corner corner Queen (NL)

Medium

Queen (NL)
by Alex Haley | Literature & Fiction
Registered by wingBoekentrolwing of Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on 3/19/2013
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AnonymousFinder): travelling


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingBoekentrolwing from Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, March 19, 2013

This book has not been rated.

Synopsis:
"De jonge James Jackson, Haley's betovergrootvader, vertrekt uit Ierland naar de Verenigde Staten waar hij al snel fortuin maakt enin Alabama de plantage Forks of Cypress sticht. Zijn zoon Jass wordt verliefd op de mooie en eigenzinnige slavin Easter, bij wie hij een kind verwekt: Queen, een meisje met een opmerkelijk blanke huid.
Na de Burgerorlog en de afschaffing van de slavernij verlaat Queen als vrije vrouw de plantage. Maar afwijzing en geweld verduisteren Queens verdere levenspad.Ondanks haar blanke huid wordt zij door de blanken als zwarte beschouwd en de door zwaren, vanwege die blanke huid, gewantrouwd. Uiteindelijk vindt zij medeleven bij de weduwnaar Alec Haley, met wie ze trouwt. Maar haar huwelijk en gezin zijn niet voldoende om haar te beschermen tegen haar voortdurende twijfel over haar identiteit, waarvan de wortels in twee werelden liggen.

Van Ierland tot de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten, van de verschrikkingen van de slavernij tot de beproevingen van de vrijheid ...
In Queen, zijn laatste boek, heeft de in 1992 gestorven Alex Haley een groots familiesaga gecreëerd, spelende tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis." 


Journal Entry 2 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Monday, June 17, 2013

This book has not been rated.

Dit boek is gereserveerd om vrij te laten als deelnemer voor Team Russia in de marathon game van de BC-Olympics. Het boek heeft 735 bladzijden.  


Journal Entry 3 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, August 08, 2013

7 out of 10

Na 'De macht van een vrouw' van Barbara Taylor Bradford en 'Vaya con Dios' van Celeste de Blasis, twee geweldige familiesaga's, ben ik een beetje uit dit soort boeken. Hetzelfde geldt overigens voor films of series met dit thema.

Voor mensen die van het genre houden is het een geweldig boek.
Ik heb m'n best gedaan, geef verder geen echte mening over het boek om bovengenoemde reden en het boek is nu klaar om op reis te gaan, op zoek naar nieuwe vrienden.  


Journal Entry 4 by wingBoekentrolwing at De Jokse in Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Friday, August 09, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (8/9/2013 UTC) at De Jokse in Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Nog een boek voor de BookCrossing Olympics dat op reis gaat, deze keer is het een voor de marathon.
Hallo, gelukkige vinder!
Wat leuk dat je op deze pagina kijkt. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, een cadeautje van mij voor jou. Veel plezier ermee!

Het zou fijn zijn als je meldt dat je het boek gevonden hebt. Dat kan gewoon in het Nederlands. Daarna kun je het lezen en, als je wilt, hier nog eens schrijven wat je er van vond.
Je mag het ook aan iemand anders geven, of het gewoon weer ergens achterlaten. Het zou leuk zijn als je dan ook een vrijlaatbericht zou schrijven, om te vertellen waar je het achtergelaten hebt.

Wil je het boek op zijn reis volgen, meld je dan via de site aan als nieuwe BookCrosser. Zou je mij (Boekentrol) dan willen opgeven als referent? Bedankt!

De Nederlandse uitleg vind je op www.bookcrossing.nl
Heel veel plezier gewenst! 


Journal Entry 5 by wingAnonymousFinderwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, November 28, 2013

10 out of 10

Een prachtig boek, echt van genoten. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.