corner corner De negerhut van Oom Tom

Medium

De negerhut van Oom Tom
by Harriet Elizabeth Beecher Stowe | Literature & Fiction
Registered by wingAnneleiswing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 2/2/2018
This book has not been rated. 

status (set by Anneleis): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnneleiswing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, February 02, 2018

This book has not been rated.

Slavenhouder Shelby verkoopt zijn favoriete slaaf Tom aan de gewetenloze Haley. Deze eist echter ook de kleine Jim, het zoontje van Eliza, de slavin van mevrouw Shelby. Als Eliza dit hoort, vlucht zij met haar kind over de bevroren rivier, springend van schots op schots. Haar man, George Harris, was al eerder vertrokken om werk te zoeken in Canada, zodat hij z'n gezin kon laten overkomen. Eliza wordt aan de overkant opgevangen door een Quakers familie en ontmoet daar tot haar grote vreugde haar man George weer.
Tom wordt op een veiling verkocht. Als hij tijdens de bootreis op de Mississippi rivier het dochtertje, Eva, van de heer St. Clare redt, is deze hem zo dankbaar, dat hij Tom koopt en hem mee neemt naar zijn huis in New Orleans. 


Journal Entry 2 by wingAnneleiswing at Laakboulevard (Vathorst) in Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, February 17, 2018

This book has not been rated.

Released 4 mos ago (2/17/2018 UTC) at Laakboulevard (Vathorst) in Amersfoort, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Wat leuk……………… iemand die het boek heeft gevonden !!!!

Fijn dat je ook even naar de website bent gekomen om te melden dat je het boek hebt meegenomen. Als je het boek na lezing weer wilt vrijgeven en nieuwsgierig bent of het daarna weer door iemand anders wordt gevonden, waar het boek daarna naar toe gaat… enz…… meld je dan aan als nieuw lid van bookcrossers (op de Engelse website www.bookcrossing.com ).Wil je dan aub bij je aanmelding als nieuw lid bij Referring Members mijn naam (Anneleis) opgeven? Dan weet ik dat het door mij geregistreerde boek een nieuw lid heeft gemaakt !

Je kunt het boek na lezing vrijgeven op de manier zoals jij dat wilt, ergens neerleggen in een openbare gelegenheid, cadeau geven aan een kennis, er zijn zoveel mogelijkheden. Kijk anders ook eens naar de Nederlandse website www.bookcrossing.nl, daar staan veel leuke tips en wetenswaardigheden.

Veel plezier met het boek.
Anneleis

Dit boek doet mee aan het spel “ Snap and release” op het internationale forum. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.