corner corner Anna online

Medium

Anna online
by Stefan Nyman | Mystery & Thrillers
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 6/10/2012
This book has not been rated. 

status (set by Piiku): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 10, 2012

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Samuel on rakastunut. Anna on kerta kaikkiaan ihana. Silloin kun nuoret vastarakastuneet eivät ehdi tavata toisiaan, he chattailevat. Mutta toisinaan Annan viestit vääntyvät niin epäselviksi, että Samuel pelästyy. Anna on online ja kuitenkin offline, eikä ainoastaan kirjaimellisesti.

Samuelin kaveri Pentti tulkitsee mielellään unia, sekä omiaan että muiden. Ja jokin ei unien mukaan ole nyt oikein kohdallaan. Uninen opiskelijakaupunki Turku alkaa naakkoinensa tuntua yhä kolkommalta. Naakat ovat taivaan piraijoita, Anna toteaa, ja hän jos kuka tietää, mitä se tarkoittaa.

Stefan Nymanin esikoisromaani on moderni trilleri sanan oikeassa merkityksessä - kenties jännittävin Suomessa ruotsiksi kirjoitettu kirja."

***
Kampin hyllystä, muistaakseni. Signeerattu! 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 18, 2016

This book has not been rated.

En normaalisti lue kauhua, joten en osaa sanoa, miten tämä noudattelee genrekonventioita. Minulle tuli kerrontatavasta mieleen kuin tässä olisi kirjoitettu kauhuleffan kässäriä. Sen verran pelottava tämä oli kuitenkin, että onneksi luin sitä työmatkoilla bussissa enkä yksin illalla kotona. Olen tosin aika hermoheikko ja säilyn helposti muutenkin :)

Aivan erityisesti minua kuitenkin tökki kerronta ja kieli. Sekä alkuteoksen että suomennoksen kustannustoimittajalta oli jäänyt työ kesken. Tarina ei edennyt jouhevasti vaan tyhjäkäyntiä ja toistoa oli luvattoman paljon. Ja suomennoksen kieli oli paikoin hyvin kömpelöä ja käännetyn tuntuista, ei luontevaa suomea. Ei kukaan parikymppinen suomalaisnuori esimerkiksi sanoisi tyttöystävälleen "Miten minä olen sinua ikävöinyt!"

***
Seuraavaksi Piikulle toivelistahippakirjana. 


Journal Entry 3 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, March 15, 2016

This book has not been rated.

Kirja on täällä, kiitos Annimanni ja kuriirit Tarya & pippis. Minäkään en yleensä lue kauhua, mutta jonkin lukemani arvostelun perusteella kiinnostuin tästä kirjasta. Saapa nähdä miten käy... 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.