corner corner Sjeik Khaled Bentounès

Medium

Sjeik Khaled Bentounès
by Bruno en Romana Solt | Religion & Spirituality
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 7/31/2017
This book has not been rated. 

status (set by OBCZ-HuisvHilde): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, July 31, 2017

This book has not been rated.

Van een collega gekregen om te crossen.

Recensie(s)
Sjeik Khaled (Algerije, 1949) staat aan het hoofd van de Alawiyya-broederschap, een mystieke congregatie met tienduizenden leden in de moslimwereld. Samen met twee co-auteurs schreef hij dit boek, waarin hij zich richt op een breed publiek dat doorgaans een beperkte kennis heeft van de islam, en de mystieke stroming ervan, het soefisme: 'Als de islam het lichaam is, is het soefisme er het hart van'. Dit boek behandelt de innerlijke beleving van de islam. Naast zijn eigen ontwikkeling komen onder andere de soefitraditie, de relatie tussen meester en leerling, de vijf zuilen van de islam en de verhouding tussen man en vrouw aan bod. Uit dit alles spreekt het beeld van een serene, liefdevolle islam, die wel het tegenovergestelde lijkt van het beeld dat wij doorgaans van de islam hebben. Hoewel het soefisme een eeuwenoude traditie kent, blijft de auteur niet in dit verleden hangen, maar plaatst zijn getuigenis in de actualiteit van de wereld van vandaag. Gezien de groeiende belangstelling voor het soefisme in het westen en de moslimwereld, een aanrader.
Marieke Karasu-Both  


Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Released 9 mos ago (9/22/2017 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.  


Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 22, 2017

This book has not been rated.

Vanaf vandaag, 22 september 2017, wacht ik in OBCZ-HuisvHilde op een (nieuwe) lezer.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.