corner corner Meesters in de filosofie

Medium

Meesters in de filosofie
by Frank en Maarten Meester | Philosophy
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 8/2/2017
This book has not been rated. 

status (set by OBCZ-HuisvHilde): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, August 02, 2017

This book has not been rated.

Van een collega gekregen om te crossen.

Recensie(s)
Het boek is bedoeld als inleiding in de filosofie en bestaat uit een vlot geschreven en prettig lezende geschiedenis van de westerse kennistheorie en metafysica. De lezer krijgt een verhaal voorgeschoteld dat is verteld vanuit zowel het perspectief van de rationalist als het scherp daarmee contrasterende perspectief van de romanticus. Het resultaat van deze manier van presenteren is grappig en houdt de lezer bij de les. Er zijn ook nadelen. De zwart-wittegenstelling tussen ratio en gevoel is iets van de huidige tijd, en daarom problematisch bij een bespreking van de antieke en middeleeuwse filosofie. Een dergelijke manier van presenteren werkt relativisme en subjectivisme in de hand. Dat blijkt duidelijk in het laatste hoofdstukje. Jammer dat er nauwelijks aandacht is voor Aristoteles of voor Hume.
Wim Fievez  


Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Released 10 mos ago (9/22/2017 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.  


Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Vanaf vandaag, 22 september 2017, wacht ik in OBCZ-HuisvHilde op een (nieuwe) lezer.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.