corner corner De dag van de jas

Medium

De dag van de jas
by Nelleke Zandwijk | Literature & Fiction
Registered by wingAylaMeywing of Utrecht, Utrecht Netherlands on 1/21/2016
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AnonymousFinder): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAylaMeywing from Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, January 21, 2016

This book has not been rated.

'De dag van de jas' begint met de geboorte van de tweeling Marina en Alida Vet in het dorpje Wijvendal. Vanaf het moment dat de oudste met lede ogen toe moet kijken hoe haar tweelingzus naar buiten glijdt door een ruim gemaakt kanaal en ook nog bij vergissing door haar vader als eerste wordt aangegeven bij het bevolkingsregister, stapelen de eigenaardige gebeurtenissen zich op bij de familie Vet.
Vaders leven speelt zich af op zee, waar hij het bevel voert over een vloot. In werkelijkheid zit hij als een dode matroos in de huiskamer en snijdt hij bootjes van appelhout. Dat verandert als hij op een dag een leren jas steelt uit een winkel. Op dezelfde dag stapt de buurman met een partij nepspijkerbroeken de keuken en het leven van de familie Vet binnen. Tot ieders verbazing blijkt moeder meer over de buurman te weten dan heel Wijvendal bij elkaar.

In hoog tempo buitelt de ene scène over de andere. Vanaf de eerste bladzijde laat Nelleke Zandwijk zich kennen als een schrijver met een verrassend eigen geluid. Ze munt uit in beschrijvingen van hilarische situaties en heeft een feilloos oog voor de absurditeiten van het bestaan. 


Journal Entry 2 by wingAylaMeywing at Boekspot Hoog Catharijne in Utrecht, Utrecht Netherlands on Friday, January 22, 2016

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (1/22/2016 UTC) at Boekspot Hoog Catharijne in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo!

Je hebt een boek gevonden. Wat leuk dat je even komt kijken. Je mag hier anoniem melding maken van je vondst zodat ik weet dat het boek goed terecht is gekomen.

Je mag het boek lezen, doorgeven, of weer ergens achter laten. Als je wilt kun je je aanmelden (gratis!) zodat je de reis van dit boek kunt volgen.

Veel leesplezier!  


Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, December 29, 2016

This book has not been rated.

Ik ga nu beginnen met lezen, dus daar kom ik nog op terug. 


Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing at Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, January 03, 2017

6 out of 10

Ik heb het boek uit. Ik vond het een vaag boek, maar wel goed genoeg om het helemaal uit te lezen. Het boek ligt nu weer bij de Boekspot in Hoog Catharijne. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.