corner corner Jäämeri, jäähyväiset ja minä

Medium

Jäämeri, jäähyväiset ja minä
by Terhi Rannela | Teens
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/26/2017
This book has not been rated. 

status (set by Tarya): available


1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 26, 2017

This book has not been rated.

"Bensa tuoksuu, moottoritie on tulikuuma, kesä kaunis ja minä olen rakastunut mies", 17-vuotias Ilari kirjoittaa matkapäiväkirjaansa.

Ilarilla on kyllä kokemusta niin rullaavista ajopeleistä kuin rakkaudestakin, mutta nyt ei alla olekaan pyörätuoli Apollo eikä lemmen kohteena kukaan tutuista luokkakavereista. Ilari on lähdössä veljensä Valtterin ja Kertun ja Miran kanssa Thelma & Louise -henkiselle roadtripille kauas pohjoiseen.

Tarkoitus on koluta Suomen Lappia ja Pohjois-Norjaa, silittää poroja, uida Jäämeressä, nukkua teltassa... Ja mikä tärkeintä: tavata silmästä silmään Ilarin netti-ihastus, hurmaava Heta.

Satoihin kilometreihin mahtuu rakkauden ja upeiden maisemien lisäksi riitaa ja rahapulaa ja sateisia leirintäalueita. Kaiken lisäksi Ilarille on käydä huonosti. Ja miksi Heta ikään kuin jättää jäähyväisiä kaikelle, vaikka he ovat vasta tutustuneet?

Ilarin kaverityttöjen Kertun ja Miran elämästä kerrotaan myös kirjoissa Amsterdam, Anne F. ja minä sekä Goa, Ganesha ja minä

Otava 2010 


Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 26, 2017

This book has not been rated.

Olen lukenut trilogian aiemmat osat marraskuussa 2015 ja helmikuussa 2016 ja kun tämä kolmas osa tuli tänään vastaan Lohjan ABC:n Kirjapörssissä ja maksoi vain 2,90 euroa, sehän oli pakko ostaa ;)

Amsterdam, Anne F. ja minä: http://www.bookcrossing.com/journal/12542379/
Goa, Ganesha ja minä: http://www.bookcrossing.com/journal/13267023/ 


Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 10, 2017

This book has not been rated.

Tartuin tähän Rannelan kirjaan aika innoissani - ja sitten jonnekin puoliväliin saakka ihmettelin, olinko tosiaan tykännyt niistä sarjan kahdesta aiemmasta kirjasta ja miksi. Tarina vaikutti aluksi vähän liian naiivilta jopa nuortenkirjaan, mutta se sai lisää syvyyttä, kunhan kertomus eteni. Ja vaikka kirja on kirjoitettu nuorille sopivan kevyeksi ja vauhdikkaaksi, kyllähän siinä oikeastaan on samaistumispohjaa monenlaisissa elämäntilanteissa oleville nuorille. Toisenlainen lopetus kirjalla tosin olisi mielestäni saanut olla, tuo "Ja mitä sitten tapahtui?" -luku on paitsi irrallinen, myös outo. Niin ja se uhkailuepisodi oli myös kummallinen, mitä sillä haettiin?

Roadtrippejä olen muuten harrastanut itsekin, tosin vasta aikuisena :D

Osallistun kirjalla Alejandan Suomalaiseen lukuhaasteeseen sekä Pamina_81:n Helmet-lukuhaasteeseen (kohta 6. Kirjassa on monta kertojaa). 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.