corner corner Vuorilla ei ole herroja

Medium

Vuorilla ei ole herroja
by Anna-Lena Laurén | Nonfiction
Registered by Anne21T of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/15/2012
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Annelis): to be read


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Anne21T from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 16, 2012

8 out of 10

Mielenkiintoinen kirja Kaukasiasta ja sen kansoista. 


Journal Entry 2 by Anne21T at Kirjasto 10 in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, August 17, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (8/17/2012 UTC) at Kirjasto 10 in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Löytyy Kirjasto 10:n vaihtohyllystä. 


Journal Entry 3 by kirjakko at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 18, 2012

This book has not been rated.

Meillä oli kirjanvaihtotreffit Hippoleinin kanssa Kirjasto Kympin vaihtohyllyn ääressä ja kas, sieltähän löytyi tämä oikein mielenkiintoiselta vaikuttava kirja. Koska olin etuajassa, aloin jo lukea vähän ja heti nousivat hiukset pystyyn. Minua ei olisi saatu Kaukasiaan edes rauhan aikana ja tämä täti painaa sinne sodan keskelle tukka putkella keskeyttäen lomansa. Onneksi olen tähän ikään mennessä oppinut, että ihan kaikkea ei tarvitse nähdä tai kokea itse, BBC:n dokkareilla ja tällaisilla kirjoilla on vissi tarkoituksensa. 


Journal Entry 4 by kirjakko at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 23, 2013

This book has not been rated.

Nyt vasta oli aikaa lukea kirja kokonaan ja senhän lukaisi yhdeltä istumalta. Sujuvaa, asiallista tekstiä, josta huokuu läpi myös humaani lämpö ilman ylenpalttista voivottelua - ammattitaitoinen toimittaja. Antoi sen vaikutelman, että faktat olivat todella hallussa niin historian, politiikan kuin kielitieteen puolesta - tosin mikäs minä olen niitä arvioimaan, kun tietoni aiheesta oli kirjan alussa nollatasolla. Tosin faktaa tuli niin paljon, että veikkaan jo ensi viikolla unohtaneeni suurimman osan. Paitsi että ryssä on ryssä vaikka voissa keittäis, vaikkei kirjoittaja sitä näin ilmaissutkaan. Monet ihmiset sanovat rakastavansa Venäjän kansaa mutta inhoavansa sen vallanpitäjiä, politiikkaa ja byrokratiaa. Öö, miltä taivaankappaleelta ovat tipahtaneet venäläiset vallanpitäjät, poliitikot ja byrokraatit, jos kansa on niin ihanaa?? Minun täytyy sanoa, että venäläiset turistit eivät ole antaneet itsestään kovin hyvää vaikutelmaa - he ovat ylpeitä, esiintyvät maailman herroina, rikkovat sääntöjä mennen tullen enkä jättäisi heidän ulottuvilleen mitään, mistä en haluaisi päästä eroon.
Toveri Stalin, joka oli georgialainen, muisti kaukaasian kansoja aivan erityisellä tavalla vuonna 1944 - siirrätti kokonaisia kansoja Siperiaan tai sai heitä pakenemaan rajan yli Turkkiin.
Kirjan mukaan korruptio kukoistaa koko Venäjällä, mutta Dagenstanissa se on saanut aivan omat mittasuhteensa. Ihmisiä siellä on 2,5 miljoonaa, jotka edustavat 36 virallista kansalaisuutta sekä pienempiä, alle sadan hengen kansallisuuksia. Töihin ei pääse, ellei ole joku sukulainen merkittävässä asemassa ja / tai ole valmis maksamaan maltaita. Eikä rahaa vaadita vain ns. hyviin virkoihin; vahtimestarin paikastakin saa maksaa vähintään 1000€. Jos haluaa avata kaupan, pitää vuokran lisäksi voidella verotarkastaja ja mafia. Lääkäri oli hyvässä asemassa, sillä vaikka kuukausipalkka on vain muutama sata euroa, ei hänen hyvien virkamiessuhteidensa vuoksi tarvitse maksaa lahjuksia, jos tarvitsee tyttärelleen syntymätodistuksen tai itselleen uuden passin. Autonkuljettaja ei pysty asioimaan ensimmäisenkään viranomaisen kanssa maksamatta. Donna Leonin kuvaukset Italian korruptiosta ei ole sentään noin pahoja, vaikka niitä olen päivitellyt merkkinä Rooman rappiosta. Toivottavasti sinisilmäiset suomalaiset saavat itämafian pysymään poissa täältä, sillä ne pojat eivät pelaa napeilla eivätkä aivan puhtaasti.
Kabardinhevosista en ollut koskaan kuullut, mutta kirjassa ei mainittu lainkaan toista alkuperäisrotua, kaukasianpaimenkoiraa eli kaukkaria. Soisin, että näitä laumanvartijakoiria ei raahattaisi ihmisten ilmoille sieltä vuoristosta, jossa niiden tehtävä on omatoimisesti päätellä kuka tai mikä on vihulainen. Täällä niitä on päätynyt vähän turhan tiiviisti asutetuille alueille eivätkä omistajat ole ymmärtäneet, että ne tappavat talossa ja puutarhassa, kaksi- tai nelijalkaisia.
En surisi lainkaan, vaikka islaminuskonto jonain päivänä sattuisi häviämään maailmankartalta turhakkeena, mutta silti Ingushian 150 kadonnutta muslimimiestä ja ne kuolleeksi kidutetut, jotka on palautettu perheilleen, ovat osoitusta barbaarisista aineksista, jotka alueella vaikuttavat ja terrorisoivat asukkaita.
Entäs se 15-vuotias poika, joka vuonna 1992 sisällisodan ensimmäisenä päivänä sai tarkk'ampujan luodin päähänsä ja osittain halvaantui - hän ei saa viranomaisilta korvausta, koska nämä väittävät hänen vammaansa synnynnäiseksi!
Venäjällä asuneet kaukasialaiset ovat niin aivopestyjä, että eivät halua uskoa, että lännessä voisi ihan oikeasti olla vapaa lehdistö ja puolueeton YLE - lännen propagandapuheita vaan sellaiset sadut. Niin lähellä on tuo Venäjä, mutta onneksi myös niin kaukana!!
Ei niin että olisin koskaan tuntenut vetoa matkustaa kirjassa kerrotuille alueille, mutta nyt ei tarvitse edes miettiä - never!!
Kirjoittajan toisen kirjan "Hulluja nuo venäläiset" lukisin mielelläni.
Täytyypä kysyä veljeltäni onko hän lukenut tämän kirjan, voisin kuvitella että kiinnostaa. 


Journal Entry 5 by kirjakko at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 15, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (4/19/2013 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

AnneliS saa tästä lukemista. Ensin tosin lähdetään Göteborgiin katsomaan osaavatko ruotsalaiset järjestää kansainvälisen BC-tapahtuman. 


Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 25, 2013

This book has not been rated.

Kas vain, kirja löytyi kirjahyllystä, jonne sen lähtötohinassa sohaisin. Kyllä ruotsalaiset selviytyivät hyvin järjestelyistä, jopa niin hyvin että inuun taisi iskeä Convention-addiktio.
Kirja kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että ei joutune kauan piileksimään hyllyssä.
Kiitos kirjasta, Kirjakko, ja matkaseurasta! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.