corner corner Kirottu suku

Medium

Kirottu suku
by Laurent Gaudé | Literature & Fiction
Registered by wingTyrnimarjawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 1/8/2013
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by MINKULA): to be read


10 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingTyrnimarjawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 08, 2013

7 out of 10

Kuvaus:
Polttavana elokuun päivänä vuonna 1875 köyhä Luciano Mascalzone palaa kotikyläänsä Montepuccioon Etelä-Italiaan. Hänellä on takanaan 15 vuotta vankilassa ja mielessä vain yksi asia: omistaa Filomena Biscotti ja kuolla. Hän koputtaa naisen ovelle ja sinetöi samalla kohtalonsa.
Lyhyestä tapaamisesta syntyy Rocco, Scortan suvun ensimmäinen jäsen. Vartuttuaan Rocco hankkii pelottavan maineen ja perustaa perheen. Scortan suku elää elämäänsä kituutellen ja kylän hyljeksimänä. Mutta Scortat ovat ylpeitä ja voimakkaita: he ammentavat voimaa toisistaan ja rakkaudesta kotikyläänsä.
****************************************
Päivitys 22.3.2013:
Kauniisti kirjoitettu tarina Scortan-suvun vaiheista 5-sukupolven ajalta. Luciano Mascalzone asettaa käytöksellään kirouksen itsensä ja tulevien perillistensä päälle. Hänen poikansa Rocco valitsee isänsä elämäntavan ja jatkaa kostonkierrettä eikä säästä edes omia lapsiaan.
Vasta Roccon lapset saavat kovalla työllä kyläyhteisönsä hyväksynnän ja hieman paremman elämän. Sukusiteet ovat vahvat ja juuret niin syvällä kotikylän mullassa, että vasta Anna, 5-sukupolven jäsen, haluaa ja voi lähteä pois.
Kirjan kieli on lyyrisen kaunista.
****************************************
Teenpä tästä säteen. Lukuaikaa 1kk, älä panttaa pitempään!
Jos haluat mukaan säteeseen, laita PM
1. Annimanni
2. tuittupeppi
3. miumaumou
4. tarna
5. Becky 77
6. erpax
7. ? 


Journal Entry 2 by wingTyrnimarjawing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 03, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (5/3/2013 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Säteilee kohti Espoota ! 


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 06, 2013

This book has not been rated.

Täällähän se, kiitoksia! Alan lukea ihan lähipäivinä. 


Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 31, 2013

This book has not been rated.

Luin tämän jo pari viikkoa sitten, mutta journalointi jne. on jäänyt, kun on ollut noita puutarhakiireitä... Pahoittelut siitä!

Tämä kirja käynnistyi minusta hitaammin kuin Hurrikaani - mikä on ehkä ymmärrettävääkin - mutta imaisi pikkuhiljaa mukaansa niin, että loppuminen sitten vähän harmittikin. Hienosti kirjoitettu, yllättävän(kin) koskettava sukutarina.

Kiitos ringistä, Tyrnimarja! Lähetän kirjan eteenpäin ensi viikolla. 


Journal Entry 5 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Monday, June 10, 2013

This book has not been rated.

Rinkikirja Lahdessa, kiitos! :) 


Journal Entry 6 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, June 12, 2013

This book has not been rated.

Voi miten loistava kirja, tykkäsin kovasti ja olisin varmaan lukenut yhdeltä istumalta kokonaan jos vain olisin pystynyt (nytkin meni vain muutama päivä, kun oli vaan pakko lukea lisää). Kirja oli mielenkiintoinen, hyvin kirjoitettu ja nopealukuinen. Mieleeni tuli "Sadan vuoden yksinäisyys" (http://www.bookcrossing.com/journal/11451509/), paitsi että pidin tästä paljon enemmän, tämä ei ollut niin vaikeaselkoinen (Sadan vuoden yksinäisyyttä lukiessani tuntui kirjan loppuun saaminen sadalta vuodelta...).
Pienen kylän ihmisten reaktiot tuntuivat myös todenmukaisilta ja uskottavilta.

Olen iloinen, että "uskalsin" osallistua tähän rinkiin (lähinnä sen takia, kun on niin monta muutakin eteenpäin luvattua kirjaa lukupinossa...) ja suosittelen tätä teosta kyllä muidenkin luettavaksi.

Ainiin ja vielä lisäys, että pidin tästä kirjasta todella paljon enemmän kuin saman kirjailijan Hurrikaanista (http://www.bookcrossing.com/journal/11392794/) (mikä tosin sekään ei ollut missään tapauksessa huono...).
Kirja matkaa ensi tilassa seuraavalle eli kohti Poria... 


Journal Entry 7 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, June 12, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (6/13/2013 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tässäpä miumaumoulle lisää luettavaa, enjoy :) 


Journal Entry 8 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Monday, June 17, 2013

This book has not been rated.

Kirja on saapunut Poriin - kiitos. En muistanutkaan, että tähän rinkiin... äh... eikun säteeseen olen ilmoittautunut. Mukava yllätys siis. Mulla ei olekaan nyt mitään tulenpalavaa kesken, joten aloitan kirjan lukemisen seuraavaksi. Kiitos säteilevälle Tyrnikselle ja muille kanssakrossaajille.
PS. Kiitos vielä tuittikselle ai-van ihanasta kissakortista. :) 


Journal Entry 9 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, June 26, 2013

This book has not been rated.

Ai-van upea kirja. Pidin ihan tavattomasti tarinan synkeästä, jopa uhkaavasta sävystä. Takapihalla auringosta nauttien saattoi jopa aistia sen kuumuuden, joka hehkui kerronnan lomasta. Surullinen, mutta uhmakas kertomus ja kaupan päälle vielä todella vaikuttavasti kirjoitettu. Pidin kirjailijan Hurrikaanista, mutta tästä pidin vieläkin enemmän. Todella hyvä kirja. Tämä kirjailija täytyy todellakin laittaa korvan taakse.
Kiitos tuhannesti, Tyrnis! Sinulla näitä hienoja kirjoja riittää.  


Journal Entry 10 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, June 26, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (6/26/2013 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Koko kirottu suku lähtee nyt vierailulle Tampereelle.
Mielenkiintoisia lukuhetkiä!
 


Journal Entry 11 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 29, 2013

This book has not been rated.

Kiitos, Miuskis! Kirja odotti eilisiltana ovella, kun kotiuduin Vanhan kirjallisuuden päiviltä. ”Ja rinkikirja kans” post-it-lapussa tarkoittanee että postista noudettava kirje, josta postihenkilö oli samalla kerralla ilmoituksen, on sekin sinulta.
Pari kirjaa on lukupinossa ennen tätä, mutta enköhän minä ajoissa saa Kirottuun sukuunkin tutustuttua. 


Journal Entry 12 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 08, 2013

This book has not been rated.

”Luvun alla” -osio profiilissani ei olekaan täysin ongelmaton. Olin tutustunut Kirottuun sukuun noin 80 sivun verran, kun pääsin ilmoittamaan profiilisivullani sen lukemisesta. Sitä varten tarvitsin tietenkin sekä linkin tähän päiväkirjaan että kansikuvan osoitteen, mikä tiesi käyntiä täällä. Enhän minä millään voinut olla pikaisesti vilkaisematta aiempien lukijoiden mielipiteitä. — Ällistyin. Kirjan on pakko parantua, ajattelin. Vaan ei.
Jokin palikka aivoistani ilmiselvästi puuttuu, kun en yrityksistä huolimatta näe Kirotun suvun upeutta. Tietty, jos lukija rakastaa sukutarinoita, on ihastunut Italiaan tai pitää juonta ja tapahtumia romaanin tärkeimpinä elementteinä, niin tottahan hän tähän kirjaan tykästyy. Minä nyt en vain suuremmin välitä mistään noista.
Carmelan kertojaosuuksista nautin ja repliikeistä löysin takakannen lupaamaa ”lyyristä kieltä”, mutta muuten Kirottu suku ei minusta ole kovinkaan kummoinen. Ei se huono ole, vaan oikeasti hyvin kirjoitettu. Ei kylmä mutta ranskalaiseen tapaan viileän tarkkaileva; Apulian auringon lämpö ei hellekelilläkään yltänyt Pirkanmaalle asti. Olen minä vähän pettynyt. Ihan kivaan kirjaan.

Laurent Gaudé Bazarin sivuilla
Laurent Gaudé dans Wikipedia
Laurent Gaudé in English Wikipedia

***
Seuraavana ja toistaiseksi viimeisenä listalla on sukutarinoista tykkäävä erpax. Hän lähti kuitenkin aikaisin tänä aamuna pohjoiseen ja palannee sieltä vasta kuun lopulla. En uskalla säilyttää kirjaa siihen asti, koska se kuitenkin katoaisi kotonani piileksivään mustaan aukkoon, ja erpax kielsi postittamisen. Ajattelinkin ryhtyä omatoimiseksi ja tarjota kirjaa foorumilla ensisijaisesti jollekulle tamperelaiselle, joka pääsisi vauhdilla kiilaamaan peränpitäjän ohi. Jos kukaan ei kiinnostu, taidan käydä pudottamassa kirjan e:n postiluukusta. Sen alla on kuulemma hyvää tilaa. Siinä tapauksessa saamme tosin odottaa saapumismerkintää jokusen viikon. 


Journal Entry 13 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 12, 2013

This book has not been rated.

Tiedotan tässä Tyrnimarjalle ja muille mahdollisesti kiinnostuneille, että Becky77 kiilaa erpaxin edelle säteessä. Kirottu suku lähtee vaellukselle Porin suuntaan tänään. Becky puolestaan siirtänee kirjan erpaxin haltuun Porin kuuluilla Klesäpäivillä.

Sellainen kumma juttu BC:ssä, totesimme Beckyn kanssa, että kokeneen bookcrossaajan mieltä eivät yhtään häiritse vuosia (minun tapauksessani jopa vuosikymmeniä) hyllyssä lukuvuoroaan odottavat kirjat. Eivät edes lattioita ja muita tasoja täyttävät kirjapinot. Niillä kaikilla on jokin funktio. Kirjavuoristo esim. estää lattiaa nousemasta kattoon. Mutta auta armias, jos kirja joutuu odottamaan postiluukun alla tai postilaatikossa pari viikkoa! Se on yksinäinen ja surullinen, kun kukaan ei edes katso siihen päin. - Eihän hellämielinen krossaaja sellaista kestä. Emme ainakaan minä ja Becky. Etenkään kun Kirottu suku on Beckyn toivelistalla. 


Journal Entry 14 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 12, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/12/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tervetuloa säteeseen! 


Journal Entry 15 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, July 16, 2013

This book has not been rated.

Kiitos. Tyrnimarja, siitä että sain kiilata säteeseen. Ja toivelistakirjasta. Ja Tarna, ihanasta kirjanmerkistä. Mielelläni koekäytän tätä, itse kun en saa sormiani moiseen näpräilyyn taiteltua.

Muistaakseni en ole lukenut Gaudéen kirjoja ennen tätä. Sukutarinoita sitäkin enemmän, ja mielelläni. 


Journal Entry 16 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Thursday, August 08, 2013

7 out of 10

Kirotun suvun alku oli tyrmäävä. Loppuosa oli kiehtova; miten Roccon lapset lopusta saivat arvostetun aseman kylässään. Mutta. Siinä välissä oli jotain mistä en saanut kiinni. Olisin halunnut tietää Roccon motiiveista enemmän, tai hänen elämästään kalastajan perheessä, tai jostain. Nyt kun Italian ilmasto tai jokin muu seikka ei erityisesti kiehtonut, kirja jäi minustakin osastoon "ihan kiva".

Kiitos kuitenkin. Luultavasti haluan jossain vaiheessa lukea kirjoittajan muita kirjoja. Nyt kirja jää Kesäpäivä-pinoon ja erpax saa sen luettavakseen reilun viikon päästä.  


Journal Entry 17 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 18, 2013

This book has not been rated.

Jaahas, sädekirja on nyt täällä. Pää on niin pyörällä hienoista Porin BC-kesäpäivistä, etten nyt osaa muuta kuin kiittää tätä kirjaa kierrättäneitä ja luvata, että kirja saa vielä uusia lukijoita.  


Journal Entry 18 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 17, 2013

This book has not been rated.

Gaudén teoksista olen lukenut aiemmin Hurrikaanin. Äkkiseltään sanoisin, että pidin Kirotusta suvusta enemmän: kirjassa on mielestäni kiehtovampi miljöö ja pidän sukutarinoista. Kuitenkin hetken asiaa tuumailtuani Hurrikaani on mielestäni huomattavasti vaikuttavampi ja eheämpi teos. Pidin tästäkin kirjasta paikoin kovasti, mutta jotain tuollaista, mitä Becky77 kirjoittaa, olisin kaivannut syventämään tätä tarinaa.

Kiitokset taas kerran hyvästä, kiertämään laittamastasi kirjasta, Tyrnimarja! Hep-kirja pääsee pian taas Poriin.  


Journal Entry 19 by wingerpaxwing at a controlled release, fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Wednesday, September 18, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (9/17/2013 UTC) at a controlled release, fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Suuntasi eilen kohden Poria. Kiitokset kirjaa kierrättäneille ja hyviä lukuhetkiä Alelle! :) 


Journal Entry 20 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, September 24, 2013

This book has not been rated.

Kiitos kirjasta ja mukana seuranneista kirjanmerkeistä! 


Journal Entry 21 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Friday, October 25, 2013

This book has not been rated.

Kirjan alku oli kuin pakkopullaa, mutta kun heitin tämän opuksen syrjään, vetäisin yhden dekkarin välissä ja jatkoin lukemista (muistaakseni sivulta 15), olin myyty. Pikku hetkessä huomasin hotkaisseeni seuraavat 50 sivua. Ja mitä pidemmälle kirja eteni, sitä nautittavammaksi se kävi. Aivan ihana!  


Journal Entry 22 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 06, 2013

This book has not been rated.

Kiitos Ale! Oli ihana nähdä. 


Journal Entry 23 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 05, 2014

This book has not been rated.

Alku oli hankala, keskikohta hyvä ja lähes koukuttavakin mutta loppua kohden juoni latistui. Pidin enemmän Hurrikaanista. Tämä oli ihan hyvä kirja mutta ehkä vähän liian "eteläamerikkalainen" minun makuuni. 


Journal Entry 24 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 11, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (2/11/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin mukaan josta minkula nappasi mukaansa. Minä nappasin mukaani vauvakuumeen...


Read and Release at BookCrossing.com...
 


Journal Entry 25 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 12, 2014

This book has not been rated.

Kiitos, Niksu! Mukanani olleen vauvan ansiosta kirjasaaliini jäi onneksi vain kolmeen. :D 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.