corner corner Filosofen van nu

Medium

Filosofen van nu
by Nicholas Fearn | Philosophy
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 8/2/2017
This book has not been rated. 

status (set by OBCZ-HuisvHilde): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, August 02, 2017

This book has not been rated.

Van een collega gekregen om te crossen.

Recensie(s)
In dertien hoofdstukken geeft de auteur een indruk van het huidige denken, en de denkers, verdeeld over de drie categorieën die de 18e-eeuwse filosoof Kant onderscheidde: weten, handelen en zijn. Fearn begint met de laatste categorie. Over 'Wie ben ik' komt B. Williams aan het woord en N. Bostrom. Over vrije wil als zijnsaspect horen we van Th. Nagel en D. Dennett, over geest en hersenen van J. Searle, over lichaam en ziel van D. Chalmers. In de afdeling 'weten' wordt het probleem van het kunnen kennen geschetst met het denken van A. Goldman, R. Nozick en A. Plantinga. Hoe iets betekenis kan hebben komt naar voren via H. Putnam en R. Millikan, en over de vraag of dat verworven of aangeboren kennis kan zijn, horen we iets van N. Chomsky. 'De taal van het denken' komt aan de orde door aandacht voor J. Fodor. In 'Pragmatisme en postmodernisme' komen J. Derrida en R. Rorty langs, met uitgebreide aandacht voor Rorty's denken. Verder aandacht voor de grenzen van het weten, het relatieaspect van handelen en de zin van leven en dood. Een betrouwbaar overzicht voor niet vak-filosofen van de hedendaagse filosofie. Actueel, maar met aansluiting bij de traditie door de kantiaanse indeling. Aantrekkelijke combinatie van journalistiek en essay, duidelijk (soms ironisch) verwoord.
Drs. P.W.A. Stuurman  


Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Released 9 mos ago (9/22/2017 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.  


Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Vanaf vandaag, 22 september 2017, wacht ik in OBCZ-HuisvHilde op een (nieuwe) lezer.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.