corner corner Harjukaupungin salakäytävät

Medium

Harjukaupungin salakäytävät
by Pasi Ilmari Jääskeläinen | Literature & Fiction
Registered by wingerpaxwing on 11/26/2012
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by He_Ri): to be read


5 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingerpaxwing on Monday, February 18, 2013

This book has not been rated.

"Kun harjukaupungin salakäytäviin uskaltautuu, ei ikinä tiedä, minne päätyy.

Kustantaja Olli Suomisen elämän kulissit ovat kohdallaan: on perhe, omakotitalo harjun kupeessa, luottamustoimia ja kustantamo, joka menestyy vähintäänkin kohtuullisesti. Sitten kuvaan ilmestyy lapsuudenihastus ja menestyskirjailija Kerttu Kara, joka kaikkien yllätykseksi haluaa julkaista seuraavan kirjan kotikaupungistaan ja erityisesti sen salakäytävistä. Lapsuusmuistot, unet ja elokuvat vieraannuttavat Suomisen keski-ikäisen miehen arjesta, kunnes tapahtuu jotain, minkä myötä elämä muuttuu pelottavan kiinnostavaksi. Pakon edessä hän joutuu luopumaan kaikista periaatteistaan. Kun harjukaupungin salakäytäviin uskaltautuu, ei ikinä tiedä, minne päätyy."

***
Tämä voisi olla edelleen toivelistallani, ellei se olisi jo toistaiseksi pysyväishyllyssäni — lukemattomana... Tämä tuplakappale (ainakin viimeisen luvun alkuun asti tai sitten ihan loppun asti) saakin matkustaa... 


Journal Entry 2 by wingerpaxwing at wishlistRABCK, fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Monday, February 18, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (2/18/2013 UTC) at wishlistRABCK, fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa sitten joskus toivelistakirjasi parissa, oofiri! :) 


Journal Entry 3 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 01, 2013

This book has not been rated.

Löytyi postilaatikosta, kun palasin reissusta. Kiitos, erpax! Olen toivonut tätä pitkään.

Viimeisen tekstisivun jälkeen on pieni maininta: "Tätä teosta on painettu kaksi versiota, joiden loppuratkaisut poikkeavat toisistaan, eikä lukija voi kirjaan tarttuessaan tietää, kumman loppuratkaisun hän on käsiinsä saanut. Vaihtoehtoisen lopun alkaen 52. luvusta voi lukea osoitteessa www.atena.fi/harjukaupunki_blanc "

Mielenkiintoista. 


Journal Entry 4 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 29, 2013

This book has not been rated.

Luin kirjan jonkin aikaa sitten ja äsken vielä vaihtoehtoisen lopun netistä. Arvelen, että minun kappaleessani painettuna ollut loppu olisi ikään kuin b-versio (enemmän väkivaltaa). Mutta en tiedä hyötyikö tarina varsinaisesti tästä kaksoislopusta.

Yleisesti ottaen viihdyin hyvin kirjan parissa, mutta en usko sen jättäneen sen syvempiä jälkiä. "Elokuvallisuus" sai uuden merkityksen, joka tylsästi tulkittuna tarkoittaa vastuusta ja arjesta viis veisaamista elämää suurempia esteettisiä kokemuksia hakiessa. Klassikkoelokuvien pyörittely oli hauskaa, samoin kaupunkimaiseman keskeinen rooli.

Kiitos, erpax!

Annimanni toivoo tätä. 


Journal Entry 5 by oofiri at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 02, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (4/2/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annimannille miitissä. 


Journal Entry 6 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 02, 2013

This book has not been rated.

Kiitos paljon! Minua kiinnostaa tässä kirjassa ennen kaikkea jyväskyläläismiljöö, sillä asuin kaupungissa opiskelujen takia vuodet 2003–2005. 


Journal Entry 7 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 04, 2013

This book has not been rated.

Minäkin viihdyin kirjan parissa mainiosti! Varsinaisesta fantasiasta en niin perusta, mutta maaginen realismi tai fantastinen realismi, joksi ei-latinalaisamerikkalaista maagisen realismin versiota näköjään joissakin piireissä kutsutaan, uppoaa hyvin. Erityisesti kirja imaisi minut mukaansa puolenvälin paikkeilla, kun palaset alkoivat hiljaksiin loksahdella paikoilleen. Loppuratkaisu (tai siis tämän painoksen versio) tuli kyllä yllätyksenä. Kävin heti perään lukemassa vaihtoehtoisenkin lopun.

Jääskeläisen läpimurtoteos Lumikko ja yhdeksän muuta odottaa TBR-pinossa. Nyt en yhtään malttaisi odottaa sen lukemista.

Seuraavaksi kirja matkaa toivelistahippakirjana Tyrnimarjalle. 


Journal Entry 8 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 17, 2013

This book has not been rated.

Kiitos toivekirjasta Annimanni! 


Journal Entry 9 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 07, 2014

6 out of 10

Meinasinpa juuttua kokonaan Harjukaupungin salakäytäviin…
Lukeminen kesti tavanomaista kauemmin ja kirja herätti hieman ristiriitaisia tuntemuksia, toisaalta tykkäsin ja toisaalta en.
Mukavaa kirjassa on Viisikko-teema, tuli ihan lapsuus ja Blytonin kirjat mieleen ja vesi kielelle kun muistelin ko. kirjoissa kuvattuja eväitä:)
Myös Jyväskylää kuvataan kiehtovasti ja käytetään hyvin tapahtumaympäristönä. Puolivälissä kirja jotenkin lässähtää ja on ajoittain jopa pitkäveteinen, mutta kun päästään Kertun tarinaan, tahti paranee mukavasti ja loppu on ihan mukavaa ja jännittävää luettavaa.
Minulle selvisi vasta viimeisellä sivulla, että kirjan lopusta on tehty 2 eri versiota. Kävin lukaisemassa myös sen toisen version netistä. Kummatkin ovat ihan ok ja on vaikea sanoa kumpi on parempi ja sopivampi. Äkkiseltään sanoisin että kirjassa oleva versio on parempi, jotenkin se sopii paremmin kirjan henkeen eikä minusta Ollilla ole kaiken kokemansa jälkeen paluuta menneeseen. Netissä olevassa versiossa loppu on ehkä onnellisempi ja Olli siinä vain palaisi entiseen elämäänsä ikään kuin elokuvista palaisi todellisuuteen.

 


Journal Entry 10 by wingTyrnimarjawing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 13, 2016

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (1/14/2016 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippa He_Ri ! Kutkuttavia hetkiä salakäytävissä! 


Journal Entry 11 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 15, 2016

This book has not been rated.

Kirja perillä, kiitos. Luin Lumikko ja yhdeksän muuta jokin aika sitten ja sen jälkeen lisäsin toivelistalleni kuitakin Jääskeläisen kirjoja. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.