corner corner Kirottu Istanbul

Medium

Kirottu Istanbul
by Elif Shafak | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 7/27/2014
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by em64): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 27, 2014

This book has not been rated.

Gummeruksen sivuilta:

"Rohkea, intohimoinen kirja perheistä ja valheista niiden takana

Yhdeksäntoistavuotias Asya Kazanci rakastaa Johnny Cashia ja ranskalaisia eksistentialisteja. Nuoren istanbulilaisnaisen kanssa samassa talossa asuvat äiti, tädit, isoäiti ja isoisoäiti, joilla kaikilla on oma taakkansa kannettavanaan. Perheen miehiä vaivaa sukukirous, jonka takia he eivät elä juuri neljääkymmentä ikävuotta vanhemmiksi. Suvun ainoa elossa oleva mies on eno Mustafa, joka on paennut kirousta Amerikkaan.
Kun Asyan amerikkalais-armenialainen serkku saapuu vierailulle, nykyisyys ja menneisyys törmäävät voimalla yhteen ja perheen salaisuudet ovat vaarassa paljastua. Kazancin naiset saavat huomata, kuinka vaikeaa on elää menneisyyden kanssa tai toisaalta siitä mitään tietämättä.

Kirottu Istanbul on Shafakin tunnetuin teos. Se on kiihkeä, kaikkia aisteja hivelevä lukunautinto, joka sekoittaa taitavasti historiaa ja nykypäivää, itää ja länttä, räiskyvää iloa ja syvintä surua. Armenialaisten kohtaloa käsittelevän kirjansa myötä Shafak sai syytteen turkkilaisuuden halventamisesta. Myöhemmin syyte kumottiin." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 25, 2015

This book has not been rated.

Viihdyttävä, rönsyilevä luku- ja sukuromaani. Sujuvaa kerrontaa, kiinnostavia hahmoja, ihana Istanbul miljöönä. Ei suurta kirjallisuutta, mutta tutustumisen arvoinen.

Kiiltomadossa perusteellinen arvio:
http://www.kiiltomato.net/elif-shafak-kirottu-istanbul/ 


Journal Entry 3 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 20, 2015

This book has not been rated.

Kiitos Annimanni sekä kuriiri Kipsu kirjasta. Vaikuttaa mielenkiintoiselta luettavalta. 


Journal Entry 4 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 11, 2017

8 out of 10

Aluksi lukeminen vähän tökki, kun tarina poukkoili vähän sinne ja tänne, mutta kun kirjan päähenkilöt oli saatu esiteltyä, tarina rupesi kulkemaan. Ruoalla oli keskeinen rooli niin Asyan turkkilaisessa perheessä kuin Armanoushin amerikanarmenialaisessa perheessäkin. Toinen keskeinen teema kirjassa oli turkkilaisten tekemä armenialaisten kansanmurha 1900-luvun alussa. Turkkilaiset kieltävät koko asian ja armenialaisten koko olemassaolo tuntuu keskittyvän asian muistamiseen; toisaalta molemmissa kulttuureissa on paljon samaa, varsinkin ruokaperinne molemmissa perheissä on hyvin samankaltaista. Mielenkiintoista ja ajoittain jopa nautinnollista luettavaa, mutta ehkä kokonaisuus ei kuitenkaan nostanut tätä mahtavaksi lukukokemukseksi. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.