corner corner Norma

Medium

Norma
by Sofi Oksanen | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 2/18/2016
This book has not been rated. 

status (set by Tarna): to be read


4 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 18, 2016

This book has not been rated.

Adlibris:

"Laiturilla hän istui penkille, jolle äiti ei ollut istunut. Metro oli syöksynyt asemalle saman tien. Äiti oli viskannut penkin alle kengät ja käsilaukun, sitten hän oli ollut poissa. Sofi Oksasen uutuusromaani on maaginen kertomus Normasta, joka joutuu vaaraan harvinaisten ominaisuuksiensa vuoksi. Norma kietoutuu petoksen ja paranoian verkkoon, josta hänen on pyristeltävä irti."
 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 18, 2016

This book has not been rated.

En kyllä nyt innostunut. Liikaa kaikkea, jotenkin yhdentekevää kieltä ja kerrontaa, vaikka tärkeitä teemoja käsitelläänkin. Eikä tarinakaan mitenkään imaissut mukaansa. Voi voi.

***
Norma lähtee lähiaikoina Taryan luokse toivelistahippakirjana. 


Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 23, 2016

This book has not been rated.

Oi, kiitos toivelistakirjasta, Annimanni! Norma on varmaan sen verran monen muunkin toivelistalla, että pitääpä laittaa se lukupinon kärkeen, heti Björkin (puolivälissä), Kadaren (aloittamaton) ja Vilénin (vajaa viidennes luettu) perään :)

Edit 24.2.2016: Norma on jo toisena lukulistalla, Björkin sain nimittäin loppuun ja Vilénin päätin jättää kesken :) Katsoin kirjan toivojia ja päätin, että vien sen Tampereelle, jos saan luetuksi ennen viikonloppua, ja muussa tapauksessa Turkuun 13.3. 


Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 27, 2016

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (2/27/2016 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Johan meni tiukille lukemisen kanssa, luin kirjaa parina päivänä ja sain sen loppuun aamulla joskus 5.30 aikaan (luin sitä klo 4-5.30, onneksi on viikonloppu ja sitä paitsi talviloma alkamassa..) ja nyt, kun kello on 8.30, on jo kiireesti pakattava kimpsut ja kampsut ja lähdettävä kohti Tamperetta.. Tapaan iltapäivällä lukutuolin, josta saan kirjalle kuriirin :)

Journaloin kirjan siis vasta, kun palaan kotiin, mutta täytyy sanoa, etten ole merkillisempää kirjaa lukenut, en ainakaan piiiitkään aikaan. En ollut seurannut mediasta mitään kirjaan liittyvää sitten Sekaisin syksystä 2015 -uutuuskirjaringin perustamisen syyskuun alussa. Silloin tämä kirja oli yhtenä ehdokkaanani rinkiin, mutta se ei saanut kovin paljon kannatusta - lähinnä varmaan sen salaperäisen markkinointi- ja julkistamiskampanjan takia. Päinvastoin kuin muiden uutuuskirjojen kohdalla tästä ei saanut juuri mitään ennakkotietoa.

Kiitokset lukutuolille kuriroinnista ja hyviä lukuhetkiä Tarnalle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


* * * * *
Edit 1.3.2016: Olen miettinyt, mikä kirjassa eniten tökki, ja päätynyt siihen, etten pitänyt "tosiasioiden" ja fantasian sekoittamisesta. Oksanen tietää paljon Viron ja muun Itä-Euroopan historiasta, politiikasta ja nykyisyydestä, kaikista niistä vaietuista asioista, ja hän on minusta parhaimmillaan kertoessaan niistä. En ole tähän mennessä lukenut häneltä kuin Puhdistuksen, mutta ainakin Stalinin lehmät, Baby Jane ja Kun kyyhkyset katosivat odottavat TBR-hyllyssä, ja luulen, että pidän niistä enemmän kuin tästä. Outoa muuten, etten löytänyt Puhdistuksen journaaliani. En usko, että olisin lukenut sitä kirjaston kirjana, en ole lainannut kirjoja vuosiin, onkohan kirja minulla jossain rekkaamattomana..?

Tuo kirjan etulehden lause "Tervetuloa Norma Rossin ihmeelliseen maailmaan" pitää tosiaan paikkansa :D Plussaa kirjassa olivat tietysti tutut tapahtumapaikat, kuten kentän Starbucks, Itis, Iiris ja Palace :)

Vielä pieni yksityiskohta/sattuma: Samana päivänä, kun luin Normaa, kävin Palacen hississä lyhyen keskustelun henkilön kanssa, joka juontui myöhemmin tätä lukiessani heti mieleeni:
"Hänen uusilla asiakkaillaan olisi oikeita meriittejä, sellaisia jotka olivat kaikkien tiedossa, sellaisia joita ei edes tarvitsisi kertoa, ja se näkyisi tavassa, jolla he kantaisivat itsensä."

Kuten lukutuolillekin sanoin, kirjan lukeminen ei mitenkään harmita, vaikka en siitä erityisesti pitänytkään, enkä edes harkinnut sen kesken jättämistä. Oli kiva tutustua Normaan :D

Osallistun kirjalla slipperbunnyn Aakkosten lukuhaasteeseen 2016-2017 sekä Alejandan Helmet-lukuhaasteeseen 2016 (kohta 7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja). Jälkimmäisen haasteen suhteen kiitän selvennyksestä Helmet-lukuhaasteen 2016 keskusteluketjussa ;)  


Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 27, 2016

This book has not been rated.

Kuriiri tässä, hei! Kirja on menossa Tarnalle, mutta kuriirioikeudella vedän välistä ja lukaisen itsekin, aloitan vielä tänään :) Edelliset lukijat eivät tosin lupaile liikoja... 


Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, February 29, 2016

This book has not been rated.

Onneksi näpistin kirjan tässä välissä, sillä edellisistä lukijoista poiketen minä koin kirjan varsin kiehtovana ja mukaansatempaavana! En yleensä pidä yliluonnollisuuteen ja fantasiaan kallistuvista kirjoista, mutta Norman outous vei minua mukanaan. Kieli toimi, ja nautin siitä, kuinka helposti Oksanen ujuttaa yhteiskunnallisia aiheita tekstiin, jota voisi pitää dekkarina tai maagisena realismina. Oneironia lukiessani tunsin siirtyväni jonnekin kauas pois omasta arjestani, tätä lukiessa koin jotain samaa. Ainoa miinus kirjalle siitä, että henkilöhahmojen seuraaminen teki lukukokemuksen haasteelliseksi, ei mikään nopealukuinen kirja sinänsä. Olen onnellinen, että valitsin lukemiseen rauhallisen lomaviikonlopun, sain uppoutua tukkataikaan ihan täysillä :)

Seuraavaksi Tarnalle.

EDIT: Helmet-lukuhaasteessa tämä saa edustaa kohtaa 40 eli 'eläkeläisen suosittelema kirja'. Eläkkeelle jäänyt tuttavani on tätä lukupinooni ehdottanut :) 


Journal Entry 7 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Sunday, March 06, 2016

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (3/8/2016 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämän kirjan kurirointi oli iloinen asia, enpä olisi muuten päässyt lukemaan tätä uutukaista :) Nyt kuitenkin miittiin mukaan sille varsinaiselle kirjan saajalle!

KTMC 2016 # 17
 


Journal Entry 8 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 08, 2016

This book has not been rated.

Toivelistayllätys! Ja kaiken lisäksi kuulemma sellainen, josta ollaan kovasti eri mieltä. Mikäs sen parempaa. Kiitos, kiitos, Tarya & lukutuoli. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.