corner corner Gebr.

Medium

Gebr.
by Ted van Lieshout | Literature & Fiction
Registered by wingHoisvolbuukskeswing of Helmond, Noord-Brabant Netherlands on 4/28/2017
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by creativeChaos): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingHoisvolbuukskeswing from Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Friday, April 28, 2017

9 out of 10

Opschoning van onze boekenkast om plaats te maken voor nieuwe uitgaven. Dit boek is er een van. Enige jaren geleden met veel genoegen gelezen. Prachtig, aangrijpend verhaal!

Kun je nog een broer zijn als je enige broer dood is? Dat vraagt de zestienjarige Luuk zich af als zijn jongere broer Marius is gestorven. Die laat een dagboek na waardoor Luuk geconfronteerd wordt met zichzelf. Wat Marius al over hem wist, probeert Luuk nog te verbergen. Namelijk dat hij meer van jongens houdt dan van meisjes.

Ted van Lieshout liet zich voor Gebr. inspireren door het verhaal van zijn broer en hemzelf. Het resultaat is een tijdloze ontwikkelingsroman voor jong en oud, die 20 jaar na verschijnen nog altijd even mooi en aangrijpend is. Deze prijswinnende klassieker is in tien talen verschenen en verdient het om nog heel lang door heel veel lezers gekoesterd te worden. 


Journal Entry 2 by wingHoisvolbuukskeswing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, January 13, 2018

This book has not been rated.

Released 7 mos ago (1/14/2018 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek gaat mee naar de nieuwjaarsmeeting.

Januari uitdaging 2018: "De katzwijmchallenge" georganiseerd door Kafka1954!

boek 55: Gebr. 


Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at on Tuesday, January 16, 2018

This book has not been rated.

Oehoeboeroe had er een aanbevelingswikkel om heen gedaan, en ik geef graag gehoor aan deze aanbeveling!! Van Lieshout schrijft prachtig, alleen is Gebr. aan mijn aandacht ontsnapt. Kan ik nu mooi goedmaken! 


Journal Entry 4 by wingcreativeChaoswing at on Tuesday, February 27, 2018

8 out of 10

Ik kon al lezende opeens even niet meer tegen de ellende in Millennium deel 5, en toen viel mijn oog op Gebr.
Het boek lag nog bovenop de kast, in plaats van er tussen, en zo is het even voor gekropen op de MTBR (dit wekt de schijn dat ik een keurig geordende stapel heb, nou nee dus.....).
Gebr. is zoals ik gewend ben van Ted van Lieshout weer een mooi verhaal. Fijntjes schetst hij het leven in een gezin dat niet meer compleet is. Moeder die een daad wil stellen, vader die zijn snor drukt op emotioneel gebied en de achtergebleven broer die misschien geen broer meer is....
Inderdaad een aanrader dit boek. Dank voor de aanbeveling Oehoe! 


Journal Entry 5 by wingcreativeChaoswing at Potgietersingel in Zwolle, Overijssel Netherlands on Tuesday, February 27, 2018

This book has not been rated.

Released 5 mos ago (2/27/2018 UTC) at Potgietersingel in Zwolle, Overijssel Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gebroederlijk zaten mr. CC en ik op een heuse vensterbank in Villa Suikerberg. Warme rug van de zon, warme billen van de verwarming, en de buik gevuld met een heerlijke lunch. Op dit fijne plekje heb ik Gebr, achter gelaten. Ik hoop dat het boek gevonden wordt door iemand die het op waarde schat! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.