corner corner Kosto ikuisessa kaupungissa

Medium

Kosto ikuisessa kaupungissa
by Vera Vala | Mystery & Thrillers
Registered by JHulkko of Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/30/2013
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by aetm): travelling


This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!

5 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by JHulkko from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 30, 2013

This book has not been rated.

"Yksityisetsivä Arianna de Bellis saa toimeksiannon parlamentaarikko Anna Lucarellilta, joka epäilee sisarpuolensa olevan vaarassa. Kun Laura löytyy kuolleena, Arianna potee syyllisyyttä ja alkaa selvittää tapausta, vaikka Lucarelli kieltää. Laura oli sisarensa vastakohta: hymyilevä ja herkkä assyriologian professori. Hän oli myös ympäristöaktivisti ja kuului Italian ja Ranskan välistä luotijunaratatunnelia vastustavaan liikkeeseen.

Puhuttaessaan Lauran kollegoita Assyriologian laitoksella Arianna huomaa pian tiiviin yhteisön jännitteet. Pinnan alla hiertävät kateus, kostonhimo ja salatut halut. Selvittäessään Lauran yhteyksiä anarkistipiireihin Arianna pääsee myös pahamaineisen, jalkaansa ontuvan Marcon jäljille. Arianna huomaa joutuneensa keskelle vaarallista tapahtumaketjua, sillä kovilla panoksilla pelaava Marco suunnittelee jotain arvaamatonta.

Kosto ikuisessa kaupungissa on itsenäinen jatko-osa romaanille Kuolema sypressin varjossa, joka aloitti aistikkaan Arianna de Bellis tutkii -sarjan. Luvassa on tiivistyvää jännitystä ja sensuellia romantiikkaa tällä kertaa helteisenä hehkuvan Rooman kaduilla ja piazzoilla. Silmiä hivelevä maisema tuoksuineen ja kihisevine juonenkäänteineen avaa lukijan eteen nautinnollisen maailman, johon voi uppoutua."

Gummerus, 2013. 351 sivua. 


Journal Entry 2 by JHulkko at controlled release, a controlled release -- Controlled Releases on Friday, August 02, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (8/2/2013 UTC) at controlled release, a controlled release -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kuriirireissu toivelistakirjasta. Hyvää matkaa! 


Journal Entry 3 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 02, 2013

This book has not been rated.

Upea toivelistakirja! Lämpimät kiitokset kirjasta, ihana kirja vaikka kaveriksi riippumattoon. Laitan lukuun ennen kesäpäiviä ja vien sitten sinne seuraavalle toivojalle. 


Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 15, 2013

This book has not been rated.

Riippumaton sijaan kirja tuli nyt luetuksi matkalla pohjois-karjalaisiin vaaramaisemiin. Ariannan mukana oli jälleen oikein viihdyttävää seikkailla. Päähenkilön salaperäisyyden solmujen aukeaminen oli keskeinen teema, jonka olisin kovasti toivonut jo selviävän tässä kirjassa pidemmällekin. Yleistunnelmasta en ollut enää hurmaantunut aivan esikoisen lailla ja romantiikkakin tuntui välillä vähän pakotetulta. Mutta dekkariaineksia omaavana romanttisena viihteenä tämä kakkonenkin oli oikein makoisa suupala ja varmasti luen lisää Valaa, jos siihen vain tilaisuus tarjoutuu. Pakkokin, kun loppu jätti auki taas lisää arvoituksia :).

Paljon kiitoksia JHulkko! Kirja matkustaa nyt seuraavalle toivojalle. 


Journal Entry 5 by wingBookgeowing at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases on Thursday, August 15, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (8/17/2013 UTC) at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa toivojalleen Hippa-kirjana Porin Kesäpäivillä.

Toivelistakirjojen lukuhaaste

2013 Keep Them Moving # 21 


Journal Entry 6 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 17, 2013

This book has not been rated.

Suuri kiitos tästä! Valan esikoisesta tykkäsin minäkin kovasti enkä malta odottaa tämän aloittamista. Taidankin ottaa tänään iltalukemiseksi :) 


Journal Entry 7 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 28, 2013

This book has not been rated.

Voisin kopioida Bookgeon entryn lähes sanasta sanaan, paitsi että luin tätä Porissa ja Espoossa ja siinä välillä :) Ei ollut esikoisen imua tässä, ei. Etenkin lopussa meni niin yrittämiseksi, että mulla meinasi kiinnostus lopahtaa kokonaan ja luinkin tuota jälkipuoliskoa viikon verran, kun muut kirjat kiilasivat aina välillä ohi. Toivottavasti Vala taas seuraavassa osassa parantaa menoaan, sillä mielelläni lukisin Ariannan tarinaa pidemmällekin.

***
Otan kirjan huomiseen ekstramiittiin Sokokselle. 


Journal Entry 8 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 29, 2013

This book has not been rated.

juurihan luin Vera Valan ensimmäisen dekkarin ja nyt jo ilmestyi toinen. Olipa nopeaa toimintaa. Kiitos kirjasta, kiltit kierrättäjät! 


Journal Entry 9 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 08, 2013

This book has not been rated.

Niin, jatkoa seuraa ilman muuta. Aivan liikaa tuli rumihia minun makuuni. Olisi sen tappamisen vähemmällekin voinut jättää. Ehkä juonessa olisi paikoin ollut parantamisen varaa muutenkin. Kyllä minä tämän silti mieluusti luin. Muutenkin kuin Italian vuoksi.
Kiitos kirjasta, kiltit kierrättäjät! 


Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 10, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (9/9/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja on annettu kuriirin matkaan vietäväksi Aetm:lle, joka sitä toivoi.
Lukuiloa!

This is my # 73 in
"KEEP THEM MOVING 2013" Challenge arranged by Booklady331.
 


Journal Entry 11 by aetm at Austin, Texas USA on Wednesday, October 02, 2013

This book has not been rated.

Ja kirja on nyt tullut Sonkun kuriiroimana (eli Tampereen? ja Dallasin kautta) turvallisesti tanne Austiniin. Oho, onpas taman kirjan lukijoissa paljon tuttuja nimia... :)
Huomasin/tutustuin Vera Valan kirjoihin kun joku mainitsi niista Facebookissa noin kuukausi tai kaksi sitten (ja huomasin etta kirjailija on yhdessa samassa ryhmassakin FB:ssa kuin mina), voi miten upeaa etta kirjakarma toimii - mainitsin siis Sonkulle etta pitaisi silmat auki Valan kirjoille. Uusi tuttavuus kirjailijana minulle, eli kokeillaanpas millainen dekkari tama de Bellis mahtaa olla.
(Ja tuskinpa muut paikalliset suomalaiset ovat myoskaan lukeneet - eli ilman muuta kaikki BC-kirjat pysyvat taalla kierrossa lukemisen jalkeen). <3 


Journal Entry 12 by aetm at Austin, Texas USA on Friday, October 11, 2013

6 out of 10

Luettu on... ensimmaista osaa tosin en ole lukenut, joten osa jaa arvailuiksi, esim. miten paljon Ariannan menneisyydesta oli edellisessa osassa.
Viihteellista (hyvassa mielessa), ja paljon kiinnostavia osia, esim historiasta ja eri tavoista. Mutta tassa tuntui vahan olevaa liikaakin aineksia (vaikka hyvia aineksia, liika on liikaa). Ariannan Suomi-taustan alleviivaus oli paikoin liiallista, ja valilla oli joko editori tehnyt ihmeita tai sitten lukijaa pidetaan vahan simppelimpana ("speck-kinkku" oli yksi naista kohdista. Ei kai kukaan sano speck-kinkku? Vahan kuin bruschetta-voileipa tai sandwich-voileipa, redundanttia idiotismia). Toivotaan etta editori...
Ariannalla on mielenkiintoinen tausta, ja juonen aineet on hyvat. Mutta naista riittaisi kolmeen erilaiseen kirjaan. Muukalaislegioonan tappajat yhteen kirjaan, Suomi-Italia romantiikka ja -vertailut toiseen, kolmanteen sitten taman kirjan juoni, neljanteen nama British Museumin varkaudet ja uskontoon liittyvat rikokset, ja johonkin erikseen novellikokoelmaan sitten nama kuvaukset miten Arianna tekee kahvia tai miten aurinko lammitti hanen kasivarsiaan :) (ihan kivoja kuvauksia nekin, mutta liikaa). Ja sitten ne osat missa seurattiin tappajan mielen kulkua ei oikein sekaan sopinut saumatta kuvaan.
Jos tama kirja olisi ollut ruoka, valilla aineet ja osaset yhdessa tuntuivat kuin ei tietaisi yrittaako olla ceviche, pesce spada, salmon chowder vai kalakukko.
Tykkasin toki lukea kirjan, ja monet aineet siis hyvat, mutta tuo (vahan pitkahko vali vali-analyysi ylla) on jalkimausta. Mutta ilman muuta kokeilen joskus aikanaan sita ensimmaista Arianna-kirjaa, tai jos tahan sarjaan tulee lisaosia. :) 


Journal Entry 13 by aetm at Austin, Texas USA on Friday, January 31, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (1/31/2014 UTC) at Austin, Texas USA

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Silvalle huomenissa, niin etta ensin Tiinalle luettavaksi, ja sitten tama kirja mielellaan paatyisi pian avattavaan Suomi-koulun kirjasto/vaihtohyllyyn taalla Austinissa - eli luettavaksi mahdollisimman monelle paikalliselle suomalaiselle!
Pitaapas mainostaa viela Facebookissa sita mukaa kun saan kirjoja sinne, eli jos vaikka saisi useammalle lukukarpasen puremaan ;)

Safe journey little book - I hope you'll make many new friends on your travels!

"Don't ever apologize to an author for buying something in paperback, or taking it out from a library (that's what they're there for. Use your library). Don't apologize to this author for buying books second hand, or getting them from bookcrossing or borrowing a friend's copy. What's important to me is that people read the books and enjoy them, and that, at some point in there, the book was bought by someone. And that people who like things, tell other people. The most important thing is that people read... "
— Neil Gaiman

To the finder of this book:
Hello and congratulations! You have not only found yourself a good book, but a whole community of booklovers dedicated to sharing books with each other and the world at large. I hope you'll stick around a bit and get to know BookCrossing --maybe even make a journal entry on this book. You may choose to remain anonymous or to join (its free!)
Feel free to read and keep this book, or to pass it on to a friend or even set it out "in the wild" for someone else to find like you did. If you do choose to join and journal, then you can watch the book as it travels- You'll be alerted by email each time someone makes another journal entry. It's all confidential (you're known only by your screen name and no one is ever given your e-mail address), free, and spam-free. Happy reading!
 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.