15, 2005

8 out of 10

Mukava kirjanen keittiökömmähdyksistä!

Leipominen on minun aluettani ja kunnia-asiani on ollut, että perhejuhliini leivon aina itse kaikki. Välillä olen hoitanut leipomuksia sukulaisille ja joskus jopa naapureillekin. Yhtenä vuonna nuorimman lapseni syntymäpäiville taas aloin leipomaan ja kaikki onnistui mainiosti. Täytekakkua oli kinuskiversiona ja kermaversiona. Olin juuri koristellut kinuskikakun ja olin laittamassa sitä jääkaappiin toviksi (vieraat olivat jo kaikki saapuneet), kun sitten kävi niin, että kakku liukui aluseltaan suoraan lattialle! Ja tietty alassuin, eli kinuskit koristeineen levisivät lattialleni. Keittiössä ei ollut kuin siskoni ja tyttöni, joten salamannopeasti kakku lattialta ylös, sisko kaapimaan lattiaa ja Hennan lahjoin pitämään suunsa kiinni vahingosta. Veitsellä leikkasin tuhoutuneen pinnan kakusta ja eikun uutta kuorrutetta päälle ja uudet koristelut (onneksi oli tarvikkeita jäänyt tarpeeksi). Kakku hetken päästä kahvipöytään ja sain siitä suuret kehut. Enpä kuitenkaan uskaltanut tunnustaa, että kakku tuli pöytään latttian kautta...
 


Journal Entry 9 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 16, 2005

This book has not been rated.

Kirja saapui tänään. Muutaman jutun jo luin ja hauskalta vaikuttaa. 


Journal Entry 10 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 18, 2005

7 out of 10

Tämä oli äkkiä luettu. Olisihan noita kommelluksia jaksanut vaikka vähän enemmänkin lukea. Hauska kirja vaikka ei mikään kuoliaaksinaurattaja olekaan. Tämän voisi ostaa lahjaksi jollekin kokkausta harrastavalle tutulle.

Omalta kokkausuralta ei tule äkkiseltään mitään suurempia kömmähdyksiä mieleen. Useimmiten olen saanut ihan syömiskelpoisia pöperöitä aikaan. Tosin kerran n. 13-vuotiaana paistoin lettuja. Taikina oli vissiin vähän liian löysää, joten suurin osa letuista hajosi riekaleiksi kääntövaiheessa. Tästä murrosikäinen minäni sai melkoisen raivarin, ja paiskoin kaikki puoliraa'at letut lähimpään seinään. Se seinä sattui olemaan keittiömme leivinuunin tiilimuuri, josta olikin oikein mukava muutamaa tuntia myöhemmin raaputella irti kuivunutta lettutaikinaa.

Tulipa toinenkin juttu mieleen, tosin ei omakohtainen kokemus: tuttavaperheen äiti päätti kerrankin olla oikein kunnon pullantuoksuinen perheenäiti ja leipoi ison satsin pullia. Ei mennyt homma ihan putkeen, sillä lapset kehuivat leipomuksia "tosi hyviksi sämpylöiksi". Leipuri oli unohtanut taikinasta sokerin...

Kirja jatkaa matkaansa Piikulle. 


Journal Entry 11 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, September 26, 2005

This book has not been rated.

Kirja tuli perille tänään, kiitos Tintti! 


Journal Entry 12 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, September 27, 2005

7 out of 10

Olipa nopealukuinen kirja, ja hillittömän hauska! Varsinaisten tarinoiden lisäksi tässä naurattivat myös katkelmat vanhoista keittokirjoista, esim. "metsän-otus paisti" kuulosti varsin mielenkiintoiselta.

Itse olen aina pitänyt kovasti ruuanlaitosta, mutta on/off -tapaan mitään pikku kommelluksia perheessäni ei ole sattunut, vaan epännistumisissa on yleensä mukana suurkatastrofin ainekset. Ensimmäinen tällainen tapaus oli "Mongolialaiset Hiiliperunat", joiden reseptiin kuului lieden käytön opettaminen ekaluokkalaiselle (minulle) aamulla sillä seurauksella että perunakattila jäi itsekseen porisemaan päiväksi. Sitten oli se tapaus jossa taikinan vatkaaja (taas minä, 12 v) tarkkaili sähkövatkainta niin läheltä että se keri itsensä pitkiä hiuksia pitkin päänahkaan asti. Armas mieheni taas pilkkoi ensimmäisenä yhteisenä joulunamme lanttulaatikkon tarpeita niin antaumuksella että peukaloa jouduttiin korjailemaan (9 tikkiä!) terveyskeskuksessa. Eräänä myöhempänä jouluna puukuorinen savustusuuni paloi aattoaamuna nelimetrisillä lieskoilla pihakuusien vieressä, ja poltettiinpa samassa osoitteessa keittiön yläkaapit kun oli tarkoitus friteerata jättikatkarapuja... Uskokaa tai älkää, kaiken tämän jälkeen ystäväpiiri pitää meitä edelleen hyvinä kokkeina!

Kirja jatkaa matkaansa heti kun saan seuraavan osallistujan osoitteen. Kiitos em64 kierrättämisestä! 


Journal Entry 13 by ak64 on Saturday, January 14, 2006

This book has not been rated.

Unohdin kertoa, että kirja saapui perille, itse asiassa aikoja sitten. 


Journal Entry 14 by ak64 at Ahlmanin kartano in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 16, 2007

This book has not been rated.

Released 11 yrs ago (6/16/2007 UTC) at Ahlmanin kartano in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Jätin tarjolle Tampereen kesäpäiville. 


Journal Entry 15 by Alejanda from Pori, Satakunta Finland on Saturday, June 16, 2007

This book has not been rated.

Vaikuttaa hauskalta kirjalta :o) 


Journal Entry 16 by Alejanda from Pori, Satakunta Finland on Monday, July 02, 2007

This book has not been rated.

Varoituksen sana: tätä kirjaa ei kannata lukea klo 1 yöllä, jos muu perhe nukkuu ja vähänkin epäilee, että he eivät ole kovinkaan ymmärtäväisiä jatkuville vahingoniloisille nauruntyrskähdyksille.

Ja sitten on pakko kertoa yks juttu. Tämä tapahtui entiselle vuokraemännälleni. Häneltä oli marjat loppuneet pakasteesta jo aikoja sitten, mutta lapsenlapsi tahtoi kovasti marjakiisseliä. Kuinka ollakkaan, pakastimesta löytyi kuin taivaan lahjana pussillinen survottuja marjoja. Lappu pussin kyljestä oli kadonnut, mutta väliäkös sillä. Marjat kuin marjat. Vuokraemäntä alkoi keitellä kiisseliä. Haju oli vähän outo, mutta mistä sitä tiesi, kuinka vanhoja ne marjat olivat, joten lisää sokeria keitokseen vaan. Kun soppa alkoi olla valmista, hän otti reilun lusikan ja maistoi. Kiisselit lensi pitkin hellaa. Rouva keitteli kiisseliä jauhetusta maksasta! Siinäpä sitten olikin kiva istuskella katsella illalla televisiota yhä raudan maku suussa. 


Journal Entry 17 by Alejanda at Controlled Release in Controlled Release, A friend -- Controlled Releases on Wednesday, August 01, 2007

This book has not been rated.

Released 11 yrs ago (7/22/2007 UTC) at Controlled Release in Controlled Release, A friend -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Annettu kavereille. Hauskoja lukuhetkiä!

KTMC2007 #42 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.