corner corner Vingers van marsepein

Medium

Vingers van marsepein
by Rascha Peper | Literature & Fiction
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 9/16/2017
This book has not been rated. 

status (set by OBCZ-HuisvHilde): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, September 16, 2017

This book has not been rated.

Gekregen om te crossen.

Recensie(s)
Peper (1949) schreef een tiental boeken, waaronder 'Rico's vleugels' en 'Wie scheep gaat', waarin zij laat zien een rasverteller te zijn. Ook in deze nieuwe roman valt haar vertelkracht op. Rondom het onaantrekkelijke gegeven van een wetenschapper die lichaamsdelen prepareert, weet zij een meeslepend verhaal te scheppen over twee kinderen. Het achttiende-eeuwse meisje Bregtje, dat in het huis van de preparerende wetenschapper Ruysch woont, zet ze tegenover de hedendaagse jongen Ben die eeuwen later op dezelfde Amsterdamse gracht woont en net zo geinteresseerd is in het werk van Ruysch als Bregtje. Ze vormen elkaars tegenhanger met ieder hun eigen problemen en fascinaties. Peper wisselt de verhaallijnen telkens met elkaar af zodat de parallellen geleidelijk aan zichtbaar worden. Kunstig weet Peper haar personages tot leven te wekken en je als lezer met hen mee te laten leven. Uiteindelijk weet ze zelfs haar eigen fascinatie voor iemand als Ruysch over te brengen op de lezer via een ontroerend mooie vertelling, waarin thema's als verlangen, verlies, gevaar en volwassenwording aan bod komen. Vrij kleine druk.
J.A.M. van den Broek

 


Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Released 11 mos ago (9/22/2017 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.  


Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Vanaf vandaag, 22 september 2017, wacht ik in OBCZ-HuisvHilde op een (nieuwe) lezer.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.