corner corner Vegetarismi - Miksi ja miten ryhtyä kasvissyöjäksi

Medium

Vegetarismi - Miksi ja miten ryhtyä kasvissyöjäksi
by Bodhipaksa |
Registered by Kipsu of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/16/2012
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by MMunster): travelling


This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!

3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 16, 2012

7 out of 10

"Tärkeä teos kaikille, jotka haluavat ryhtyä kasvissyöjiksi tai haluavat kannustaa läheisiään eettisempään ja terveellisempään ruokavalioon.

Bodhipaksa kertoo miksi lihansyönti on väärin, miten niin eläinten kun ihmistenkin kärsimyksiä voi vähentää, ja miten elää ympäristöä säästäen. Mikä tärkeintä, hän neuvoo miten luopua lihasta, eläen terveellisesti ja hyvästä ruoasta nauttien!

Brittiläinen Bodhipaksa on perehtynyt buddhalaisuuteen ja kirjoittanut siitä useita teoksia. Hän on koulutukseltaan eläinlääkäri.

Kirjassa on mukana myös suomalaiselle kasvissyöjälle hyödyllisiä liitteitä."
 


Journal Entry 2 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 16, 2012

This book has not been rated.

Kirpparilta nappasin tämän kirjan, koska lihansyöntiä olen yrittänyt vähentää jo pitkään. Kirjan kuvailemat eläinten huonot olot eivät mitenkään yllättäneet, vaikka en olekaan erityisemmin ollut kiinnostunut perehtymään tuotantoeläinten oloihin, omat ensisijaiset kasvissyönnin syyt ovat muualla. Olisinkin kaivannut kirjalta enemmän ja toivonut sen kuvaavaan kasvissyönnin vaikutuksia kehoon ja mieleen. Näitä asioita ei valitettavasti käsitelty.

Kirja kertoi kasvissyönnistä suhteessa buddhalaisuuteen eli antaa enemmän lukijalle, joka on kiinnostunut myös buddhalaisuudesta. Valitettavasti teksti ei ollut oikein sujuvaa, huono käännös kenties? Lukeminen vähän takkuili, koska teksti ei soljunut sujuvasti eteenpäin. Jouduin lukemaan monia lauseita useamman kerran, kun omituinen lause sai ajatukset karkaamaan.

Kyllähän tämä kirja tietysti herättelee, vaikkei nyt itselle antanutkaan sellaista tietoutta, jota olisin kaivannut. Toisaalta, en tiedä, löytyykö ihmisiä, joita ei olisi jo herätelty tai yritetty herätellä? Lopussa olevat liitteet antoivat hyödyllistä lisätietoa, mutta toisaalta kirja jäi hyvin pinnalliseksi, koska siinä yritettiin käsitellä kasvissyönnin lisäksi liitteissä myös luomutuotantoa, reilua kauppaa, kasvimaitoja, viljelyä ja jopa tuholaisten luonnollista torjuntaa. 


Journal Entry 3 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Sunday, July 22, 2012

This book has not been rated.

Kiitoksia tästä hep-kirjasta!:) Lueskelen kirjan itse ennen kuin annan sen seuraavassa miitissä eteenpäin MMunsterille, jolla tämä on toivelistalla:) 


Journal Entry 4 by wingSoozreaderwing at By hand, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Tuesday, July 31, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/31/2012 UTC) at By hand, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annan kirjan eteenpäin MMunsterille tänään Joensuun heinäkuun BC-piknikillä:) 


Journal Entry 5 by MMunster at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, July 31, 2012

This book has not been rated.

Kiitos todella paljon Soozreader kirjasta! Tämäkin on ollut jo pitkään lukulistalla, mutta en ole saanut aikaiseksi lainata tai ostaa kirjaa. Kasvissyöjä olenkin jo, mutta uskon että tästä löytyy uusia ajattelutapoja sekä positiivista kannustetta. Seuraava lukijakin löytyy varmaan lähipiiristä. :)

Mielenkiintoinen lähestymistapa (uskonto) tuttuun aiheeseen. Eläinoikeuksia käsittelevät kirjat on tulleet luettua lähinnä filosofian, ympäristön taikka tieteen kannalta. Tämä kirja vain vahvistaa sitä tosi asiaa, että eläinten oikeudet ovat olleet läsnä aina monissa kulttuureissa eikä kysymys "onko eläimillä oikeuksia" ole mitenkään uutta.  


Journal Entry 6 by MMunster at Moabit, Berlin Germany on Tuesday, March 25, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (3/23/2014 UTC) at Moabit, Berlin Germany

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Anna kirjan loman päätteeksi eteenpäin luettavaksi ystävälleni! Toivon oiken mielenkiintoisia lukuhetkiä kirjan parissa! :) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.