corner corner Menneisyyden hinta

Medium

Menneisyyden hinta
by Olle Lönnaeus | Mystery & Thrillers
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 1/21/2014
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by ruzena): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 21, 2014

This book has not been rated.

Minervan sivuilta:

"Kun toimittaja Konrad Jonssonin adoptiovanhemmat Herman ja Signe murhataan, hänen on vastahakoisesti palattava takaisin lapsuutensa ja nuoruutensa maisemiin Skooneen. Tomelillan pikkukaupungissa Konrad alkaa miettiä elämäänsä ja sitä, mitä tapahtui hänen Agnes-äidilleen. Yhteisössään hyljeksitty puolalaissyntyinen Agnes katosi jälkiä jättämättä ennen kuin Konrad ehti kouluikään. Konrad sijoitettiin perheeseen, jossa äidistä ei saanut puhua sanaakaan.

Nyt Konrad saa järkytyksekseen huomata, että häntä itseään epäillään adoptiovanhempiensa murhasta. Kun sitten kaksi albanialaisnuorukaista yhdistetään tapaukseen löyhin perustein, on hän aluksi helpottunut. Mutta kaikki ei lopultakaan täsmää. Miksi nämä olisivat tappaneet syvästi uskonnollisen, aran pariskunnan? Ilmapiiri kylässä muuttuu yhä rasistisemmaksi, ja Konrad saa todeta, että tapahtumien jäljet johtavat kauas menneisyyteen – aina Agnesin katoamiseen saakka."

 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 21, 2014

This book has not been rated.

Löysin kirjan hotellin kirjahyllystä Thaimaan-lomalla ja luinkin kirjan siellä. Toin kuitenkin mukanani Suomeen, koska tämä voisi olla hyvä ehdokas Tarnan palkintokaapin seuraavalle kierrokselle - on nimittäin voittanut Ruotsin Dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon.

Eikä mikään ihme, siksi vaikuttava debyytti tämä on. Sujuvasti kirjoitettu ja vangitseva. Huomaa, että Lönnaeus on työskennellyt pitkään toimittajana, sillä kirja on paljon muutakin kuin dekkari ja nivoutuu ruotsalaiseen yhteiskunnallisten dekkarien perinteeseen. Kantavana teemana on taantuvan pikkupaikkakunnan ongelmista kumpuava rasistinen liikehdintä ja nurkkakuntaisuus. Monessa kohdin tuli mieleen, että tapahtumat voisivat yhtä hyvin sijoittua Suomeen. Surullista sinänsä. 


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 02, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (11/3/2014 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee ruzenalle vpk-kirjana. Hyvää matkaa! 


Journal Entry 4 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 04, 2014

This book has not been rated.

Perille tuli. Kiitos! 


Journal Entry 5 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 04, 2018

7 out of 10

Loppuratkaisu tuli puun takaa ja motiivit ihan hihasta, ja tekstissä oli aika paljon höpötystä. Uskottavuuskin oli usein koetuksella - ettei muka Konradin juridinen asema olisi ollut selvillä ennemmin kuin myöhemmin, esimerkiksi. Sikseen ihan viihdyttävä luettava kumminkin, henkilöt ja tapahtumat kun eivät kesken loppuneet.

-ruzena

EDIT. 8.7.2018
Jätin kirjan saataville Mikkelin Pikkutorilla olevaan kaappiin. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.