corner corner Emman saari

Medium

Emman saari
by Honor Arundel | Teens
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 9/17/2017
This book has not been rated. 

status (set by Kesis): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 17, 2017

This book has not been rated.

on-sarja

Emman elämässä on tapahtunut suuria muutoksia tiuhaan tahtiin: muutto boheemin taiteilijan Patsy-tädin luo Edinburghiin, Patsy-tädin avioituminen ja nyt sitten jälleen muutto - saareen. Patsy-täti haaveilee idyllisistä illoista takkatulen loimussa auringon laskiessa Atlanttiin, Emma sen sijaan aavistelee saarielämän hankaloittavan perheen muutenkin omalaatuista elämää. Mutta kuinka käykään! Emma kokee saaren heti paikalla omakseen, hänestä tulee oikea saarelaistyttö.

Monta muutakin asiaa tapahtuu: perheeseen on tulossa vauva, 15-vuotias Emma ihastuu ja joutuu kilpailutilanteeseen toisen tytön kanssa.

Mutta kaiken kaikkiaan elämä on hauskaa ja jännittävää. Uuden elämänmuodon kehittäminen on seikkailu koko perheelle. Erikoislaatuinen ympäristö, kallionjyrkänteet, nummet, laaksot, lammaslaumat ja lokkiparvet, meri ja sumu antavat tapahtumille kiehtovaa paikallisväriä.

Kirjan sankarittareen Emmaan olemme tutustuneet jo aiemmin romaanissa Emman talo.

Englanninkielinen alkuteos: Emma's Island (1968)
Suomentanut: Pirkko Talvio-Jaatinen

Otava 1978

- Kirja on "Kustantajan tervehdys vain arvostelukäyttöön". 


Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 20, 2017

This book has not been rated.

Luin kirjan tänään loppuun ja johan olikin Emmalla melkoisia elämänmuutoksia! Se muutto Strandayn saarelle ja siellä asuminen sujui oikeastaan kyllä aika vaivattomasti, mutta Emma sai/otti melkoisesti vastuuta nelihenkisen perheen arjen pyörittämisestä. Kirjan lopussa sentään löytyi poikaystävä sekä kiinnostus opiskeluun :D

Nuorten lomamatka Tšekkoslovakiaan oli mielenkiintoinen. Siinä toki oli innoitteena Emman veljen Richardin kiinnostus musiikkiin, säveltäjä Janačekiin ja sitä kautta Brnon musiikkifestivaaleihin, mutta olikohan tuolloin 1960-luvulla Briteissä kovinkin tavallista, että nuoret lähtivät noin vain automatkalle ja telttailemaan Itä-Eurooppaan saakka (ainakin poliittisessa mielessä Tšekkoslovakia oli itää)?

Saarella eläminen oli tässä kirjassa mielenkiintoisinta, mutta hauskaa oli lukea myös 1960-luvusta: vaippahousut kiinnitettiin hakaneulalla, pienelle vauvalle annettiin appelsiinimehua jne. Flunssan jälkeinen masennus tuntuu edelleen kovin omituiselta diagnoosilta, vaikka olen kyllä törmännyt siihen samanikäisissä brittidekkareissa :D

Tätä edeltävää kirjaa en ollut lukenut, mutta tästäkin kävi ilmi, miksi Emma asui tätinsä ja tämän perheen kanssa. Siinäkin mielessä Emman selviytyminen kaiken keskellä oli kyllä hienoa :) Aika mainio nuortenkirja! 


Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 20, 2017

This book has not been rated.

Released 11 mos ago (9/21/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Arundelin kirja on tarjolla huomisessa Columbus-miitissä. Hyviä lukuhetkiä sen nappaajalle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com
 


Journal Entry 4 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 21, 2017

This book has not been rated.

nappasin tän k usuositeltiin ja nyt kotona muistinki et se on emman talo jonka oon joko lukenut tai on jossai hyväs tallessa omassa hyllyssä. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.