corner corner Jouluihminen

Medium

Jouluihminen
by Regina Rask | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 12/1/2012
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by em64): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

7 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, December 01, 2012

This book has not been rated.

Otavan sivuilta:

"Aikuisen naisen pako joulumaahan

Eevan pitäisi somistaa kesäikkuna työpaikallaan tavaratalossa, mutta hän suunnittelee jo tulevaa jouluikkunaa ja jouluaattoa. Häpeämätön joulufriikki aikoo jälleen kerran järjestää perheelleen kaikkien aikojen joulun.

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää joulunpunaisilla ruusuilla tanssimista. Nuorempi kollega vie työn nenän edestä, kotona on kaksi murrosikäistä poikaa ja aviomiehellä epäilyttävän paljon ylitöitä. Mitä lähemmäs aattoa päästään, sitä enemmän Eevan joulupakka alkaa hajoilla. Joulusta näyttää tulevan kaikkien aikojen katastrofi , ja suurimman jouluyllätyksen järjestää lopulta aviomies.

Regina Rask (s. 1962) on työskennellyt toimittajana ja juontajana sekä radiossa että televisiossa ja kirjoittanut lehtikolumneja. Jouluihminen on hänen seitsemäs romaaninsa."

***
Ostin kirpparilta. En ole ihmeemmin pitänyt Raskin muista kirjoista, mutta tämä oli jouluihmisen pakko ostaa. Taidanpa lukeakin hetimiten! 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 03, 2012

This book has not been rated.

Äh. Kai se on uskottava, että Regina Raskin kirjat eivät ole minua varten. Typerästi odotin tältä kirjalta mukavalla – ehkä yliampuvalla mutta silti herttaisella – tavalla kuvattua jouluhöperyyttä, mutta päähenkilö osoittautuikin ihmiseksi, jolle joulu on pakopaikka arjen huolista.

No, sekin olisi ok, jos niitä arjen huolia sitten puitaisiin kirjalla edes jotenkin koskettavasti tai pikkuisen pintaa syvemmältä – mutta sen paremmin kirjailija Rask kuin tarinan päähenkilö Eevakaan ei siihen kykene. Eevan elämän kipupisteet jäävät kirjassa pintatason maininnoiksi. Rouva muun muassa valittaa etääntyvänsä perheestään ja yrittää paikata sitä jankkaamalla joulusta. Eihän se niin toimi.

En myöskään ymmärrä, miksi kaikissa kuvatuissa kohtaamisissa - on kyse sitten perheestä, suvusta, työyhteisöstä tai ystäväporukasta - keskitytään nälvimään toisia ja arvostelemaan heidän tekemiään valintoja. Ei kai kenenkään ihmissuhteista voi tyystin puuttua puhdas ilo ja keskinäinen arvostus. Ei kai kenenkään elämä niin ankeaa ole. Aikuisista ihmisistä sentään kyse.

Sitten vielä tuosta jouluihmisyydestä. Jotenkin minusta Eeva ei aidosti ole jouluihminen. Joulu ei tuo hänen elämäänsä iloa, onnea ja valoa, vaan tarjoaa vain epätoivoisen pakopaikan arjesta. Ainakin tapa, jolla Rask Eevan jouluvalmisteluja ja -haaveilua kuvaa, luo jotenkin synkän ja raskaan tunnelman. Tai ainakaan minä en pysty Eevan jouluihmislaatuun samastumaan! Semminkään, kun itse olen kuitenkin vielä vahvemmin kesäihminen eivätkä jouluihmisyys ja kesäihmisyys ole minulle toisensa pois sulkevia ominaisuuksia - toisin kuin Eevalla. Minä olen jouluihminen, koska vähintään kuukauden kestävä joulutunnelmointi auttaa kantamaan kesäihmisen karsean syksyn, talven ja alkukevään yli :) Tutun laulun sanoin, se tuo kesän talven keskelle.

Vielä pitää lisätä, että kirjan loppupuolella Eevan pisteet rapisivat silmissäni vielä siksikin, että hän inhoaa kissoja. Pyh.

***
Lähetän kirjan seuraavaksi toivelistayllärinä BC-ystävälle. Toivottavasti se tuo hänelle enemmän iloa :) 


Journal Entry 3 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, December 12, 2012

This book has not been rated.

Kiitos :) En ihan kokonaan uskaltanut lukea pitkää merkintääsi,mutta mielenkiinnolla odotan miten kirja minua puhuttelee.. minullakin kun oli aika selkeä ennakkokäsitys kirjasta :) Kiitos jokatapauksessa jo etukäteen, kirjasta ja lukukokemuksesta!  


Journal Entry 4 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Sunday, January 06, 2013

This book has not been rated.

No niin, olen sählännyt tässä näiden merkintöjen kanssa ja mm. hävittänyt oman arvioni. En jaksa enää kirjoittaa sitä uudelleen.

Kirja lähtee nyt uudelle omistajalle.
Kirja lähtee Bookcrossaajalle, jonka toivelistalla se on. Osallistun sillä samalla 52-viikkoa vapautushaasteeseen. Perusteeni vapautukselle on seuraavanlainen:
Viikolla 2 on Nuutinpäivä (Nuutti, 13.1.) ja vanhan sananlaskun mukaan joulunvietto menee näin: "Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi" . Ja koska nyt joutuu/ saa unohtaa joulujutut useammaksi kuukaudeksi, laitan myös jouluaiheisen kirjan kiertoon.

Edit: Kirjan vapautusilmoitus on tehty 7.1. vaikka journal entry väittää että 6.1. - mulla on jotkut aika-asetukset pielessä varmaan... 


Journal Entry 5 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, January 09, 2013

This book has not been rated.

Oho! Kiitoksia!

Miulla oli kyllä vahva intuitio, että tänään laatikossa on jotain. :D Menee korkeaan lukupinooni. 


Journal Entry 6 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Thursday, December 12, 2013

6 out of 10

Höh. Miulla oli ehkä edellisen Raskin kirjan jälkeen odotukset pikkuisen korkeammalla. Tämä ei kyllä uponnut minuun. Mie oon aina tykännyt joulusta, mutta tässä ei nyt ollut semmoista mitä odotin. Ehkä oisin toivonut enempi sitä itse joulun kuvaamista. Tässähän oli vissiin puolet kirjan ajasta kesää? En oikein ymmärtänyt. Noh, ehkä vaan en tajunnut ideaa. Menee seuraavaksi Anuliinille. Toivottavasti hän pitää kirjasta enempi. 


Journal Entry 7 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, December 13, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (12/13/2013 UTC) at Tornio, Lappi / Lappland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Joulukirjaa matkaan. :) 


Journal Entry 8 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Tuesday, December 17, 2013

This book has not been rated.

Kiitos tästä toivomastani kirjasta ja mukavasta talvisesta kortista :) 


Journal Entry 9 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Sunday, May 25, 2014

2 out of 10

ääääh, mä en saanut tästä tarinasta kiinni, niin kuin toivoin ja pääsin vain sivulle 88. Paketoin kirjan matkalleen kohti uutta kotiaan. 


Journal Entry 10 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Sunday, May 25, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (5/26/2014 UTC) at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnea matkaan :) Mukavia lukuhetkiä kirjan parissa ja mukavaa kesää! 


Journal Entry 11 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 27, 2014

This book has not been rated.

Kiitokset Anuliini1975 tästä Jouluihmisestä :) Suunnitelmissa on lukea tämä noin puolen vuoden päästä, ehkä sitten sopivampi aika...  


Journal Entry 12 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 10, 2014

6 out of 10

Nyt tuli se oikea aika lukea tämä kirja - juuri sopivasti myös kuukausivapautusta ajatellen.

Eevan kaltaiseen täydellistä joulua tavoittelevaan jouluihmiseen en missään nimessä pysty samaistumaan, vaikka joulun ajan rauhasta (ja erityisesti lomista ja vapaapäivistä :)) tykkäänkin. Minusta kirja oli ihan ok, kevyttä luettavaa eikä lukiessa tarvinnut juuri mitään ajatella. Varmaan siksi en osaa oikein mitään muuta tästä sanoakaan. :) 


Journal Entry 13 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 10, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (12/11/2014 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jouluihminen matkaa postitse seuraavalle lukijalle.

Jouluisia lukuhetkiä! :)  


Journal Entry 14 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, December 12, 2014

This book has not been rated.

Kiitos toivelistaylläristä. Jospa vaikka joulun aikaan ehtisin tämän lukea. 


Journal Entry 15 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, December 31, 2014

9 out of 10

Tämä ei nyt ihan ollut sellainen kirja kuin oli ajatellut. Mutta tykkäsin kuitenkin lukemastani. Hiukan häiritsi se, että Eeva veti heti ilmeisiä johtopäätöksiä miehensä käytöksestä, kun kuitenkin lopputulos oli nähtävissä. Mutta ei siitä sen enempää, etten pilaa muiden lukukokemusta. ;)

Kirja jää nyt odottelemaan vapautusta. Voi olla, että säästän ensi jouluun, ellen keksi sopivaa vapautuskohdetta aikaisemmin. 


Journal Entry 16 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, May 07, 2015

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (5/7/2015 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Rantakassista napattua. Lukuiloa! 


Journal Entry 17 by em64 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, May 13, 2015

This book has not been rated.

Rantakassista putkahti sitten Jouluihminen :-) En ole Raskin kirjoja aiemmin lukenut, joten on mielenkiintoista nähdä, millainen kirja tämä on. Kiitokset, He_Ri! 


Journal Entry 18 by em64 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, February 07, 2017

7 out of 10

Kylläpäs tästä jäi ristiriitaiset tunteet. Rask osaa kirjoittaa sujuvasti, joten lukeminen sujui sukkelaan. Harmi vaan, että tarina oli varsin kliseinen. Eeva oli jotenkin keskenkasvuiseksi jäänyt; täydellinen joulu on saatava, vaikka muu perhe yrittää epätoivoisesti sanoa, että vähempikin riittää. Eeva on somistamon esimies, mutta ei osaa kantaa vastuutaan esimiehenä, vaan jotenkin odottaa, että idioottimainen esimies hoitaa asiat kuntoon pelkästään Eevan ajatuksia lukemalla. Lapsiperheen arki on tietysti kaaosta, lapseton sinkku on hänkin aika tavanomainen. Ja totta kai toisen pojan tyttöystäväkokelas on liha on murhaa -tyyppinen kettutyttö (tytön nimi oli Merituuli ja hänen nimeään taivutettiin koko ajan Merituulen, mikä tietysti on ok, jos Merituuli haluaa sen niin taivutettavan; minulle vaan Merituulin olisi ollut tutumpi muoto). Aviomiehen jouluyllätys taas ei ollut minkäänlainen jouluyllätys, harvinaisen arvattava juttu. Ei tästä oikein kovin paljon käteen jäänyt. 


Journal Entry 19 by em64 at Pääkirjasto Metso, vaihtohylly/ book swap in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 19, 2018

This book has not been rated.

Released 3 mos ago (4/19/2018 UTC) at Pääkirjasto Metso, vaihtohylly/ book swap in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Metson vaihtohyllyyn. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.