corner corner Ωχ Θεέ μου!!!

Medium

Ωχ Θεέ μου!!!
by Tomek | Other
Registered by winga1phawing of Ilioupoli, Attica Greece on 6/9/2013
Average 10 star rating by BookCrossing Members 

status (set by a1pha): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, June 09, 2013

This book has not been rated.

Στις σελίδες του "Ωχ Θεέ μου!!!" θα βρείτε όλα τα παρανοϊκά, σουρεαλιστικά αλλά και άκρως χιουμοριστικά strips που έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Tomek για το www.socomic.gr. Θα διαβάσετε ιστορίες γνωστών χαρακτήρων όπως του Αρχιμήδη και του Κθούλου αλλά θα απολαύσετε και strips με ήρωα τον ίδιο τον δημιουργό να μάχεται τα πιο φρικαλέα τέρατα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ… τα deadlines! Σουρεαλισμός & Χιούμορ σε υπερβολικές δόσεις!
(από το protoporia.gr)

[ComicdomCon Athens 2013] 


Journal Entry 2 by winga1phawing at Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, June 09, 2013

10 out of 10

Εντάξει, Tomek reigns! Το ένα στριπάκι καλύτερο από το άλλο, ακόμα και αυτά στα οποία δεν έχει έμπνευση. Το καλύτερο σε όλα όμως, είναι όταν ξαφνικά σε ένα στριπάκι συνεχίζεται πλαγίως μια ιστορία που έχει αρχίσει 500 στριπάκια πριν!! :-) :-) :-)
Τέλειο! 


Journal Entry 3 by winga1phawing at Αγία Παρασκευή in Ilioupoli, Attica Greece on Wednesday, June 12, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (6/11/2013 UTC) at Αγία Παρασκευή in Ilioupoli, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο απελευθερώθηκε στις 11/06/2013 23:25 στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Ηλιούπολη ( Κυπρίων Ηρώων & Μαραβέλια, βλ. Google Maps ).
Ανεβαίνετε τα σκαλιά για την κύρια είσοδο, φτάνετε μπροστά στην πόρτα, δεν μπαίνετε μέσα, στρίβετε το κεφάλι και κοιτάτε δεξιά την κλειστή πόρτα(;) με το δικέφαλο αετό. Στα κάγκελα της πόρτας είναι σφηνωμένο το βιβλίο.
Και τώρα καθίστε αναπαυτικά να σας πω μια ιστορία.

Όταν ξεκίνησα για την εκκλησία, είχα την αγωνία για το πόσο φωτεινό είναι το μέρος τέτοια ώρα κι αν θα βγουν καλά οι φωτογραφίες κτλ. Φτάνοντας στην εκκλησία, διαπίστωσα ότι μια χαρά φωτεινό ήταν, οπότε όλα καλά.Αμ δε! Πλησιάζοντας κι άλλο είδα κόσμο να μπαινοβγαίνει στην εκκλησία, και να ακούγονται ψαλμωδίες. Πάγωσα. Μα είναι δυνατόν; Εντεκάμιση το βράδυ κάνει πρόγραμμα η εκκλησία;!.

Ω, ναι, ήταν δυνατόν! Είχα πετύχει ακριβώς την ημέρα που στην Αγία Παρασκευή είχαν αγρυπνία φίλες και φίλοι, αγρυπνία με υπότιτλο "Απόδοση του Πάσχα". Να σας πω την αλήθεια, "απόδοση" μου θυμίζει "Πάμε Στοίχημα", αλλά αφού το Πάσχα πέρασε, δεν ξέρω τι νόημα έχει πλέον να ποντάρεις. Τέλος πάντων, μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω.Αγχώθηκα λίγο, αγχώθηκα περισσότερο από λίγο για να λέμε την αλήθεια, αλλά αποφάσισα να απελευθερώσω εκεί και ό,τι γίνει. Σταθεροποίησα το βιβλίο, αναγκάστηκα να βάλω και φλας για τη φωτογράφιση και σκεφτόμουν πως όπου να 'ναι θα βγει κάποιος από την εκκλησία να φωνάζει "χασίσια χασίσια!" κι άλλα τέτοια, ευτυχώς τη γλίτωσα. Κλικ στη φωτογραφική και δρόμο!Καλό ταξίδι βιβλιαράκι! Παρά τον προβοκατόρικο τίτλο, το αξίζεις!
Και τώρα καθίστε λιγότερο αναπαυτικά να σας πω άλλη μια ιστορία, που προηγήθηκε της παραπάνω ιστορίας (και κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερες).

Αυτό το βιβλίο σκόπευα να το απελευθερώσω αύριο, Τετάρτη 12/06/2013. Επέστρεφα λοιπόν την Τρίτη το απόγευμα στο σπίτι με τη σκέψη της ετοιμασίας των απελευθερώσεων. Είχα την ιδέα να γράψω και μια φανταστική βιογραφία της Οσίας Σκυρόπολης (ουάου) και να βρω μια ταιριαστή εκκλησία (κατά προτίμηση για κάποια Οσία) για την απελευθέρωση. Αν προλάβαινα να κάνω και κάνα σχετικό εικόνισμα, καλά θα ήταν.

Όμως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει (μάλλον ξεκαρδίζεται). Η επικαιρότητα είχε άλλα κέφια απόψε. Το πρώτο πράγμα που έμαθα ανοίγοντας τα διάφορα ιντερνέτια, ήταν ότι ο maltrebus είχε κάνει απελευθέρωση και την έχασα. Γκρουμφ! Το δεύτερο πράγμα που έμαθα ήταν πως η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, απόψε το βράδυ της Τρίτης 11/06/2013. Κλείσιμο. Γιου νόου "κλείσιμο"; Κατεβάζω διακόπτες και τέρμα.Τι λες τώρα;;;;


Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που διάβαζα. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα, έχουμε αρκετά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια ώστε να μην έχουμε τέτοιες πτώσεις.

Ναι λοιπόν, από την Τετάρτη 12/06/2013, ξέχνα την τη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Γιατί; Επειδή. Αν θέλεις δικαιολογίες για το κλείσιμο, μπορείς να βρεις άπειρες, ρώτα και την κυβέρνηση που τις έχει εύκαιρες.

Θέλεις να σου πω αν έβλεπα ΕΡΤ; Δεν βλέπω γενικώς τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από τη συνεχή απαξίωση οποιουδήποτε δημόσιου αγαθού. Είναι διαφορετικό από τη φίμωση του κρατικού δημόσιου μέσου πληροφόρησης.Δεν είχα το κουράγιο, τη δύναμη, την τόλμη να πάω στην ΕΡΤ που συγκεντρωνόταν ο κόσμος. Και ξαφνικά μου ήρθε μια ιδέα και το σχέδιο για την απελευθέρωση του βιβλίου άλλαξε.

Η αποψινή νυχτερινή απελευθέρωση στην Αγία Παρασκευή αφιερώνεται λοιπόν στην ΕΡΤ (κοτζάμ "Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής" είναι αυτό). Για ό,τι είναι, αλλά κυρίως για ό,τι συμβολίζει.ΥΓ: Μερικά συνθήματα είναι πολύ χοντροκομμένα για να παραδεχτείς πόση αλήθεια κρύβουν, ειδικά αν δεν έχεις ζήσει τις εποχές εκείνες. Αλλά τα νιώθεις.

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα
Πάμε να πούμε και τα διαδικαστικά.

Το βιβλίο συμμετέχει στον 8ο γύρο του παιχνιδιού Skyropoly, για την ομάδα "Χαρούμενα σκυλόψαρα"!
Η ομάδα "Χαρούμενα σκυλόψαρα" βρέθηκε σε τετραγωνάκι "Εκκλησία" οπότε οι απελευθερώσεις της γίνονται σε εκκλησίες.

Το παιχνίδι Skyropoly διοργανώνει η Skyropoly2013 για το 8ο ελληνικό συνέδριο bookcrossing ("θαλασσινό")


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.