Torjutut muistot

Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/27/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 27, 2018
Vironkielisestä käsikirjoituksesta suomentanut Kaisu Lahikainen. 5. painos. Like-pokkari. Helsinki : Like 2006/2009. Nidottu, 316 sivua.
Kannen kuvassa Imbi Pajun äiti Aino Paju leiriltä palattuaan vuonna 1956. Kansi: Tommi Tukiainen.

Takakansi:
MENNEISYYS ON YHÄ LÄSNÄ VIROLAISTEN ELÄMÄSSÄ. TERRORIN OLOSUHTEISSA KASVANEILLE MUISTOJEN TORUMINEN ON OLLUT AINOA SELVIYTYMISKEINO.

Neuvostomiehityksen aikana kymmeniätuhansia virolaisia karkotettiin syytettyinä kommunismin vastaisesta toiminnasta. Myös Imbi Pajun äiti ja tämän kaksoissisar vangittiin Stalinin vainoissa. Vasta nyt he ovat pystyneet puhumaan nuoruutensa kokemuksista.
Torjutut muistot on muistianalyysi, jossa henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen taso kulkevat rinnakkain. Valtiollisen terrorin mekanismeja kartoittaessaan Paju pohtii, miten sen vaikutukset ulottuvat sukupolvien ylitse.

Imbi Paju Liken sivuilla
Imbi Paju Wikipediassa
Imbi Paju Suomen Kuvalehdessä
Torjutut muistot Liken sivuilla
Torjutut muistot Tuglas-seuran sivuilla

Journal Entry 2 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 27, 2018
Ankeaa luettavaahan Torjutut muistot on mutta samalla myös paljon ajatuksia herättävää. Luettuani päätin, etten laitakaan kirjaa muistelmakategoriaan vaan historiaopukseksi (eipä tuo kategoriavalinta vain näy pysyvän). En niinkään ajatellut teoksen tietopohjaa vaan sitä, että koin muistelo-osuudet huomattavasti ennakko-odotuksiani vähäisemmiksi. Niitä itse asiassa toivoin lisää, koska kirjan asiapitoisempi osuus ei tuonut esiin mitään uutta. Olenhan minä sen verran Viron historiasta (sekä fiktiota että faktaa) lukenut, kyydityksistäkin vähintään yhden kirjan. Viime aikoina aihetta on käsitelty myös televisiossa, mm. tv-sarjassa Viro – Tuulten pieksämä maa.
Yhden uuden tiedon kirjasta tosin bongasin: Heino Noor muistaa partiopoikana olleensa mukana morsettamassa Hankoon tietoja venäläisten pommikoneiden lähdöstä Suomen suuntaan 1.12.1939. En epäile tietoa lainkaan. Minusta on vain omituista, etten ole koskaan aiemmin törmännyt moiseen tietoon partiohistoriaa tutkiessani. No, ehkä Suomessa ei ole tiedetty, ketkä tänne tietoja titasivat.
Minulle Torjutut muistot oli lievä pettymys. Sitä sen ei kuitenkaan tarvitse olla muille. Ja oikeastaan; herättihän se minussakin monenmoisia ajatuksia eri kansakuntien kohtaloista ja kokemuksista. Pohdinta jatkuu yhä. Ja se on kirjan ansiota.

Journal Entry 3 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 31, 2018

Released 5 yrs ago (5/30/2018 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kiva kun heppasit, em64. Antoisia lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, June 1, 2018
Kirja tuli perille. Kiitos, Tarna!

Journal Entry 5 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 15, 2018
Tämä kirja sai minut kovin surulliseksi. On niin käsittämätöntä ja ennen kaikkea surullista, että valloittaja terrorisoi valloittamiaan kansoja ja tekee sen kaiken omasta mielestään niin kovin jaloista syistä. Ja jottei jälkeenpäin päästäisi vetämään heitä vastuuseen, uudelleenkirjoitetaan ja väärennetään historiankirjoitusta puhdistamaan rikollisten maine. Stalinia voi pitää melkein Hitleriä pahempana kansanmurhaajana, sillä hän ja hänen politrukkinsa jalostivat natsien käyttämiä menetelmiä. Stalinin vainoilta ei oikeastaan voinut kukaan olla varmasti turvassa; tänään uskollinen ystävä, huomenna kansanvihollinen. Kaikkein hirvittävintä asiassa on, että Neuvostoliitto tai Venäjä eivät ole lainkaan halukkaita käsittelemään menneisyyden tapahtumia, vaan kaikki selitetään parhain päin ja aina löytyy "todisteita", jotka tukevat heidän täydellistä viattomuuttaan. Saksalaiset sentään edelleen käsittelevät natsimenneisyyttään, jottei sama enää koskaan tapahtuisi.

Journal Entry 6 by wingem64wing at Messukylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 1, 2021

Released 2 yrs ago (12/1/2021 UTC) at Messukylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautui kirjaston vaihtohyllyyn.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.