corner corner Lärjungen

Medium

Lärjungen
by Michael Hjorth | Mystery & Thrillers
Registered by Högsbo of Bad Gastein, Salzburg Austria on 5/17/2018
This book has not been rated. 

status (set by Högsbo): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by Högsbo from Bad Gastein, Salzburg Austria on Thursday, May 17, 2018

This book has not been rated.

Deckarduon Hjorth/Rosenfeldt fick en flygande start med Det fördolda, den första boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som låg länge på topplistorna i Sverige och dessutom såldes till runt femton länder.

I Lärjungen får vi åter möta Sebastian, liksom teamet med Torkel, Ursula, Vanja och Billy. Sebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. Han längtar efter att få berätta, men han förstår samtidigt att det kan förstöra hennes liv. Hon har redan någon hon kallar pappa, som hon älskar.

Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde - en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.

Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom - och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.
Sebastian Bergman blev en läsarfavorit från starten. Nu är han tillbaka i en uppföljare, minst lika stilsäker, spännande och intelligent som Det fördolda. 


Journal Entry 2 by Högsbo at Mamas&Papas in Bad Gastein, Salzburg Austria on Thursday, May 17, 2018

This book has not been rated.

Released 2 mos ago (5/17/2018 UTC) at Mamas&Papas in Bad Gastein, Salzburg Austria

WILD RELEASE NOTES:

En svensk bok i ett svensk- österrikiskt café.
Café Mamas&Papas i Bad Gastein 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.