corner corner 2010 Zo werden wij wereldkampioen

Medium

2010 Zo werden wij wereldkampioen
by Patrick Bernhart | Sports
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 4/21/2014
This book has not been rated. 

status (set by AnonymousFinder): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, April 21, 2014

This book has not been rated.

"De beelden van het Nederlandse volk dat uitbundig feest vierde, gingen de hele wereld over. Honderdduizenden Oranjefans kwamen op 15 juli 2010 bijeen in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam om het Nederlands elftal, dat vier dagen eerder het wk in Zuid-Afrika had gewonnen, te huldigen. Nooit eerder vierde Nederland een zo groot, zo gezamenlijk feest. Nederland, dat in het begin van de 21ste eeuw verdeeld was geraakt door de toen heersende economische- en gezagscrisis, politieke tegenstellingen en onderling wantrouwen, stond door de winst van het wk weer op de wereldkaart. Het totaalvoetbal had eindelijk gewonnen van de individuele som der talenten.
In 2010 – Zo werden wij Wereldkampioen reconstrueert Patrick Bernhart de wijze waarop Nederland het wk in 2010 won. Hij beschrijft de vertwijfeling, de verrassingen en de onmetelijke vreugde. Het boek ademt een verlangen naar dat schijnbaar onbereikbare doel, het gaat in op de achtergronden van de spelers en op typische verschijnselen als bijgeloof, voetbalvrouwen en voetbalhumor. Het schetst een beeld van de tegenstanders van Oranje en van de verwikkelingen in de selectie. De lezer beleeft het wk als volwaardig lid van het team, als medegast van het hotel, als vlieg op de muur in de kleedkamer.Voor dit boek heeft Patrick Bernhart uitgebreid research gedaan naar het antwoord op de vraag waarom het Nederland in 2010 wel lukte om wereldkampioen te worden. Hij gaat in op de rol van hoofdrolspelers als Bert van Marwijk, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Morten Olsen, Cristiano Ronaldo, Johan Cruijff, Carice van Houten, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Gordon. Welke rol speelden zij bij dit onwaarschijnlijke succes, dat commentator Jack van Gelder na het laatste fluitsignaal de uitspraak ontlokte: 'De kleinkinderen van Johan, Marco's zonen, de boys van Bert: wij hebben het eindelijk gedaan'. "

Edit: Achtergelaten aan de fietsenparking van het Sint-Vincentius ziekenhuis op 02/06/2014 en al gemeld voor ik het boek uit mijn virtuele bibliotheek kon laten ontsnappen. Veel plezier ermee! 


Journal Entry 2 by wingAnonymousFinderwing at Antwerpen, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, June 02, 2014

This book has not been rated.

Found on the parking of the Sint-Vincentius hospital 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.