corner corner Enchanté - Hauska rakastua!

Medium

Enchanté - Hauska rakastua!
by Maria Rocher | Women's Fiction
Registered by em64 of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/21/2017
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by em64): available


1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by em64 from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 21, 2017

6 out of 10

Takakannesta:

"Ranskalaisesta rakkaudesta haaveileva suomalainen Vera muuttaa Pariisiin. Hän on kaunis, rikas ja vapaa. Samppanja kuplii ja kalliit korot kopisevat, kun Vera ystävineen ryhtyy valloittamaan kaupunkia. Sinkkuelämä romantiikan pääkaupungissa osoittautuu kuitenkin haastavaksi. Tarjontaa on, mutta herkät hetket Café de Floressa jäävät haaveiksi. Kunnes Vera kohtaa jumalaisen Jean-Baptisten. Mies on täydellinen: pitkä, komea, tuuheatukkainen, lihaksikas, huomaavainen, herkkä - ja ranskalainen! Jean-Baptisten lisäksi Veraa ystävineen kuohuttavat myös mitä uskomattomin mieskavalkadi ja salaperäinen antikvariaatin omistaja. Unohtamatta Dioria, Louboutinin korkeita korkoja ja hetkiä Ritzin Bar Vendômessa, joita ilman Pariisi ei ole täydellinen.

Maria Rocher (s. 1977) asuu tällä hetkellä Helsingissä. Rocher on filosofian maisteri, Pariisin-tuntija ja historian vahvojen naisten ihailija. Hän rakastaa elämää ja estetiikkaa sekä kuplivia hetkiä ystävien seurassa. Rocher kokkaa, ratsastaa, juhlii korkeissa koroissa ja tanssii bachataa ja salsaa – ja kertoo siinä sivussa sivaltavia totuuksia miehistä."

Tätä kirjaa on jotenkin vaikea sijoittaa mihinkään tiettyyn kirjallisuustyyppiin. Siinä oli chick litiä, ajoittain harlekiinia, joskus jopa ihan tavallista kertomakirjallisuutta. Kirjan päähenkilö Vera on aivan liian rasittava ja ärsyttävä tyyppi, hemmoteltu pikkupissis, joka kuitenkin lähestyy kolmeakymppiä. Juomaksi kelpaa vain shamppanja, vaatteiksi ja kengiksi vain merkkituotteet ja rakastajaksi ranskalainen, "opiskelun" Pariisisissa kustantaa isäpappa, joka potee huonoa omaatuntoa jätettyään perheensä nuoremman naisen takia. Kukaan kirjan miehistä ei ole miellyttävä tyyppi ja varsinkin ranskalaisista miehistä annetaan erittäin ikävä kuva. Kirja oli uuvuttavan täynnä tuotemerkkejä, niitä olisi voinut karsia reippaasti. Muutenkin kunnollinen toimittaminen olisi ollut paikallaan. Loppu varsinkin oli jotenkin ihan turhaa sähellystä, etenkin kun ne kotimaan miehet olivat samanlaisia porsaita kuin ranskalaisetkin. Ehkä kirjailijan tavoitteena oli tehdä parodiaa, mutta kovin epätasaiseksi tarina jäi. Jos nyt kirjasta jotain positiivista haluaa sanoa, niin naisten välinen ystävyys koko tarinan läpi kulkeva lanka. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.