corner corner Mijn hondenjongen

Medium

Mijn hondenjongen
by Do van Ranst | Teens
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 5/9/2018
This book has not been rated. 

status (set by Abelebib_OBCZ): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Wednesday, May 09, 2018

This book has not been rated.

"Na het overlijden van haar vader verhuist Bloem met haar moeder naar een huis aan zee. Daar ontmoet ze Kerel, een onvoorspelbare jongen die vroeger in hun nieuwe huis woonde. Hoewel de gesprekken met Kerel zelden verlopen zoals verwacht, raakt Bloem toch geïntrigeerd door Kerel. Ze wil hem beter leren kennen en raakt verliefd. Ook Bloems moeder wordt verliefd, op Ralf. Dat blijkt de ex-vriend van Kerels moeder te zijn en Kerel kan die man niet uitstaan. De spanning tussen alle betrokkenen loopt hoog op tot de moeder van Kerel voor enige opheldering zorgt.

Samen met Bloem leer je een hyperactieve jongen kennen en ervaar je hoe moeilijk het is om contact te leggen. Toch geeft Bloem niet op en daardoor leert ze de jongen binnenin het hyperactieve omhulsel kennen. Dat weinig mensen moeite doen om dieper te graven komt hier erg duidelijk naar boven. Wat ook opvalt is het feit dat je niet teveel moet verzwijgen voor elkaar, zo ontstaan er misverstanden. Kerel is boos op Ralf omdat zijn moeder hem in de waan liet dat Ralf wegging omwille van Kerel. Maar eigenlijk is ze zelf bij Ralf weggegaan. De knoop in de vele relaties wordt tegen het einde van het boek ontward, waardoor de toekomst hoopvol lijkt. De gevoelens en gedachten van Bloem worden herkenbaar weergegeven, ze bepalen de gevoelige sfeer van het verhaal.

Bekroond door de Kinder -en Jeugdjury Vlaanderen 2004." 


Journal Entry 2 by wingMoriquenwing at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Tuesday, May 22, 2018

This book has not been rated.

Released 1 mo ago (5/22/2018 UTC) at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Deze mag naar de voorraad van de Abelebib.

Hallo daar, gelukkige vinder!

Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht cadeautje van mij voor jou. Veel plezier ermee! Hierbij trouwens wat spelregels betreft bookcrossing:

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het veilig bij jou is. Dat mag gewoon in het Nederlands.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen? Geef het dan door aan iemand anders of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan.

TIP: Als je het boek op zijn reis wilt volgen, dan kun je je best aanmelden als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com/join). Het is erg leuk om erachter te komen hoe het met 'jouw' boek op z'n reis verder gaat!!  


Journal Entry 3 by Abelebib_OBCZ at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Tuesday, May 22, 2018

This book has not been rated.

Deze mag bij de voorraad van de Abelebib. Bedankt! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.