corner corner Vadelmavenepakolainen

Medium

Vadelmavenepakolainen
by Miika Nousiainen | Humor
Registered by wingsakirmowing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/28/2012
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AnonymousFinder): available


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingsakirmowing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, August 28, 2012

7 out of 10

"Mikko Virtasella on ongelma. Hän ei tahdo olla suomalainen mies, mörökölli, ahdistuksen ja huonon itsetunnon ruumiillistuma. Hän on päättänyt tulla ruotsalaiseksi.
Helppoa se ei ole: Ruotsin kansalaisuutta ei heltiä miehelle, joka ei ole asunut maassa päivääkään, eroaminen Suomen armeijasta ei ota onnistuakseen, eikä työnantaja suostu myöntämään edes Victorian syntymäpäivää palkalliseksi vapaaksi.
Virtanen ei kuitenkaan luovuta. Hänestä sukeutuu Mikael Andersson – empaattinen, rakastava ja keskustelutaitoinen ruotsalainen perheenisä Göteborgista. Hinta on kova, mutta mihinpä ei ihminen olisi valmis saadakseen asua maailman demokraattisimmassa yhteiskunnassa, kansankodissa, missä ovetkin avautuvat kutsuvasti sisäänpäin."

Jaa-a, olipahan melkoinen tarina. En ole ihan varma mitä odotin... ainakin "kevyempää" huumoria, mutta jutut alkoi mennä jo niin hulluiksi, etten enää puolivälissä kirjaa jaksanut oikein naureskella niille. Nopealukuinen opus ja ihan kiinnostavia huomioita Suomesta/Ruotsista toki, mutta älyttömyydessään myös vähän ahdistava. 


Journal Entry 2 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, February 20, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (2/21/2013 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee HEP-ketjun kautta nimimerkille Louhi. Toivottavasti viihdyt kirjan parissa :)

**
Osallistun tällä myös 52 viikkoa -vapautushaasteeseen. Kansainvälisen äidinkielen päivän kunniaksi vapautan kirjan, jossa päähenkilö ei liiemmin omaa äidinkieltään arvosta. Sen sijaan hän olisi varmaankin innoissaan toisesta tämän viikon "suur"tapahtumasta, eli prinsessa Estellen syntymäpäivistä... 


Journal Entry 3 by Louhi at Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Monday, February 25, 2013

This book has not been rated.

Kirja tuli tänään postissa. Kiitos!

Nousiainen on suosikkikirjailijoitani, ja olen lukenutkin jo muun tuotannon. Odotan siis miellyttävää lukukokemusta.  


Journal Entry 4 by Louhi at Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Tuesday, October 11, 2016

8 out of 10

SPOILERIVAROITUS! Sisältää juonipaljastuksen.

Tässä meni perinteisesti monta vuotta, että sain luettua, vaikka oli lempikirjailijaa. Päätin nyt vapautusten vuoden lokakuun haasteen kunniaksi tämän lukea ja vapauttaa (sota ja rauha). Aloitin kirjan kyllä yli vuosi sitten, mutta Thaimaan-matkalla olevien ihmisten kuvaus jotenkin tökki ja kirja unohtui sille tielleen. Nyt kun olen sairauslomapäivällä, sain kirjan luettua ja se sitten vei ihan mennesään. Ei tosin ollut mielestäni yhtä samastuttava kuin Maaninkavaara ja Metsäjätti, mutta silti hyvä.

Koko ajan ihan paiseessa, että milloin tämä joutuu vankilaan. Mies kysyi, millaista tappokirjallisuutta luen ja vastasin, että tässä nämä vain lomailevat, eikä tässä ketään murhata. No olinpa vähän väärässä, mutta ei se mitään, oli tämä nimenomaan näiden yllätyselementtiensä vuoksi parempi kuin muuten. Olen lukenut viime aikoina Päivi Alasalmen alkupään tuotantoa ja Tapani Baggen jatkiksen Me Naisista, ja minulle on kuittailtu, että luen vain tappomurhajuttuja. Seuraavaksi ehkä pitäisi jatkaa samalla linjalla, että saisi lisää vapautuksia lokakuun sota ja rauha -teemaan.  


Journal Entry 5 by Louhi at Keskustan terveysasema in Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Wednesday, October 12, 2016

This book has not been rated.

Released 1 yr ago (10/12/2016 UTC) at Keskustan terveysasema in Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

hissiaulassa peilitasanteella 


Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Monday, January 02, 2017

7 out of 10

Ihan ok kirja lennolle Helsingistä Phukettiin...
Löytyy Kata Phuket Resortin kirjahyllystä. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.