corner corner Hoe Kluts Ik Een Muts?

Medium

Hoe Kluts Ik Een Muts?
by Nina Killham | Literature & Fiction
Registered by SylS of - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on 11/6/2004
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Mariska128): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

5 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, November 06, 2004

8 out of 10

gekocht bij een kringloopwinkel.

Achterkant boek:
Wraak kan zo zoet zijn...

Jasmine March is een beroemd kookboekenschrijfster wier overdadige eten zo misdadig lekker is, dat ze gedumpt is door haar uitgever omdat haar recepten teveel calorieen bevatten. Ondertussen heeft haar man een midlifecrisis - en een verhouding met een van zijn graatmagere studenten - en is haar puberdochter zo vastbesloten niet te worden als haar volslanke moeder, dat ze nauwelijks iets eet. Iedere andere vrouw zou zijn ingezakt als een souffle, maar Jasmine March is vastbesloten de strijd uit te laten vallen in het voordeel van het voedsel - en de vormen van een echte vrouw.
-------

Ik moet zeggen dat lang niet alle recepten mijn eetlust opwekten tijdens 't lezen van dit boek ... ;-)

Dit boek gaat per post naar Owlet. Ik ben benieuwd wat ze er van vindt! 


Journal Entry 2 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Sunday, January 23, 2005

This book has not been rated.

Ooooh, dit lijkt mij een GEWELDIG boek! Ik ben -zoals sommigen weten- een echte kookgek en daarom denk ik dat dit echt een boek voor mij is! Ik bedoel maar, wie vergelijkt de kleur van bloed met frambozen?! (quote: "Er vormde zich een donker, frambooskleurig plasje bloed.") Heerlijk, ben erg benieuwd!
Dank je wel voor het opsturen, SylS!!! 


Journal Entry 3 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Tuesday, January 25, 2005

This book has not been rated.

Ik heb het boek vandaag uitgeleend aan een vriendin die ook erg van koken houdt en momenteel thuis herstellende is van een operatie; die kon wel wat afleiding gebruiken!

6 februari: Heb inmiddels het boek weer teruggekregen, ze vond het geloof ik wel leuk, maar wel een beetje veel sex (ze is niet zoveel gewend volgens eigen zeggen ;-)) 


Journal Entry 4 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Wednesday, February 16, 2005

9 out of 10

Wat een heerlijk boek was dit! Het eten druipt bijna letterlijk van elke bladzijde, prachtig! Iedereen in dit boek heeft een obsessie met eten; veel en vet eten, niet eten, alleen proteïne eten, eten om het lichaam te reinigen en de darmen te spoelen, vreemde diëten waarbij je één dag alleen meloen mag eten en de volgende dag alleen gekookte kip enz. enz. Het verhaal gaat ook over vreemdgaan en seks, maar voor mij is eten toch echt de rode draad, alleen al vanwege die heerlijke, kwijlgenererende chocoladetaart op de voorkant. Ik kreeg dan ook continu zin om te koken tijdens het eten! Ok, de hoeveelheid vet en roomboter en suiker is ietwat aan de hoge kant (om het zacht uit te drukken ;-)) maar de liefde voor eten is heel goed merkbaar door het hele boek heen.

De hoofdpersoon, Jasmine, overdrijft inderdaad wel met haar voorkeur voor vet en zoet, maar heeft toch wel een punt (vind ik tenminste) als ze zegt dat veel mensen tegenwoordig bang zijn voor eten en vooral om te genieten van (lekker) eten. Nu hoeft voor mij lekker eten niet kilo’s roomboter te betekenen, maar een beetje meer aandacht en liefde voor eten mag wel ja. Tegenwoordig moet een maaltijd het liefst binnen 15 minuten aan tafel staan en de smaak komt meestal pas op de tweede of derde plek (snelheid en lage prijs zijn vaak belangrijker). Ik ben zelf een echte kookgek en besteed daarom zowieso meer aandacht aan eten dan de gemiddelde persoon, vind het jammer dat er zoveel kant-en-klaarmaaltijden bestaan en ook al die pakjes die voor mijn doen allemaal hetzelfde smaken, brrrr.

Hier een citaat om aan te tonen waarom ik steeds zin kreeg in koken en eten: “De telefoon ging precies op het moment dat Jasmine een grote hap aardappelpuree met kaas en vers gesauteerde bacon met knoflookspinazie in haar mond stopte.” Mmmmm, het water loopt me gewoon in de mond als ik dit lees!
Enfin, al met al vond ik het een heel grappig en leuk boek, het einde was hilarisch (ook al was het erg ongeloofwaardig) en zoals Tracy Chevalier op de achterflap schrijft: “Ik hou wel van een boek dat eten huldigt en lacht om diëten”.

Bedankt, SylS!!

p.s. ik merk dat mijn recenties steeds langer zijn geworden in mijn bestaan als bookcrosser, ik heb steeds meer te vertellen over een boek dat ik net gelezen heb! Wow, wie had dat gedacht! 


Journal Entry 5 by owlet at OBCZ A Priori, opgeheven in Nijmegen, Gelderland Netherlands on Saturday, February 26, 2005

This book has not been rated.

Released 13 yrs ago (2/27/2005 UTC) at OBCZ A Priori, opgeheven in Nijmegen, Gelderland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Tijdens de meeting! 


Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Nijmegen, Gelderland Netherlands on Monday, February 27, 2012

This book has not been rated.

vond dit boek bij een stapel oude boeken die klaar stonden voor het oud papier. Heb m dus maar gered en zal m binnenkort een keer lezen en weer vrij laten!
 


Journal Entry 7 by anniek81 at Nijmegen, Gelderland Netherlands on Monday, July 23, 2012

7 out of 10

Bij het oud papier gevonden 


Journal Entry 8 by anniek81 at Alam Nusa huts and spa in Lembongan Island, Bali Indonesia on Monday, July 23, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/23/2012 UTC) at Alam Nusa huts and spa in Lembongan Island, Bali Indonesia

WILD RELEASE NOTES:

In het vliegtuig dit boek gelezen, kreeg er net als m'n voorgangers zin door in eten en koken! Grappig verhaal, eten als rode draad, liefde, pubers, familie, vreemdgaan en moord; kortom, van alles wat en leest lekker weg. 


Journal Entry 9 by Mariska128 at Lembongan Island, Bali Indonesia on Friday, August 16, 2013

8 out of 10

Ik was op Dream Beach, Nusa Lembongan. Het boek stond in de kast van het hotel waar ik verbleef en toevallig op stuitte. Het leest lekker weg op het strand of even voor het slapen en doet me verlangen naar iets anders dan rijst of mie goreng.
Inmiddels heb ik het meegenomen en heeft het alweer drie andere eilanden gezien. Enjoy! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.