corner corner Marionetit

Medium

Marionetit
by Virpi Hämeen-Anttila | Literature & Fiction
Registered by stinaP of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 7/23/2013
Average 1 star rating by BookCrossing Members 

status (set by MMer): to be read


10 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, September 05, 2013

This book has not been rated.

Emman rintaan tunkee jääpuikkona ajatus, että mennyt näyteltäisiin uudelleen hänen silmiensä edessä ja näytelmässä olisi onnellinen loppu.

Mikael, arkkienkeli, prinssi. Rakas Miki. Rakas mutta ei hänen rakkaansa. Emmalle on annettu Janne. Ei prinssiä, vaan talonpoika.


Emma ja Janne ovat nelikymppinen aviopari. Heidän liittonsa, uravalintansa ja elämäntapansa näyttävät aroilta kompromisseilta. Emman isosisko Julia ja Jannen paras ystävä Mikael ovat sen sijaan tavoitelleet rohkeasti korkeaa päämäärää ja onnistuneet. Emman ja Jannen lukkiutunut arki järkkyy, kun Julia palaa yllättäen suuresta maailmasta Suomeen. Menneisyyden toiveet ja tavoitteet muistuvat mieleen, ristiin menneet rakkaudet ja sisarten välinen kauna heräävät henkiin. On tullut aika miettiä, miksi ollaan siinä missä ollaan. Voisiko elämän kääntää vielä toiseen suuntaan - ja mitä siitä seuraisi?

--

Tämä kirja on osa Sekaisin syksystä 2013-haastetta.

Rinkiin osallistuvat

Taavina (Raahe)
Tarya (Helsinki)
Annimanni (Espoo)
Hambo (Tampere)
tuittupeppi (Lahti)
SandyFIN (Lahti)
Anuliini1975 (Ähtäri)

Sumplitaan järjestystä tarvittaessa, jos esim. jollekin uhkaa kertyä iso kasa luettavaa.

---

muoks. 3.12.2013: Viimeinen syksyringin osallistuja saa toimittaa kirjan eteenpäin aloittamaani rinkiin, jonka osallistujat listaan tähän alle - turhaan kirja kiertää Raahessa välillä, kunhan se sitten jossain vaiheessa palaa mulle asti :)

Uusi rinki:

TiiMa (Järvenpää, käy säännöllisesti Imatralla)

muoks. 7.2.2014 Kirja on palannut takaisin minulle. 


Journal Entry 2 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, September 18, 2013

This book has not been rated.

Huh. Aika jännä kirja. Alku oli jotenkin takkuinen, en saanut otetta juonesta. Viittauksia minulle tuntemattomaan teatteriin oli paljon, ihmisiä oli useita. Vasta paljon myöhemmin minulle selvisi, että yhdellä pojalla oli oikea nimi ja lempinimi. Niitä käytettiin sekaisin, ei ihme, jos olin pihalla :D

Kun pääsin lukemisessa vauhtiin, kirja oli tosi kiva lukea. Paljonhan tuo pyöri erilaisten teatterimuotojen ympärillä, mikä sinänsä ei todellakaan ole mun maailmaa. Mutta kuten sanottu, se häiritsi vain alussa. Loppua kohti myös juoni jotenkin parani ja loppu oli oikeastaan aika, no, positivinen, odotettavissa oleva, mutta myös vähän yllättävä. Eli loppujaan jäi ihan hyvä mielikuva tästä kirjasta.

Kirja on nyt Taavinalla. 


Journal Entry 3 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, September 18, 2013

This book has not been rated.

Kiitos kirjasta ja PP-miitistä (Private Pizza :) ). Yllätin ainakin itseni aloittamalla kirjan lukemisen jo kotimatkalla :0 Juniori halusi poiketa leikkikentälle ja mikäpä siinä, kun äidillä on kirja mukana... 


Journal Entry 4 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, September 22, 2013

This book has not been rated.

Olipa hyvä, että Stina oli varoittanut, että kirjan alku on hankala. Varsinkin ensimmäinen luku tuntui melko käsittämättömältä. Sen jälkeen kuvio pikkuhiljaa kirkastui ja kirjaa oli tosi mukava lukea. Kaikki henkilöt taisivat olla jonkin sortin taiteilijoita ja moni jonkinlaisen suuren päätöksen edessä. Mielenkiinnolla seurasin heidän kuvioitaan. Loppupuoli oli jo ahmittava.
Tämä taisi olla ensimmäinen lukemani Hämeen-Anttilan kirja. Löysin siis taas kirjalilijan, jolta olisi kiva lukea lisää. Itse asiassa hyllyssä odottelee ainakin kaksi hänen kirjaansa jo. Tykkäsin siis.
Ja tämän aion viedä henkilökohtaisesti Helsinkiin Taryalle ensi torstaina 26.9. :) 


Journal Entry 5 by taavina at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 26, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (9/26/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ei menny minimiitti niin ku strömsöössä. Lento myöhästyi 2 tuntia eikä ylimääräistä hengailuaikaa Helsingissä yllättäen ollutkaan :/ Sentään tapasin Taryan hätäisesti Vallilan kirjaston bussipysäkillä ja sain tämänkin kirjan jätettyä seuraaville lukijoille :) 


Journal Entry 6 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 28, 2013

This book has not been rated.

Kirja saatu taavinalta pikamiitissä torstaina :) Tällä kertaa ei ollut aikaa edes pysäkkiaamiaiselle Pitäjänmäen tyyliin :D :D :D

Kiitos kirjasta! 


Journal Entry 7 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, October 19, 2013

This book has not been rated.

Aloittelin Marionetteja pätkissä, luin vielä kiireellisempiä opuksia alta pois ja aina välillä muutaman sivun tästä, ja niinpä olin alun aika pihalla koko jutusta. Kun sitten pääsin paremmin mukaan, tarina vei mennessään ja viimeiset parisataa sivua menivät ahmimalla :) Kiinnyin moneen kirjan henkilöhahmoista ja oli suorastaan lumoavaa lukea taiteilijaelämästä, taiteilijaperheestä ja -ystävyksistä, ja Sanikkatalosta. Julialla on merkillinen valta lähes kaikkiin, mutta onneksi hänestä paljastuu aivan uusia puolia kirjan loppupuoliskolla. Fine ja Buster taas ovat aivan ihastuttavia, ikäisikseen kypsiä nuoria. HS:n kriitikko Helena Ruuska määritteli tämän kepeäksi ihmissuhdedraamaksi - olkoon sitten niin :)

Onko joku lukenut enemmänkin Hämeen-Anttilan kirjoja? Uskallanko tarttua toiseen ilman pelkoa pettymisestä? Rima on nimittäin Marionettien jälkeen aika korkealla ;)

* * *
Ai juu, kun tänään matkasin työmaalta bussipysäkille Ruoholahteen, huomasin metron seinillä julisteet, joissa Nukketeatteri Sampo mainosti ohjelmistoaan. Olisinko mahtanut kiinnittää mainoksiin huomiota, jos en olisi juuri äsken lukenut tätä kirjaa..? ;) 


Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, October 19, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (10/20/2013 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarkoitus on ajella taas kirkonkylän asiamiespostiin, kunhan tiet sulavat yöpakkasten jäljiltä. Kesärenkailla ei ole kiva lähteä liukastelemaan eikä kesäautoon ole edes hommattu talvirenkaita, kun sen on ollut tarkoitus olla tähän aikaan vuodesta jo seisontavakuutuksessa.. No, päivällä pitäisi auringon paistaa ja lämpötilan olla plussalla, niin että postireissulle uskaltaa lähteä :) Lukuiloa seuraavalle rinkiläiselle! 


Journal Entry 9 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 23, 2013

This book has not been rated.

Kiitos, Marionetit täällä. Mun kokemukseni Hämeen-Anttilasta on pääosin positiivinen, joten kiva päästä lukemaan tätä! 


Journal Entry 10 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 12, 2013

This book has not been rated.

Luin tämän loppuun jo viime viikolla, mutta se on tämän kaiken arkikiireen keskellä jäänyt kirjoituspöydälle nököttämään ja odottamaan, että ehtisin (jaksaisin?) journaloida ja toimittaa sen eteenpäin.

Minäkin kiitän edellisiä osallistujia alun sekavuutta koskevista varoituksista. Olisi nimittäin voinut jäädä kesken. Ihan hyvillä mielin tämän sitten kuitenkin loppuun luin, vaikkei se Hämeen-Anttilan parhaisiin kyllä minusta lukeudukaan. Jotenkin jäi niin juoni kuin henkilögalleriakin vähän ulkokohtaiseksi ja epäuskottavaksi. Ihan hyvää viihdettä kuitenkin.

Lähetän kirjan seuraavaksi Hambolle. 


Journal Entry 11 by Hambo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 14, 2013

This book has not been rated.

Kirja saapui tänään Tampereelle,kiitos postituksesta,Annimanni 


Journal Entry 12 by Hambo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 01, 2013

This book has not been rated.

Marionetit ovat Virpi Hämeen-Anttilan yhdestoista kirja. Olen lukenut hänen alkutuotantoaan ja muistan pitäneeni lukemastani. Sitten jossain vaiheessa kiinnostukseni lopahti enkä ole hänen kirjojaan moneen vuoteen lukenut.

Tämän kirjan lukeminen oli minulle pakkopullaa ja sen vuoksi sen lukeminenkin kesti. Kirja oli sekava enkä pitänyt yhtään kirjailijan naivista kirjoitustyylistä. Tämä vaan ei ollut minun kirjani.

Kiitos stinaP:lle kirjan kierrättämisestä. Postitan kirjan huomenna seuraavalle lukijalle. 


Journal Entry 13 by Hambo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 01, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/2/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Rinkikirja jatkaa kulkuaan tuittupepille Lahteen. 


Journal Entry 14 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Saturday, December 07, 2013

This book has not been rated.

Marionetit nyt minulla, kiitos kovasti! :) 


Journal Entry 15 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Monday, December 16, 2013

This book has not been rated.

Kyllähän minä tästäkin kirjasta jollain tasolla tykkäsin, mutta ei mielestäni lukeudu Hämeen-Anttilan parhaimistoon. Mulle on käynyt jotenkin samalla lailla kun Hambolle; olen lukenut kirjailijan alkutuotantoa ja pitänyt lukemastani, sitten tullut useamman vuoden paussi ja nyt sitten tämä. Rima ja odotukset olivat siis korkealla ja ehkä ihan hivenen verran jouduin pettymään, vaikka ihan helppo ja ookoo lukukokemus tämä olikin. Ehkä en olisi tällä hetkellä mitään vakavampaa halunnutkaan lukea, tästä kun jäi kuitenkin sellainen "elämä voittaa"-fiilis :)

Nyt sitten alan kysellä SandyFIN:n perään jos hän haluaa tämän vielä ennen joulua... 


Journal Entry 16 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Thursday, December 19, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/19/2013 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

SandyFIN:lle luettavaa :) 


Journal Entry 17 by SandyFIN at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Friday, December 20, 2013

This book has not been rated.

Kirja mulla :) kiitos tuittis, söin sen suklaankin jo melkein heti..  


Journal Entry 18 by SandyFIN at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, January 15, 2014

This book has not been rated.

nyt on tämäkin kirja luettu, olipas urakka ! ensiksi pakko kiittää stinap tästä kirjasta. en ole aikaisemmin tainnut lukea Hämeen-Anttilan kirjoja, mutta jostain syystä odotukset olivat korkealla kirjan suhteen. petyin kirjaan sen sekavuuden vuoksi. ehkä tämä pimeä vuodenaika ei ollut suotuinen uusien asioiden (teatteri taiteen) opetteluun. kiitos vielä paljon kuitenkin että sain kirjan lukea :)

laitan kirjan eteenpäin tällä viikolla.  


Journal Entry 19 by SandyFIN at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Tuesday, January 21, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (1/21/2014 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

sain kirjan vasta tänään kiikutettua postiin.. pahoitteluni
. kuitenkin matkalla jo seuraavalle lukijalle :) 


Journal Entry 20 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Thursday, January 23, 2014

This book has not been rated.

Marionetit kipsotteli pakkasaamun iloksi tänne Ähtäriin. Yritänpä muistaa, että postitan kirjan seuraavaksi sitten TiiMalle :) 


Journal Entry 21 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Thursday, January 23, 2014

1 out of 10

Anteeksi, mutta en päässyt mukaan tähän tämän kirjan "sielunmaisemaan", vaikka kuinka yritin. Saapi jatkaa matkaansa tänään... 


Journal Entry 22 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Thursday, January 23, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (1/23/2014 UTC) at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä kirjan parissa :) 


Journal Entry 23 by TiiMa at Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 27, 2014

This book has not been rated.

Kiitos Anuliini1975 postituksesta. Kirja saapui jo tänne; ehjänä ja hyväkuntoisena perille. Katsotaanpas nyt sitten kuinka äkkiä pääsen lukemaan tätä, tällä hetkellä on toinen rinkikirja kesken. Mulla ei ole aikaisempaa kokemusta Hämeen-Anttilasta - sinänsä nyt vähän harmi, jos tämä ei lukeudu parhaimmistoon. 


Journal Entry 24 by TiiMa at Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 13, 2014

This book has not been rated.

Hmm, onpas mielenkiintoista. Minä pidin kirjasta ja se vei minut kyllä mennessään alusta asti ja parani loppua kohti. Nyt tässä kovasti yritän pohtia, että minkä takia muut eivät kirjasta niin kovin pitäneet. Teatterijutut ei ole mulle mitenkään tuttuja – tosin miimitaiteeseen osaan eläytyä vartalonkäytön kannalta, koska olen harrastanut taijita (joka kyllä siis on tosi kaukana teatterista!) En pitänyt kirjaa myöskään mitenkään sekavana – tähän saattoi auttaa muiden ennakkovaroitus. Hämeen-Anttila oli minulle uusi kirjailijatuttavuus, ehkä tyylin tuoreus minulle oli piristävää. Ja tähän väliin oli kiva lukea suomeksi, koska edellinen oli vähän haastavampi englanninkielinen. Nyt jään pohtimaan myös sitä, että kun pidin näin paljon tästä kirjasta, niin kuinkahan hyviä kirjailijan muut kirjat sitten ovat mielestäni.

Näitä rinkikirjoja olis näköjään kiva lukea enemmänkin kun saa lukea mitä muut ovat kirjasta pitäneet. Aika vaan on se ongelma.... Kiitos StinaP tämän ringin järjestämisestä! 


Journal Entry 25 by TiiMa at Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 04, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (3/4/2014 UTC) at Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Anteeksi pieni viivästys lähettämisessä - jätetty kuitenkin tänään postin kuljetettavaksi. 


Journal Entry 26 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, March 07, 2014

This book has not been rated.

Kirja on jälleen takaisin Raahessa. Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille. Jännä, miten eri tavalla me nähdään sama kirja.

Merkkaan kirjan varatuksi, sillä annan sen seuraavaksi ei-bookcrossaavalle ystävälleni luettavaksi. Sitten se varmaankin saa jatkaa matkaa kontrolloidusti lähiseudun bookcrossaajien kesken.

Kokemukseni tästä ekasta uutuuskirjaringistä ovat olleet miellyttäviä. Lähden kyllä mukaan ensi kerrallakin! :) 


Journal Entry 27 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, November 27, 2017

This book has not been rated.

Löysin tänään tutun kirjan kirjaston kierrätyskärrystä. Haluaako Stina takaisin?

edit. ei stina halunnut, lupasi kirjan jatkaa matkaa 


Journal Entry 28 by wingMMerwing at Iisalmi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, January 21, 2018

This book has not been rated.

Minimiitissä Taavinalta saatu Raahessa. Laitetaan lukupinoon. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.