corner corner Taivaslaulu

Medium

Taivaslaulu
by Pauliina Rauhala | Literature & Fiction
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 9/2/2013
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by taavina): permanent collection


10 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, September 02, 2013

This book has not been rated.

"Taivaslaulu kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan. Heti kun käsi löytää käden, he näkevät mielessään viiden litran riisipuurokattilan ja pirtinpöydän alta vilkkuvat seitsemänkymmentä varvasta.
9 vuotta ja 4 lasta myöhemmin, Vilja katselee, kun Otso-poika tanssii valkoiset kiharat hulmuten, ja yrittää muistaa, mikä oli se hetki, kun hänen kehostaan hävisi rytmi. Seuroissa naiset katsovat ensiksi vatsaan ja sitten silmiin. Saarnassa nainen kuvataan lintuemona, joka ei pääse pesän uumenista. Sitten tulee päivä, jolloin Aleksi ja Vilja istuvat käsi kädessä äitiyspolilla ja kaikki muuttuu lopullisesti.
Pauliina Rauhalan esikoisteos on rakkausromaani, jonka tarina ja kuvat poikkeavat nykykirjallisuuden valtavirrasta. Taivaslaululla on vahva eettinen sanoma. Se on viimeiseen asti elämän puolella."

Osallistun kirjalla Sekaisin syksystä 2013 rinkihaasteeseen, jossa ovat mukana:

stinaP (Raahe): Virpi Hämeen-Anttila: Marionetit
Annimanni (Espoo): Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea
Tarya (Helsinki): Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat
Hambo (Tampere): Eowyn Ivey: Lumilapsi
tuittupeppi (Lahti): Tuomas Kyrö: Kunkku
SandyFIN (Lahti): Sarianna Vaara: Huomenkellotyttö
Anuliini1975(Ähtäri): Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori
taavina (Raahe): Pauliina Rauhala: Taivaslaulu

Lukuaikaa n. 1kk/kirja/hlö

Tämän kirjan kierros - jota saa vapaasti muokata, jos miiteillä ja kuriroinneilla välttää postikulut - tai jos jonkun luo rinkikirjat uhkaavat ruuhkautua :)
1) taavina
2) stinaP
3) Tarya
4) Annimanni
5) Hambo
6) SandyFIN
7) tuittupeppi
8) Anuliini1975

Kierroksensa jälkeen kirja palautuu takaisin taavinalle 


Journal Entry 2 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, September 14, 2013

This book has not been rated.

Rohkea kirja vaietuista asioista.
Minulle lestadiolaisuus on monella tapaa tuttu, lähes ikäni olen täällä heidän keskellään asunut. Lapsuudessani naapurissa oli 12 lasta, nuorimmalla oli Downin syndrooma. Kolmastoista lapsi kuoli pian synnyttyään. Toisessa naapurissa oli vain 5 lasta ja puhuttiin että heidät oli erotettu rauhanyhdistyksestä. Perheen teinin huoneessa oli televisio. Ehkä he olivat joutuneet hoitokokoukseen?? Lukiossa 16-vuotiaalla ystävälläni oli 15 nuorempaa sisarusta. Muutama vuosi myöhemmin perheen äiti lähti ja jätti koko joukon. Aikuisiässä tein 15 vuotta töitä vauvaperheiden parissa. Jotkut lestadiolaisäidit nauttivat suuresta perheestä, monet pärjäsivät ja joillakin ei voimat riittäneet.

Monipuolisen elävän elävän kokemuksen vuoksi tämä kirja kiinnosti kovasti. Tarina oli hyvin todentuntuinen, Rauhala tietää varmasti mitä kirjoittaa. Kertomus kulki monella tasolla, kiinnostavin oli toki Viljan selviytyminen tässä hetkessä. Teksti oli kaunista ja runollista, sitä oli ilo lukea vaikka asiat olivat välillä ahdistavia. Jos fiktiivinen kirja voi olla "oikeassa", niin tästä kirjasta tuli juuri sellainen olo. Lestadiolaistaustainen kirjailija on ollut rohkea kirjoittaessaan tämän.
Oman elämäni akuutit ongelmat häiritsivät lukemaan keskittymistäni niin, että minun täytyy lukea kirja myöhemin uudestaan ajatuksen kanssa. (nytkin häiriötekijä estää minua saamasta enempää asioita kirjoitettua...) Annan siis lukuvuoron muille ja odotan uusia journalointeja mielenkiinnolla. 


Journal Entry 3 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, September 16, 2013

This book has not been rated.

Lukematta Taavinan ajatuksia kuittaan vain, että kirja on saapunut mulle. Kiitos! 


Journal Entry 4 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, September 18, 2013

This book has not been rated.

No niin, tulipa luettua yhdessä illassa :) Tämä veti mukanaan. Mulla on vähän samanlainen tausta kuin Taavinalla, että olen ollut melko paljon tekemisissä lestadiolaisten kanssa ja heidän sääntönsä ovat olleet mulle "aina" tuttuja.

En ole koskaan ymmärtänyt, miten joku uskonryhmittymä voi määritellä niin tarkkaan ihmisten elämistä. Luulin, että Jumala antoi ihmisille aivot siksi, että he osaavat itse miettiä sopivat tavat elää. Muutenkin ahdistun kovasti siitä, että joku koettaa asettaa muita tiettyyn muottiin.

Kirja oli hurjan hienosti kirjoitettu, tykkäsin tuosta runollisuudesta, josta Taavinakin mainitsee. Ei ole helppoa olla monen pienen lapsen vanhempi ja revetä joka suuntaan. Jotenkin koskettavaa oli, että Viljasta kohdunpoisto on suomen kielen kaunein sana.

Tässä kun miettii omaa ja lähipiirin naisten elämää, tunnistan monia tuntoja. Toiset väsyvät helpommin, toisten on helpompi myöntää väsymys ja pyytää apua. Jotkut ovat supermutseja ja haluavat toistakymmentä lasta, koska lapset ihan oikeasti ovat tervetulleita. Toiset eivät saa lapsia useiden vuosien lapsettomuushoitojenkaan jälkeen, toiset tulevat raskaaksi vähän kuin vahingossa. Naisena ei kertakaikkiaan ole kovin helppo olla :P saati sitten, jos siinä on vielä uskonnollisuuden säännöstö sanelemassa, mitä saa ja ei saa tehdä. (Tiedän yhden lestadiolaisperheen, johon vuosi toisensa jälkeen syntyi vammainen lapsi, joka kuoli noin vuoden kuluessa syntymästään. Ja aina vaan vaimo oli uudestaan raskaana, vaikka tiedettiin, että 3/4 lapsista saa ko. sairauden. Aivan järkyttävää kärsimystä sekä lapsille että vanhemmille. Voi että olen vihainen vieläkin, kun tätä muistelen!)

Viljan elämä menee ehkä rankemman kautta, mutta lopputulema on onnellinen. Ainakin minun mielestäni. Aina löytyy toivoa. Ja aivan ihanaa on, että Viljalla on tukenaan puoliso, joka on valmis seisomaan vaikka päällään vaimonsa puolesta.

Jään odottamaan minäkin muiden kommentteja. Oletan, että kaikille lestadiolaisuus ei ole yhtä tuttua kuin meille raahelaisille, eli siltäkin osin on kiinnostavaa tietää, mitä muut tästä kirjasta tykkäävät. 


Journal Entry 5 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, September 26, 2013

This book has not been rated.

Takaisin minulle... 


Journal Entry 6 by taavina at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 26, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (9/26/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarkoitus oli pitää kaikessa rauhassa minimiitti Taryan kanssa kun olin matkalla lentokentältä satamaan. Tunnin lento oli ennätykselliset 2 tuntia myöhässä, joten miitti olikin hätäiset 10 minuuttia Vallilan kirjaston bussipysäkillä :)  


Journal Entry 7 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 28, 2013

This book has not been rated.

Kirja saatu pikamiitissä torstaina :) Nyt ei ollut aikaa edes pysäkkiaamiaiselle Pitäjänmäen tyyliin :D :D :D

Kiitokset, kirja on varmasti mielenkiintoinen! 


Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, October 09, 2013

This book has not been rated.


Huomenkellotyttö kiilasi väliin ja luin tämän loppuun vasta viime yönä.

Lestadiolaisuudesta kun en paljon tiedä - sekin, mitä koulussa muinoin opetettiin, on autuaasti unohtunut -, luin kirjaa sen osalta kuin faktaa. Ehkä se sitä onkin. Tällaiselle eteläsuomalaiselle, kirkollisveroja maksavalle mutta kirkon ovia harvakseltaan raottavalle oli järkytys se, miten yksilön elämää ohjataan ulkopuolelta, miten omaa tahtoa ei voi olla, ellei se sitten satu olemaan sellainen, joka sopii tosiuskovalle ja miellyttää rauhanyhdistyksen puhujia. Että hullunkurisia sääntöjä pidetään itsestäänselvinä, niitä ei kyseenalaisteta vaan niitä kasvetaan noudattamaan pienestä pitäen.. Ja että sitä omaa tahtoa ei tosiaankaan saa olla, vaikka sitten olisi kyse fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä, elämästä ja kuolemasta. Omasta itsestä ja muista huolehtiminen, joka sentään on jokaisen aikuisen ja etenkin vanhemman ensisijainen elämäntehtävä, kääntyy lestadiolaisuudessa minun mielestäni vähän liian nopeasti uskonvastaisuudeksi.

Näin maallikon mielestä aivan jokapäiväinen ja mitätön seikka johtaa kirjassa siihen, että "Jumalan valtakunnan raja kulkee aviovuoteen keskellä" :O En mitenkään jaksa uskoa, että Aleksin viattomat ja varmasti monia uskovia auttaneet kirjoitukset aiheuttaisivat sellaista suurta hämmennystä Jumalan valtakunnassa, että niistä joutuisi sidotuksi syntiin niin täällä ajassa kuin myös taivaassa.. Tai jos niin on, kannattaako koko elämänsä pyhittää sellaiseen valtakuntaan pääsemiseksi.

En ymmärrä, miten kukaan voi kannattaa mitään aatetta tai uskontoa, jolla ihmiseltä viedään oma tahto ja jonka avulla häntä nujerretaan ja nöyryytetään. Alistamiselle ei kuolemakaan ole mikään raja tai este: mitäpä sitä murehtimaan, kun taivaspaikka on varma, jos sattuu kuolemaan synnyttäessään vaikka 18:tta lastaan. Jos lestadiolaiset olisivat voineet hakea ammattiapua (ihan oikeaa, ei ry:n puhujaveljien), miten työllistettyjä psykologit ja psykiatrit olisivatkaan olleet etenkin 1960-70-luvulla alkaneiden hoitokokousten jälkeen. Nyt jokainen on saanut kantaa traumansa rauhassa yksin - ja aiheuttaa hallaa ympärillään oleville. Jo sellaiset synnit kuin kirkkokuorossa käyminen tai e-liikkeessä asioiminen aiheuttivat sen, että nimi oli syytelistalla! Entä julkirippi intiimeistä asioista? Pelkkää alistamista.

Minut saa vapaasti tuomita väärähenkiseksi, julkijumalattomaksi tai maailman rakastajaksi - epäuskoinenhan olen joka tapauksessa -, mutta minun on vaikea käsittää, että tämä on sitä, mihin Laestadius 1800-luvulla pyrki ja että liikkeessä ollaan ja eletään nyt niin kuin Laestadius alun perin tarkoitti.

Kuten edeltä näkyy, kirja herättää tunteita ;) Se on kauniisti kirjoitettu ja kaikesta kauheudestaan huolimatta kaunis tarina. Aleksista kasvaa aivan käsittämättömän upea mies, puoliso ja isä - hyvä etten haukkonut henkeäni ihailusta hänen vastatessaan Viljan lähtöilmoitukseen (s. 161) :D

Upea kirja, kiitos siitä!

* * *
Edit: Tämänpäiväiset kirjanvaihtotreffit Annimannin kanssa peruuntuivat, uusi yritys ensi viikolla ;)

Edit2: Ei kellään olisi Päivämiestä lainaksi?

Edit3: Tai onhan joitain artikkeleita netissäkin: http://rauhanyhdistys.fi/paivamies/ Tätäkään epäloogisuutta en ymmärrä: televisio on kielletty mutta se oikea kaiken synnin ja saastan pesä internet on sallittu :O

Edit4: Uusin toivelistakirjani: Päivämies palkan saa (SRK, 2004)

Ja kun nyt kerran editoimaan rupesin, edit5: Forssan pappilassa on seurat 27.10. klo 16 (Forssa-Loimaan Rauhanyhdistys ry:n tilaisuudet ovat kaikille avoimia). Marraskuussa ei ole tapahtumia kuin Loimaalla eli kovin suurta jäsenkuntaa ei Lounais-Hämeen seudulla liene. Ensi kesän suviseurat ovat muuten Pyhäjoella ;)

Ja vielä edit6: Taivaslaulusta vanhoillislestadiolaisen blogissa 3., 5. ja 8.10.2013: http://rauhanyhdistys.blogspot.fi/ 


Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, October 16, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (10/16/2013 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähden tästä kohtapuoliin ajelemaan kirkolle viemäään kirjan Siwan asiamiespostiin. Mukana on Roosa nauha ja osallistun vapautuksella Liinuskaisen Roosa nauha 2013 -haasteeseen :)

Toivottavasti asiamiesposti muuten pärjäilee, kun lokakuu Roosa nauha -kirjapostituksineen on ohi :P Kuunvaihteessa muutan pois Tammelasta ja on noita Postcrossing-korttejakin jokunen kymmen tullut sinne viedyksi.. :D 


Journal Entry 10 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 17, 2013

This book has not been rated.

Kiitos Tarya, kirja saapui perille! 


Journal Entry 11 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 22, 2013

This book has not been rated.

Tarinasta ja sen herättämistä ajatuksista (ihmetyksestä, ahdistuksesta, kysymyksistä) on kirjoitettu edellisissä journaleissa niin tyhjentävästi, etten puutu niihin enää. Sanon sen sijaan, että pidin (myös) kirjoittajan runollisesta tyylistä ja kielestä. Luontovertaukset sopivat romaanin aihepiiriin jotenkin "luonnostaan", samoin tehokeinona käytetty toisto. Että näin kipeästä teemasta voikin kirjoittaa näin kauniisti... Kuten ensimmäiset 50 sivua luettuani Facebookissa totesin, tämä kirja on niin hieno, että sattuu. 


Journal Entry 12 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 23, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (10/24/2013 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee postitse Hambolle. Hyviä lukuhetkiä! 


Journal Entry 13 by Hambo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 26, 2013

This book has not been rated.

Taivaslaulu odotti minua kun tulin Jyväskylästä eilen myöhään,nyt vasta aamulla jaksoin journaloida.Kiitos Annimanni ja kiitos kivasta kortista.Tuollaisellako ilmeellä täytyy kirja lukea,hmm,milenkiintoista.Kolme lukematonta kirjaa tätä ennen... 


Journal Entry 14 by Hambo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 05, 2013

This book has not been rated.

Odotukseni tämän kirjan suhteen olivat korkealla, sen vuoksi en halunnut lukea tätä nopeasti ja väsyneenä, sen vuoksi otin aikaa.

Minulle kirjan aihepiiri on täysin vierasta. Tämä kirja kritisoi lempeästi, mutta ei mustamaalaa. Taivaslaulu on romaani ristiriidoista, joihin joudutaan, kun jäseniään tarkasti kontrolloivan yhteisön ja yksikön hyvä eivät kohtaa.

Kirja on rakkausromaani, ilman muuta.Kaunis sellainen. 29-vuotias Vilja on on lestadiolainen äiti, jolle kuudes raskaus alkaa käydä pelottavasti yli voimien. Hänen hyväluontoinen miehensä Aleksi tekee voitavansa vaimon auttamiseksi, mutta katastrofin uhka kasvaa kasvamistaan.

Kirjan aihepiiri on rankka, mutta silti sitä oli helppo lukea. Pidin valtavan paljon Rauhalan kauniista kielestä ja tyylistä kirjoittaa. Tällä kirjalla tulee olemaan vankka lukijakuntansa enkä hämmästyisi vaikka kirja olisi vuoden 2013 Finlandia-palkinto ehdokkaana.

Kiitos taavinalle mielenkiintoisen uutuuskirjan kierrättämisestä.

Tuittupeppi on ringissä seuraavana, mutta hänen toiveestaan lähetän kirjan seuraavaksi SandyFIN:lle Lahteen. 


Journal Entry 15 by Hambo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 05, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (11/6/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa, seuraavaksi sen saa luettavakseen SandyFIN. Mukavia lukuhetkiä! 


Journal Entry 16 by SandyFIN at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Friday, November 08, 2013

This book has not been rated.

Kirja on nyt täällä :) kiitoksia paljon! Otan tämän käsittelyyn heti toisen rinkikirjan jälkeen.  


Journal Entry 17 by SandyFIN at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, November 20, 2013

This book has not been rated.

Sain kirjan luettua. Lestadiolaisuus on minulle tuttua ja Lahdessakin järjestetään isot juhannusseurat, johon tulee tuhansia lestadiolaisia ympäri maata. Kaveripiirissäni on lestadiolaisia, suurin osa heistä on esikoislestadiolaisia. (1900-luvun vaihteessa lestadiolaisuus jakaantui kolmeen pääsuuntaukseen: vanhoillislestadiolaisuuteen, uusheräykseen ja esikoislestadiolaisuuteen. Esikoislestadiolaisuus on lestadiolaisuuden suuntauksista konservatiivisimpia ja se on puhtaasti maallikkojohtoinen liike. Lähde: http://www.uskonnot.fi/yhteisot/view.php?orgId=671)
Kirjaa lukiessani koin lestadiolaisuuden jotenkin pahana asiana. Ripaus jotakin hyvää siinä oli, mutta lähinnä se oli lähimmäisen rakkaus, joka tuntui ja näkyi Viljan ja Aleksin perheessä. Järkyttävää oli Viljan suljetulle joutumisen lisäksi myös se, että kuinka Aleksin isä voi hylätä poikansa pelkän blogi kirjoitusten vuoksi. Samalla saa "potkut" yhdistykseltä. Aivan käsittämätöntä toimintaa! Missä se armo on näissä asioissa?
Niinkuin muidenkin tunteita ja ajatuksia kirja on tärisyttänyt niin myös minunkin :)  


Journal Entry 18 by SandyFIN at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, November 20, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (11/24/2013 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Seuraavaksi vuorossa on Tuittupeppi, jonka tapaan Lahti-miitissä sunnuntaina :)  


Journal Entry 19 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Sunday, November 24, 2013

This book has not been rated.

Rinkikirja nyt minulla, kiitos ja oli kiva nähdä taas :) 


Journal Entry 20 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Saturday, December 07, 2013

This book has not been rated.

Tämä kirja tuli luettua synnytysosastolla ja täytyy sanoa, että kirja yllätti minut positiivisesti! Mulla oli ehkä vähän ennakkoluuloja tämän suhteen, jotenkin pelkäsin tarttua tähän lestadiolaistarinaan. Mutta todella hienosti kirjoitettu ja liikuttava tarina.

(tulen kirjaamaan vielä lisää ajatuksia, jos saan ajatuksen päästä kiinni…) Olisi pitänyt tehdä muistiinpanoja lukiessa, nyt en millään muista kaikkea mitä piti kommentoida. 


Journal Entry 21 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Saturday, December 07, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/7/2013 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtenyt kohti Ähtäriä :) 


Journal Entry 22 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Tuesday, December 10, 2013

This book has not been rated.

Tätä kirjaa olen odottanut ja vissiinkin huomenna pääsen lukemaan tätä opusta. Kiitokseni yllätyspaketista :) 


Journal Entry 23 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Sunday, December 15, 2013

8 out of 10

Kirjasta huokui sen kaiken myllerryksenkin keskellä sellainen rauhaisa tunnelma, ainakin minulle. Ihmettelin ens alkuun blogikirjoituksia ja luulin, että kirjan päähenkilö kävi seuraamassa jonkun blogia, mutta se blogi paljastuikin perheen isän pitämäksi, joka kyllä hiukan yllätti. Olisin antanut kirjalle täydet 10 pistettä, mutta kirjan lopun Epilogi vähenti kaksi pinnaa, sillä en oikein ymmärtänyt epilogin merkitystä, se vei kirjan muuten niin hyvän vaikutelman latteaksi. Minun mielestäni moinen epilogi ois saanut jäädä pois, mutta tämähän olt vain miun mielipitteeni. Muuten kirja oli ihan kiva uusi tuttavuus.

Osallistun kirjalla myös aakkoshaasteeseen :) 


Journal Entry 24 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Sunday, December 15, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/16/2013 UTC) at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee huomenissa kotimatkalleen :) 


Journal Entry 25 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, December 18, 2013

This book has not been rated.

Taivaslaulu on kotona taas - kiitos kortista ja onnitteluista Anuliini!
Kirja taitaa seuraavaksi kiertää kotinurkilla ystävillä ja työkaverilla.

Sanomalehti Kalevassa kirjoitettiin 22.11., että tämä on kaikkien aikojen varatuin kirja Oulun pääkirjastossa. Syyskuussa varauksia oli 941, jutun kirjoitushetkellä "enää" 648. Jonotusaika on noin 3kk. Oulun pääkirjaston aikaisemmat varaushuiput ovat olleet parin sadan luokkaa. Ja Oulun kirjastoissa on yhteensä 181 Taivaslaulu-romaania.  


Journal Entry 26 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, April 29, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (4/30/2014 UTC) at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Työkavereille lainaan - sieltä löytynee useita lukijoita.

edit. tämän luki töissä tosi moni, nyt 23.11. kirja on takaisin minulla.
Vien tämän miittiin ja kirja voi kiertää kädestä käteen, kunhan aikanaan palautuu taas minulle.  


Journal Entry 27 by Paberiliim at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Sunday, December 14, 2014

This book has not been rated.

Lainaksi sain Oulu-miitistä Taavinalta :) 


Journal Entry 28 by Paberiliim at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Monday, April 27, 2015

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (4/27/2015 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kiitos lainasta. :) 


Journal Entry 29 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, April 30, 2015

This book has not been rated.

Löytyi postilaatikkoon kuriroituna, kiitos :) 


Journal Entry 30 by MMer at Siikajoki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, January 22, 2017

This book has not been rated.

Miitissä Revonlahdella saatu kirja.  


Journal Entry 31 by MMer at Iisalmi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, March 12, 2017

8 out of 10

Kirja luettu vajaassa kahdessa päivässä, kiitos Rauhalan sujuvan tekstin. Anuliinin kanssa olen samaa mieltä turhasta epilogista. Kirjassa kantava voima on aviomiehen rakkaus.
Naisten asema on edelleenkin Suomessa ja muualla maailmassa alistettu. Uskonnolliset yhteisöt MYÖS pitävät tätä yllä.

Herännäisyydestä eli körttiläisyydestä saadusta taustastani johtuen koen oman uskonnollisuuteni vapauttavana ja armollisena uskona.  


Journal Entry 32 by MMer at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, April 01, 2017

This book has not been rated.

Released 11 mos ago (4/2/2017 UTC) at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Palautuu miitissä 


Journal Entry 33 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, April 03, 2017

This book has not been rated.

Palasi kotiin, kiitos!
Lainaan jatkossakin, jos joku on kiinnostunut.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.