corner corner Papinlapset (in Finnish)

Medium

Papinlapset (in Finnish)
by Päivikki Antola | Biographies & Memoirs
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 5/9/2017
This book has not been rated. 

status (set by MINKULA): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 09, 2017

This book has not been rated.

222 sivua

Pappi, samalla sekä kirkko että seurakunta tuntuvat meistä tutuilta ja virallisilta. Suomalaiset arvostavat perinteisesti pappiaan ja kunnioittavat hänen virkaansa. Mutta mitä ajattelevat papinlapset vanhemmastaan ja kasvatuksestaan? Millaista on elää pappilan kulisseissa?

Nimekäs papinlapsien joukko lähestyy taustaansa epäviralliselta kannalta henkilökohtaisista, joskus hyvinkin haavoittuvista näkökulmista. Kirjassa kerrotaan siitä, miten papinlapsen ja pappisvanhemman suhde voi olla keskusteleva, kuunteleva, kannustava, kunnioittava, taisteleva, seesteinen, lempeä, ankara, huumorintajuinen, tosikkomainen, traaginen, elämän mullistava tai viha-rakkaussuhde.

Kolmetoista papinlasta muistelee omaa isäsuhdettaan. Joukossa on lapsia - nyt keskimäärin viisikymppisiä - muun muassa viidestä eri herätysliiketaustasta. Kirjan henkilöt pohtivat mm. seuraavia kysymyksiä: Mitä etuuksia antoi kasvaminen papinlapsena? Kiusattiinko papinlapseudesta koulussa? Olinko suosittu? Mitä papinlapseuden arvoja sain kotoa, ja olenko noudattanut niitä elämässäni? Mitkä arvot kehittyivät minulle tärkeiksi huolimatta papinlapseudesta? Mitä heijastuksia papinlapseudesta on maailmankuvaani? Mitä arvoja en missään tapauksessa hyväksynyt kotoa elämääni? Mikä sai papinlapsen eroamaan kirkosta? Lapsuudestaan kirjoittavat Martti Arkkila, Mauno Jokipii, Jouni Junkkaala, Anna Lindqvist, Juha Maasola, Pertti Mustajoki, Marja Myyryläinen, Anna Mäkelä, Anssi Sinnemäki ja Anne Takkula.  


Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 27, 2017

This book has not been rated.

Sain kirjan Kirjakolta ja jo luinkin sen.
Monenlaisia kohtaloita papinlapsilla on riippuen tietysti siitä, millainen isä pappi on. Jotkut ovat piesseet lapsensa tärviölle, toiset ovat olleet rakastavia ja ymmärtäväisiä. Ihan niin kuin muistakin isistä löytyy kaikenlaisia.
Lestadiolaisista kirjassa sai hyvin myönteisen kuvan. Toisenlaisiin kuviin olen myös törmännyt. Lapsuuteni papinlapsi-kaverin isä syöstiin itsemurhaan armottomien hoitokokousten myötä Pudasjärvellä 1970-luvulla.
Kirja oli jotenkin kodikkaan tuntuinen luettava monista erilaisista papinlapsi-kohtaloista huolimatta. Olenhan itse elänyt lähinnä lestadiolaisen lapsuuden jonnekin kymmenvuotiaaksi. Olen muun muassa pelännyt tulikiven tippumista taivaista kiroilevien pikkuveljieni päälle. Muitakin ahdistuksen siemeniä oli kylvetty pieneen minuun.  


Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 21, 2017

This book has not been rated.

Released 8 mos ago (10/21/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

StinaP-miittiin tarjolle.
Lukuiloa! 


Journal Entry 4 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 22, 2017

This book has not been rated.

Kiitos. Melkein ohitin tämän miitissä, mutta kun takakannesta löytyi ainakin yksi tuttu nimi, niin uteliaisuus heräsi. ;) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.