corner corner alla mina systrar

Medium

alla mina systrar
by Judith Lennox | History
Registered by winghingraldwing of Motala, Östergötland Sweden on 8/13/2017
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by hingrald): to be read


1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by winghingraldwing from Motala, Östergötland Sweden on Sunday, August 13, 2017

This book has not been rated.

Sommarens bokbord på födelsedagen gav mig den här boken. Det var en härlig känsla att gästerna plockat med sig många godbitar.

kopierat från Bokus sida
Det är tiden kring förra sekelskiftet och systrarna Maclise, döttrar till en förmögen fabrikör i Sheffield, drömmer om framtiden.
Iris, den vackra omsvärmade, önskar sig ett bekvämt liv med en passande make, ett pinnhål upp på den sociala karriärstegen. Men efter att ha tackat nej till otaliga frierier, och dessutom upplevt en smärtsam kärleksbesvikelse, börjar Iris att misströsta.
Marianne träffar Arthur på en bal och hennes dröm om den stora kärleken går i uppfyllelse. Men bara ett år efter deras giftermål dör Arthur i blodförgiftning och Marianne blir djupt deprimerad. När Lucas Melrose, plantageägaren från Ceylon, får ögonen på henne är hon ett lätt byte.
Eva, den kreativa, viljestarka, grälar med sin far som absolut inte vill att hon ska flytta till London och gå i konstskola. Men till slut får Eva som hon vill, och under sin tid i Londons bohemiska värld ägnar hon sig åt måleri och inleder en passionerad kärleksaffär med konstnärskollegan Gabriel Bellamy. Men Gabriel är en gift man och Eva är inte den enda beundrande och villiga modellen.
Clemency har alltid ansetts vara den minst attraktiva av systrarna, och hennes lott blir att stanna hemma och sköta om deras hypokondriska mor. Efter en kort och misslyckad kärleksaffär med en violinist bestämmer hon sig för att lägga drömmarna om kärlek på hyllan.
Romanens handling utspelar sig i en omvälvande tid och i vitt skilda miljöer: från den engelska småstaden och Londons bohemiska värld till slagfältens Frankrike och Ceylons teplantager. När första världskriget bryter ut ändras villkoren drastiskt för alla människor och systrarnas Maclises liv tar helt nya och oväntade vägar.
Brett upplagd, händelserik, fylld av kärlek, sorg och dramatik - Alla mina systrar är en oavbrutet underhållande roman. 


Journal Entry 2 by winghingraldwing at Motala, Östergötland Sweden on Wednesday, February 21, 2018

6 out of 10

lässtart idag
edit 6/3 Nu har jag följt systrarnas liv och i början kände jag lite oro om jag skulle orka igenom. Det var just deras funderingar om vilken klänning som passade för den del av dagen som pågick som tröttade mig. Sedan hände mycket annat och suffragetterna kämpade för kvinnorna...och mycket mera hände. Tack du okända givare. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.