corner corner Magenta

Medium

Magenta
by Geert Jan Jansen | Biographies & Memoirs
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 1/13/2018
This book has not been rated. 

status (set by cavestamper): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Saturday, January 13, 2018

This book has not been rated.

Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos

 


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at on Saturday, January 13, 2018

This book has not been rated.

Samenvatting
Door de verf doe ik steeds een beetje magenta. Het is een van mijn geheimen. Het roze van magenta laat de kleuren gloeien. Geel wordt geler of zelfs oranje, het rood wordt dieper rood. Blauw wordt intenser. Wanneer de verf droogt is niet meer te herkennen uit welk potje of tube de kleur afkomstig is. Met magenta gaat alles er een beetje ouder uitzien, maar de kleuren blijven helder. Het is in de loop der jaren een succesformule geworden. Bij het zien ervan hebben de experts steeds weer opnieuw gezegd: 'Prachtig, eerste kwaliteit.'

Magenta. Avonturen van een meestervervalser is geschreven in het huis van bewaring in Orleans, nadat Geert jan Jansen door de Franse politie was opgepakt als 'de grootste vervalser van deze eeuw'. Enerzijds is dit boek een verslag van twintig jaar leven in de kunsthandel: Geert jan Jansen neemt de lezer mee langs kunstenaars, verzamelaars en ateliers in Europa en Amerika. We lezen over litho's van Karel Appel, gouaches van Asger Jorn, tekeningen van David Hockney en zeefdrukken van Andy Warhol. Anderzijds is Magenta het geestige relaas van een getalenteerd galeriehouder en schilder die, vervolgd wegens vervalsing van kunstwerken, vijf jaar lang aan internationale opsporing wist te ontsnappen.
Recensie(s)
Schaamteloze bekentenissen van een kunsthandelaar die jarenlang falsificeerde: Matisse, Mondriaan, Jorn, Picasso, Chagall, maar eerst en vooral Appel (magenta is een kleurstof die hij daarbij gebruikte). De politie zit hem meermalen op de hielen, tot hij in Frankrijk wordt gearresteerd. Maar bewijzen zijn moeilijk te leveren: vrijlating volgt. Bedrog kent geen grenzen, dus ook bankkluisjes lichten en fraude met vliegtickets vallen in de termen. Verhalen over bijzondere mensen als Rietveld, Zadkine, Van der Elsken, Jaffé, Peggy Guggenheim, Rauschenberg, Warhol gaan zó moeiteloos over in verslagen van zijn schelmenstreken dat je die bijna accepteert; dit temeer daar hij de hele kunsthandel en veel kunstenaars als hoogste norm toeschrijft wat zíjn enige norm is: geld maken. Avonturier en scharrelaar als hij is, vindt hij makkelijk runningmates in het kwaad, Adriaan Venema bijv. Een wisselend en interessant leven maakte hem niet rijk. Vandaar dat hij ons nu uitnodigt zijn boek te kopen: ook een mens die nooit te beroerd was om een ander een poot uit te draaien moet toch leven?
(Biblion recensie, J. Kleisen.) 


Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, January 13, 2018

This book has not been rated.

Released 9 mos ago (1/13/2018 UTC) at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op weg naar de bookcrossbijeenkomst in Amsterdam gezellig een nachtje overgebleven bij vriendin L. Ik ben daarvoor wat kringloopwinkels in de polder bij langs geweest, en kocht daar onder meer dit boek. L. leest het nu als eerste en neemt het bij ons volgende treffen weer mee! Veel leesplezier. 


Journal Entry 4 by cavestamper at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, January 14, 2018

This book has not been rated.

Had al eens van deze man gehoord(en van zijn kasteel Beverweerd). Dit is vast en zeker een interessant verhaal. Beetje schelmenroman, vermoed ik. We gaan het zien (en lezen) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.