corner corner Auringon ydin

Medium

Auringon ydin
by Johanna Sinisalo | Science Fiction & Fantasy
Registered by oofiri of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/23/2013
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by sumako): to be read


13 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by oofiri from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 23, 2013

This book has not been rated.

Takakansi: "On vuosi 2012 Suomen Eusistokraattisessa Tasavallassa. Historiallisista virheistä on otettu oppia. Yhteiskuntarauha ja kansanterveys ovat arvoista tärkeimmät. Terveysviraston valvova silmä ulottuu kaikkialle. Käytännössä kaikki mielihyvää tai riippuvuutta tuottava on kiellettyä: huumausaineet, alkoholi, nikotiini ja kofeiini. Sallittuja poikkeuksiakin on. Siksi valtiollinen tiede on jalostanut ihmisestä uuden alalajin: alttiin, nöyrän ja itseään tyrkyttävän. Ennen heitä kutsuttiin naisiksi. Vanna on jotakin aivan muuta kuin miltä näyttää. Jare on koukussa riskinoton adrenaliiniin. He yhdistävät voimansa saadakseen pääsylipun jonnekin pois. He sotkeutuvat äärimmäisen vaarallisena tunnetun nautintoaineen välitykseen. He diilaavat chiliä. Kun Vanna koettaa epätoivoisesti selvittää, mitä hänen kadonneelle sisarelleen tapahtui, Jare törmää outoon uskontokulttiin, jonka käsissä on Auringon ydin. Onko tällä epäinhimillisen tulisella chililajikkeella vaikutuksia, jotka on syystäkin kielletty?"

Takakannen tekstissä ei mainita valtion järjestämää lisääntymispoliittista kahtiajakoa, joka on tarinan suhteen keskeinen: vain maskot ja eloiset saavat lisääntyä. Ulkopuolelle jäävät morlokit ja miinusmiehet, joissa ei ilmene riittävästi sukupuolelleen oikeiksi katsottuja piirteitä. Erottelu tehdään pikkulapsi-iässä.

Sinisalo käyttää taas taitavasti erityyppisiä tekstejä vaihtoehtohistoriansa valottamiseen. Vannan sisarelleen kirjoittamien kirjeiden lisäksi on valtion kustantamaa satukirjaa, lastenlehteä, Maamme-laulua. Loppusanoissa mainitaan, että puistattava ote Kotilieden artikkelista vuodelta 1935 on lähes alkuperäisessä muodossaan.

Luin tämän yhdellä kertaa, ja minusta kirja toimii. Dystopia ei kuitenkaan ole omaperäisimmästä päästä, vaikka chilijutut ovatkin ihan kivoja.

Tulin ostaneeksi tämän uutena kirjakaupasta, jossa oli tarkoitus vain käyttää täyteen tullut pokkaripassi ennen kuin se vanhenee. Verukkeena käytin sitä, että voihan siitä sitten tehdä ringin. Niinpä: koukussa kirjoihin, ei chileihin.

 


Journal Entry 2 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 27, 2013

This book has not been rated.

Kirjarinki alkaa nyt. Lukuaikaa neljä viikkoa. Tee päiväkirjamerkintä kun saat kirjan ja toinen kun lähetät sen eteenpäin. Ringin loppupäähän voi liittyä, katso siksi täältä löytyykö uusia jäseniä. Yritän pitää tämän ajan tasalla.

Rinkijärjestys:

Annimanni
Tyrnimarja
Tarna (Tre)
Kemppu
Oikku (Kuopio)
Gemini82 (Jyväskylä)

Hyviä lukuhetkiä!

edit:
palasi takaisin oofirille 13.2.2014. Rinki on siis päättynyt, ja kirja jatkaa matkaa vapaana. 


Journal Entry 3 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 27, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (10/27/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annimannille kirjamessumiitissä. 


Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 27, 2013

This book has not been rated.

Kiitoksia! Pitää saada kaksi muuta rinkikirjaa luetuksi ensin, sitten pääsen tämän kimppuun. 


Journal Entry 5 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 21, 2013

This book has not been rated.

Minustakin tämä toimi, vaikkei ihan Sinisalon parhaisiin lukeudukaan. Chilinarkkauksesta oli vähän vaikea saada kiinni, enemmän puistatuksia aiheutti tarinan sukupuoli- ja lisääntymispolitiikka. Mutta lempparikirjailijoihini lukeutuvan Sinisalon tyylistä tykkään kyllä kovasti.

Laitan postissa Tyrnimarjalle viimeistään maanantaina. 


Journal Entry 6 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 03, 2013

This book has not been rated.

Kirja saapui,kiitokset!  


Journal Entry 7 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 16, 2013

8 out of 10

Johanna Sinisaloa on näköjään aina ilo lukea! Teksti on tässäkin sujuvaa ja aihe kiehtova. Minua häiritsi ainoastaan se että kirjan tapahtumat on sijoitettu tälle vuosikymmenelle.
Kiitos oofiri että sain lukea tämän lähes uunituoreena!
 


Journal Entry 8 by wingTyrnimarjawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, December 17, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/17/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Seuraavana ringissä tarna! 


Journal Entry 9 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, December 19, 2013

This book has not been rated.

Kiitos, Tyrnis! Kirja olisi ollut tuloillaan jo eilen, mutta enpä ollut vastaanottamassa sitä. Kävin sitten tänään postissa jonottamassa. Joulutunnelmaa sekin...
Yksi rinki ja pienehkä vuori kirjastokiireellisiä ennen tätä tai pikemmin ehkä tämän rinnalla. Annetussa lukuajassa aion toki pysyä. 


Journal Entry 10 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 28, 2013

This book has not been rated.

Vaihtoehtohistorioita luodessaan Johanna Sinisalo on minusta kirjoittajana parhaimmillaan. Esimerkiksi hänen esikoisromaaninsa Ennen päivänlaskua ei voi on kertakaikkisen loistava. Vieläkin harmittaa, että jostain kumman syystä jätin käymättä Tampereen taidemuseossa, kun siellä oli Sinisalon käsikirjoittama Onko totta? -näyttely, vaihtoehtohistoriaa sekin. Sitä on myös Auringon ydin.
Tapahtumien sijoittaminen näihin päiviin on erinomainen ratkaisu; kun historia on vinksahtanut, kun siinä on tehty toisenlaisia ratkaisuja kuin meidän tuntemassamme historiassa, on täysin turhaa lähteä kuvittelemaan jossain kaukana tulevaisuudessa tapahtuvaa. Tämä päivä riittää. Sivutuotteenaan kirja tarjosi myös herkullisia täkyjä aivoille. Mieleeni pujahti mm. kysymys siitä, minkälaisessa maassa eläisimme, jos Kekkonen ei olisikaan saanut sitä ratkaisevaa ääntä.
Sinisalo on taitava ja monipuolinen kirjoittaja, hänen tyylinsä tosiaan viehättää minua. Yllättäen tuli Vannan lapsuusmuistojen kohdalla tunne kirjailijan omakohtaisista kokemuksista. Sinisalon tekstien kohdalla niin ei ole ennen käynyt, mutta nyt aavistelin hänen peilaavaan Vannan muistoja omaan lapsuuteensa ja sisarsuhteisiinsa. Vinoutuneesti, totta kai, onhan kyseessä Johanna Sinisalo.
Naisen asema -teema toi lähdössä mieleen Margaret Atwoodin Orjattaresi muttei se haitannut hetkeäkään. Auringon ydin etsi nopeasti oman raiteensa ja eteni sitten sillä, eikä Atwood ehtinyt kauan kummitella. Kertomuksessa on selkeää johdonmukaisuutta. Tarkoitan sitä, että kun tulin verranneeksi eloisten kasvatusta koirien tai muiden lemmikkien koulutukseen, kirjailija nosti nopeasti esiin mm. Beljajevin ja Mendelin.
Kirjan toinen teema, suomalaiseen yhteiskuntaan pesiytynyt terveysterrori, on kovasti ajankohtainen ja kiehtova aihe. Päättäjien ja yhteiskunnallisten vaikuttajien sietäisi varoa; eivätkös kirjailijat ym. taiteilijat ole ennenkin ensimmäisinä tarttuneet kiistanalaisiin aiheisiin ja ennakoineet samalla kansan kapinaa... Eihän Sinisalo ole edes yksin; ainakin Pekka Hiltusen Iso puhuu nimenomaan yhteiskunnassa harjoitetusta ja suositusta terveysterrorista.
Sinisalon teksti on valtaosaltaan erinomaisen uskottavaa, mutta yhdessä kohdassa hän minun mielestäni kapsahti katajaan. Ystäväni Xiamenin neuvosta kokeilin joskus muinoin kiinalaista flunssanparannusreseptiä. (Olen tainnut kertoa ensimmäisestä kokeilukerrasta ja sen vaikutuksista foorumilla, enkä toista sitä tässä.) Jos Auringon ydin vaikuttaa puoliksikaan niin tehokkaasti kuin inkivääri minuun silloin ensimmäisellä kerralla, Vannan kuvaus kokemuksestaan on aivan liian raskassoutuinen. Keveyttä pitää olla ja lentoon päästä! Tuommoisena kohtaus ei toimi, ei vaikka mukana on hämähäkki ja kaikki. Sen sijaan siinä toisessa vastaavassa kohtauksessa on ilmavuutta ja liitoa. Eipä ihme, siinähän kirjailija kertoo hyödyntäneensä šamaanilähteitä. Ja kun nyt Sinisalon käyttämät lähteet tulivat puheeksi, tunnustan että mieleni tekisi kovasti hakea käsiini se Kotilieden artikkeli ja verrata sitä Sinisalon tuottamaan tekstiin. Olisi kiintoisaa nähdä, millaisia kirjailijan tekemät muutamat muokkaukset (kirja ei ole nyt käsillä, enkä muista tarkkaa sanamuotoa) ovat ja miten ne muuntavat alkuperäistekstiä. Yhtäkin sanaa vaihtamalla kun voi muuttaa tekstin luonnetta merkittävästi. Sen osoitti jo Ennen päivänlaskua ei voi, jonka muistelen päiväkirjamerkinnöistä päätellen huijanneen yhden jos toisenkin fiksun lukijan uskomaan fiktion faktaksi.
Kirjan lopussa jokin pikkuisen jäi vaivaamaan muttei kuitenkaan vallan liikaa. Kaiken kaikkiaan pidin Auringon ytimestä aivan tavattomasti. Minusta se kuuluu Sinisalon tuotannon parhaimmistoon.
On se ihanaa, että sinä olet koukussa kirjoihin etkä chiliin tms., oofiri. Suurkiitos taas tästäkin valloittavasta lukukokemuksesta!
Seuraavana rinkivuorossa on Kemppu. Yritän siirtää kirjan hänelle niin pian kuin se postittamatta onnistuu: joko miitissä (suunnitelman mukaan seuraava kerta on 3.1.14) tai jossain muussa tapaamisessa. 


Journal Entry 11 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 30, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/30/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä, Kemppu! 


Journal Entry 12 by wingKemppuwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 30, 2013

This book has not been rated.

Sain kirjan Tarnalta tänään. Kiitos! 


Journal Entry 13 by wingKemppuwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 07, 2014

This book has not been rated.

Auringon ydin on ensimmäinen vuonna 2014 loppuun lukemani kirja, ja hyvin se aloittikin kirjavuoden. Pidin kirjasta tosi paljon, mutta se ei kuitenkaan mielestäni edusta Johanna Sinisalon ehdotonta parhaimmistoa. Ensinnäkään tarina ei ole ihan niin omaperäinen kuin mitä se voisi olla - turhan usein tuntui siltä, että tätä samaa olen jo lukenut jostain muualtakin. Toisekseen olen perin juurin kyllästynyt kirjassa kuvattuun sukupuolijakoon, ihmisten arvottamiseen sen kautta ja siihen, että naiset ovat (lähes) aina arvoasteikon alapäässä. Oletettavasti asia tympii siksi, että se osuu turhan lähelle todellisuudessa usein esiintyviä käsityksiä. Totta kai sukupuolierittely sopii ja kuuluu tähän tarinaan, mutta itse olen tosiaan kurkkuani myöten täynnä sitä.
Koko chilikuvio ja päähenkilöt sen sijaan olivat kiinnostavia ja tarina toimi. Erilaiset kerrontatyylit solmiutuivat hyvin yhteen ja Sinisalo taitaa vaihtoehtohistorian rakentamisen.
Kiitos siis tästä lukukokemuksesta! Seuraavaksi kirja matkaa Oikulle. 


Journal Entry 14 by wingKemppuwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 13, 2014

This book has not been rated.

Postitettu Oikulle tänään, pahoittelen pientä viivästystä ja mahdollisesti sitä että kirjan joutuu noutamaan postista, meni maksikirjeeksi hyvästä pakkaamisyrityksestä huolimatta. 


Journal Entry 15 by Oikku at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, January 15, 2014

This book has not been rated.

Kiitos, Kemppu! Kirja tuli perille ihan postilaatikkoon saakka. Taitaa meidän huushollin postilaatikon luukku olla jotain venyvää sorttia... 


Journal Entry 16 by Oikku at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, January 25, 2014

8 out of 10

Luin kirjan yhdeltä istumalta, kun eihän tuota voinut käsistään laskea, kun kerran aloitti. Pidän Sinisalon dystopiakuvauksista, koska niitä lukiessa on aina jotenkin kouriintuntuvan todellisena mielessä, että näinkin asiat olisivat voineet mennä tai olla. Ainakin rappeutuneiden tasavaltojen ihmepuhelimia ja mikroaaltouuneja saatettaisiin Suomessa vieläkin odotella, jos erään viime vuosisataisen sodan lopputuloksena olisi ollut maamme itsenäisyyden menetys... Naisten domestikaation perusteista tuli yhden katkelman kohdalla mieleen Sinisalon novelli Baby doll, jossa aiheena oli aina vain nuorempien tyttöjen seksualisointi. Ja ihan kuin olisin lukenut "Eloi tuli taloon"-opaskirjasen aiemmin muodossa "Koiranpentu tuli taloon"... Kirjan loppu ei minulle ihan heti auennut, jouduin lukemaan sen toiseen kertaan. Olisin odottanut näinkin hyvälle tarinalle jotenkin selkeämpää loppua.

Seuraavaksi lukuvuorossa Gemini82, jolle kirja kulkee postitse arjen tullen. 


Journal Entry 17 by Oikku at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, January 27, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (1/27/2014 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähti tänään (maksikirjeenä...juuri ja juuri yli kolmen sentin paksuisena) kohti Jyväskylää. Hyviä lukuhetkiä Gemini82 ja kiitos ringistä, Oofiri! 


Journal Entry 18 by Gemini82 at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, January 29, 2014

This book has not been rated.

Kirja saapui Jyväskylään, kiitos Oikku! 


Journal Entry 19 by Gemini82 at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, February 02, 2014

8 out of 10

Kirja tuli luettua parissa illassa ja olihan se ihan viihdyttävä. Tuo vaihtoehtoinen historia oli vähän turhan ennalta-arvattava. Mutta kaipa pointti oli se, että oli miten älytön diktatuuri kyseessä, suurin osa kansalaisista viihtyisi siinä mainiosti :)

Kirja palaa Oofirille, kiitos ringistä! 


Journal Entry 20 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 13, 2014

This book has not been rated.

Kirja tuli kotiin. Lämpimät kiitokset kaikille rinkiläisille ripeästä toiminnasta ja mielenkiintoisista päiväkirjamerkinnöistä!

 


Journal Entry 21 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 07, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (5/7/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee tänään postissa ruzenalle. Lukuiloa! 


Journal Entry 22 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 09, 2014

This book has not been rated.

Toivehippakirja on perillä. Kiitos oofiri! 


Journal Entry 23 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 21, 2014

7 out of 10

Teos 2013. 340 s.

Täällä on varmaan jo tullut sanotuksi kaikki tarpeellinen, joten pari kommenttia vain.
Minua ei häirinnyt tapahtumien sijoittuminen nykyaikaan. Sillä, että ei etäännytä dystopiaansa tulevaisuuteen, Sinisalo saattaa haluta sanoa että ajan hermolla ollaan, etsi seitsemän yhtäläisyyttä. :)
Teemat ovat tosiaan tuttuja, kuten Kemppu sanoo. Aivan sattumalta luin juuri edellä Margaret Atwoodin The Handmaid’s Tale. Teosten monet teemat ja jopa muutamat yksityiskohdat olivat hauskasti samoja, vaikka Sinisalo ei toki varasta eikä lainaa - naisia vaanivat uhkat vain lienevät ajattomia ja paikattomia?

-ruzena  


Journal Entry 24 by ruzena at Wishlist RABCK, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Wednesday, May 21, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (5/22/2014 UTC) at Wishlist RABCK, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Huvixi ja hyödyxi, siskoseni! 


Journal Entry 25 by Vinya at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, June 25, 2014

7 out of 10

29.5.2014:

Oi, paljon kiitoksia toivelistakirjasta ja anteeksi, että journal entry viipyi!25.6.2014:

Luin tämän loppuun jo jokin aika sitten. Enimmäkseen tykkäsin kirjasta, ja sain taas hyvän muistutuksen Sinisalon hykerryttävän nyrjähtäneestä tyylistä. Chilijuttuja oli vähän liikaa tai liian yksityiskohtaisesti, ja hyvin nopeasti kyllästyin myös kellari-vertaukseen. Kuitenkin diilaushommat oli mielenkiintoisesti kuvattu, vaikkapa kontaktin/myyntitapahtuman sopiminen katuviestien avulla.
En ole vielä riittävästi lukenut dystopioita, että tämä olisi väsyttänyt, päinvastoin, asiat kun ovat joskus niin pienistä muutoksista kiinni. Kyllä värisytti selkäpiitä ja välillä jopa huvittikin. Sopivan provosoiva. Minustakin loppu olisi saanut olla selkeämpi, vaikka olettaisin tajunneeni kaiken. Hyvä loppuväläytys Auringon ytimen merkityksestä. 


Journal Entry 26 by Vinya at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, July 13, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (7/11/2014 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja Thalasselle ja sen jälkeen se voisi tehdä kierroksen Varsinais-Suomessa. Löytyy mm. duskiskan, Piikun ja sakirmon toivelistoilta.

Osallistun tällä LiskoMiettisen toivelistakirjojen lukuhaasteeseen. 


Journal Entry 27 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, July 14, 2014

This book has not been rated.

Kiitos kirjasta! Se jatkanee matkaansa nopeasti, sillä ehdin lukea sen jo melkein loppuun asti ennen kuin edes kotiuduin Kuopio-Jyväskylä-reissusta. 


Journal Entry 28 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, July 16, 2014

This book has not been rated.

Vangitseva kirja niin kuin Sinisalon muutkin teokset; tätä oli vaikea laskea käsistään kun kerran oli aloittanut. Varsinkin lopun twististä tykkäsin, se oli hieno! Chili-intoilut sen sijaan eivät niin kiinnostaneet, itse kun en voi sietää chiliä (herkät limakalvot). Varsinkin heti ensilehdillä tapahtuva chilin "alahuulella" maistelu tuntui tympeältä provokaatiolta. Tästä huolimatta oli mielenkiintoista, että chiliin yhdistettiin maagisia ominaisuuksia. Olisi kiva tietää, onko sitä oikeasti käytetty tähän tapaan jossain samalla tavalla kuin muita tajuntaan vaikuttavia aineita (sieniä, huumekasveja jne.).

Dystopia oli aika epäuskottava, mutta kirjan tyylilajiin kärjistys sopii kyllä. Toisaalta asiat toki olisivat voineet aikoinaan mennä toiseen suuntaan, ja ovat menneetkin, niin kuin se Kotilieden artikkeli osoittaa. Ja kyllä varmasti vastaavia ajatuksia voi vieläkin piillä pinnan alla. Itsekään en ole nimeltäni Marja (äitini yksi ehdotus), koska isä oli sitä mieltä että r naisen nimessä ei ole kaunis...

PS Tämän jälkeen voisikin sitte lukea Jan Salmisen Äidinmaan, jota eräässäkin blogissa kutsuttiin "käänteiseksi Auringon ytimeksi" (naiset vallassa, miehet alistettuja). ;-)

Kirja jää odottamaan Turun seuraavaa miittiä. 


Journal Entry 29 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, August 03, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (8/3/2014 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja siirtyy sakirmolle seuraavaksi. 


Journal Entry 30 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, August 03, 2014

This book has not been rated.

Toivelistakirja, mahtavaa! Kiitos! Tämä onkin ehtinyt kiertää jo kulman jos toisenkin...
 


Journal Entry 31 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 15, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (11/15/2014 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Olipa hyvä ja koukuttava kirja! Luin sen jo hetki sitten ja unohdin journaloida heti, joten ihan se ensimmäinen jälkivaikutelma on vähän haalistunut, mutta olen huomannut että jotkut asiat kirjasta on pulpahdelleet mieleen myöhemminkin, mikä on yleensä aina hyvä merkki. "Terveysviraston valvova silmä" ei nytkään kaukana ole (saakohan tässä dystopiassa esim. ostaa pesuaineita irtomyynnistä? Tai tarjota ravintolan menussa ruokahyönteisiä?) ja mieleen tuli jostain syystä myös viimevuotinen kohu lasten lelukuvastoista, jossa tytöille oli tarjolla prinsessaa ja kotileikkejä ja pojille merirosvoja ja mitä lie...

Turun seudulla pysytään: seuraavaksi Piikulle toivelistahipan kautta. 


Journal Entry 32 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 15, 2014

This book has not been rated.

Onpa tämä kirja jo ehtinyt kiertää! Kiitos sakirmolle jälleen yhden kirjatoiveeni täyttämisestä. 


Journal Entry 33 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, August 17, 2015

This book has not been rated.

Minäkin olen lukenut aika lähiaikoina Atwoodin Orjattaresi-kirjan, joten naisten asema tässä kirjassa ei herättänyt kovin ärhäköitä tuntemuksia. Chiliosiosta tykkäsin, mutta juonivammaisena en ihan täysin tajunnut kertomuksen loppua. Kaikenkaikkiaan ihan hyvä kirja, vaikka Ennen päivänlaskua ei voi olikin enemmän mieleeni.

Seuraavaksi sumakolle. 


Journal Entry 34 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, August 19, 2015

This book has not been rated.

Tulipas nopeasti. Suurkiitos!
Näyttääkin tulleen kolmatta kertaa Kuopioon. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.