corner corner Hertta

Medium

Hertta
by Heidi Köngäs | Literature & Fiction
Registered by wingsigyn22wing of Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 1/2/2016
This book has not been rated. 

status (set by sigyn22): permanent collection


8 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingsigyn22wing from Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, January 02, 2016

This book has not been rated.

Takakansi:
Hertta Kuusinen vapautuu vankilasta keväällä 1939,nälkäisenä ja täynnä tahtoa.Poika Juri on jäänyt Moskovaan ,samoin nuoruus .Hertta tutustuu komeaan Yrjö Leinoon, ja rakastuu.

Säkenöivä romaani palaavan poliittisesta liitosta, sen noususta ja tuhosta sodan ja vaaran vuosina. 


Journal Entry 2 by wingsigyn22wing at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, January 02, 2016

This book has not been rated.

Olin juuri joulun alla katsonut TV:stä Heidi Köngäksen ohjaaman ,tähän kirjaan perustuvat kaksi ensimmäistä osaa Kotikatsomon kolmiosaisesta sarjasta.
Sitten sain kirjan yllättäen joululahjaksi ja kolmatta jaksoa TV sarjasta en sitten koskaan ehtinytkään katsomaan .(Liekö vielä Yle Areenassa)
No jokatapauksessa päädyin taas siihen lopputulokseen ,että kirja on aina parempi ja tarkempi kuin siitä tehty elokuva.Tai sitten en vaan ole niin elokuvaihmisiä.Kirjasta erilaiset taustatiedot ja yksityiskohdat tulevat paremmin esille.Ja sitäpaitsi nämä kaksi näkemääni jakso antoivat kirjan henkilöille valmiit kasvot,en enää pystynyt itse niitä kuvittelemaan!
No kirja jokatapauksessa oli siis erinomainen.Kuvaus legendaarisesta suomalaisesta naispolitiikosta ja kommunistista Hertta Kuusisesta.Jos Hertta oli hehkuva,aatteellinen ja ihanteellinen niin Yrjö Leinon koin lähinnä kieroilevaksi tahdottomaksi heittopussikksi.
Mutta samalla kiinnostava ajankuvaus Suomen historiasta.

Edit:Satuin sitten näkemään jossain vaiheessa Teemalta Heidi Köngäksen haastattelun.Köngäs oli myöskin ohjannut tuon "Punainen kolmio"TV-näytelmän.Hän kertoi, että oli tarkoituskin ,että ne olivat "eri teoksia".Eli näytelmää ei oltu tehty kirjan pohjalta, vaan ne tavallaan kertoivat samaa tarinaa molemmat omasta näkökulmasta.En varmaan osaa selittää asiaa oikein. Mutta selitti samalla eroavaisuudet. 


Journal Entry 3 by wingsigyn22wing at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, February 03, 2016

This book has not been rated.

Tarjosin tätä rinkikirjaksi
"Lukujärjestys" tässä:
Kirja lähtee tiistaina 9.2. pääkaupunkiseudulle. Järjestystä voitte muutta siellä tarpeen mukaan ,kunhan kirja liikkuu.Lukuaika voisi olla vaikka kaksiviikkoa noin periaatteessa.
Kesis
Mieihe
Annimanni
Justiina 81->
Kipsu

Ja liitän tähänkin mukaan Annimannilta kopioimani hyvät säännöt

1. Journaloi kirja, kun saat sen.
2. Lue kirja noin neljässä viikossa.(huom! aikaa lisätty )
Jos tulee viivästyksiä, ilmoita niistä. Tee uusi merkintä.
3. Toimita kirja seuraavalle. Kuriirin käyttäminen ok, ellei se viivästytä rinkiä kohtuuttomasti.
Oo 


Journal Entry 4 by wingsigyn22wing at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, February 09, 2016

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (2/9/2016 UTC) at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee tänään kierrokselleen PKS miitissä.
Josta ilmeisesti Kesis nappaa sen ekana.
Antoisia lukuhetkiä! 


Journal Entry 5 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 09, 2016

This book has not been rated.

Kiitos kirjasta, sain tämän tänään miitissä. 


Journal Entry 6 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 16, 2016

This book has not been rated.

Lueskeln tänään aamuyöllä 4 jälkeen loppuunku jostan systä vime yönä e oikennukuttanut niluin ssit tätä kirjaa. Mä en oikein päässyt selville juonesta, olen aikaisemmin lukenut saman kirjailijan Hyväntekijä http://www.bookcrossing.com/journal/13854488/ enemmän tykkäsin siitä 


Journal Entry 7 by Kesis at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 17, 2016

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (2/17/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

MieIhelle He_Ri miitissä
 


Journal Entry 8 by Mieihe at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 17, 2016

This book has not been rated.

Sain kirjan Kesikseltä Foto Cafe´n miitissä, laitan tämän lukujonoon ensimmäiseksi, eli en jonoon ollenkaan. 


Journal Entry 9 by Mieihe at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 02, 2016

This book has not been rated.

Kiitos Sigunille ajan pidentämisestä! Tänään tuli kaksi viikkoa täyteen Hertan kanssa eikä se ole kuin alkupuolillaan. Ihan ensin en käynyt kirjaan käsiksi kun oli jotain muuta kesken ja sitten tulin kibbeäksi, ai! Nyt olen toipilaana mutten ole päiväkausiin avannut kirjaa. Tulin nettiin pyytämään armonaikaa vain huomatakseni että pyyntöni olikin jo kuultu! Hienoa! 


Journal Entry 10 by Mieihe at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 18, 2016

This book has not been rated.

Kirja Annimannille 


Journal Entry 11 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 18, 2016

This book has not been rated.

Hertta liittyi seuraani tänään Kampissa. Sainkin juuri sopivasti edellisen romskun loppuun, joten pääsen aloittamaan tätä heti. 


Journal Entry 12 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, March 27, 2016

This book has not been rated.

Aatteen voima on suuri, käsittämättömän suuri. Siitä ja rakkaudesta – sekä äitiydestä ja syyllisyydestä – tämä kirja kertoo. Ja hienosti kertookin. Olen aina pitänyt Köngäksen tyylistä, eikä se pettänyt nytkään.

Silti täytyy sanoa, että faktan ja fiktion rajankäynti häiritsi minua. Kaunokirjailijalla on tietenkin kaikki oikeus luoda oma fiktiivinen tulkintansa, mutta kun pohjalla kuitenkin ovat tosiasiat, kamppailin koko ajan sen tiedon kanssa, ettei tutkimuksessa koskaan ole lopullisesti lyöty lukkoon sitä, oliko Leino oikeasti kavaltaja vai ei. Ja se kuitenkin on yksi tämän teoksen ratkaisevia teemoja. Parasta yrittää antaa tämän tulkinnan olla häiritsemättä :)

Ristiriitainen on toki Hertan itsensä hahmokin. Vahva, asiaansa uskova aikansa pioneerinainen, jonka tarmoa ja omistautuneisuutta ei voi olla ihailematta. Ja silti hyytää, miten hän voi jättää oman lapsensa muiden hoiviin ensin aatteen, sitten miehen vuoksi. Toki hän kokee siitä syyllisyyttä, mitä lapsen kohtalo ei tietenkään helpota. Mutta silti.

Joka tapauksessa ehdottomasti lukemisen arvoinen, kiinnostava teos, henkilö- ja ajankuva. Kiitos ringistä, sigyn22! Katsotaan, miten saan tämän kätevimmin seuraavalle lukijalle. 


Journal Entry 13 by justiina_81 at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 12, 2016

This book has not been rated.

Kirja Tuusulassa. Yksi kirja kesken ja sen jälkeen luen tämän. 


Journal Entry 14 by justiina_81 at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 26, 2016

This book has not been rated.

Ihan mielenkiintoinen kirja. Olen lukenut nyt useamman Heidi Köngäksen kirjan ja tykkäsin ehkä edellisestä (vieras mies) enemmän kuin tästä.
Kiitos ringin järjestäjälle. Kirja sujahtaa Tampereelle menevään pakettiin mukaan josta Appelsiinin kautta Kipsulle aikanaan.  


Journal Entry 15 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 06, 2016

This book has not been rated.

Kävin hakemassa tämän tänään Appelsiinin työpaikalta, kun oli asiaa samaan kaupunginosaan. Annimannin kommenttien, perusteella kiinnostava kirja, muutenkin toki. En ole juurikaan Herttaan tutustunut eikä historia ollut vahvimpia alueitani kouluaikoina.

Mulla on tässä muutama muukin kiireellinen kirja, joten tämän lukeminen voi vähän viivästyä. Se ei kai kuitenkaan haittaa, koska olen ringin viimeinen? Yritän lukea tämän ennen kuin tulen kesällä Turkuun ja voisin jättää sen sitten jollekulle siellä.

Kiitos ringistä sigyn22! 


Journal Entry 16 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, August 02, 2016

This book has not been rated.

Tämä kirja on nyt minulla ja koitan lukea sen kohtuullisessa ajassa. Opus palautuu siis sigyn22:lle, mutta pippiskin ilmaisi miitissä kiinnostuksensa tätä kohtaan, joten omistajan luvalla käväisee mahdollisesti sielläkin luettavana? 


Journal Entry 17 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, August 15, 2016

This book has not been rated.

Released 1 yr ago (8/15/2016 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Oli kyllä kiehtova kirja! Erityisesti lyhyehköistä kappaleista plussaa, sopi tämänhetkiseen tilanteeseen että sai helposti luettua vain lyhyitä pätkiä kerrallaan. Itseäni ei näissä historiallisissa romaaneissa yleensä lainkaan häiritse tunnettujen faktojen ns. luova tulkinta, koska tavallaan luen ne aina irrallisina siitä mitä tositapahtumista tiedän/muistan, eikä häirinnyt tässäkään. Kaikin puolin mielenkiintoinen tarina - tai tarinat, kun kerran oli useammasta näkökulmasta kerrottu.

Seuraavana lukuvuorossa pippis. 


Journal Entry 18 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, August 21, 2016

This book has not been rated.

Koska HelMet, niin kirja kiilaa samantien lukupinon kärkeen! 


Journal Entry 19 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, August 31, 2016

This book has not been rated.

No kyllä nyt lipsahti hömpän puolelle. Alku oli ihan hertta-romaania, siinä missä lopussa päästiin jo sitten historiallisten ja poliittisten faktojen äärelle. Tavallaan itseäni hämäsi aivan suunnattomasti Leinon ja etenkin Riekin äänellä kirjoitetut kappaleet, kun herrojen höpinät eivät aina suoranaisesti liittyneet Herttaan, jonka kuvittelin olevan teoksen ehdoton napa. Oletin, että tässä nyt oltaisiin pureuduttu Hertan persoonaan ja motiiveihin jotenkin syvemmin, eikä tehty koko hommasta pikapanoja ja sekavaa ajallista valumista. Tulipahan kuitenkin luettua ja taas yksi haasteen kohta täytettyä! 


Journal Entry 20 by wingsigyn22wing at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, October 22, 2016

This book has not been rated.

No niin,Hertta palasi vihdoin kotiin.Kiitos kaikille kommenteistanne! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.