corner corner Brick Lane

Medium

Brick Lane
by Monica Ali | Women's Fiction
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 5/30/2012
This book has not been rated. 

status (set by Moriquen): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Wednesday, May 30, 2012

This book has not been rated.

"Als de Bengaalse Nazneen de huwbare leeftijd bereikt, wordt ze uitgehuwelijkt aan Chanu en verhuist ze naar Londen. Oppervlakkig gezien verloopt haar leven kalm, en jarenlang doet ze wat van haar wordt verwacht: ze doet het huishouden en voedt haar kinderen op. In werkelijkheid houdt ze met al haar kracht een wankel evenwicht in haar gezin in stand; haar dochters en haar man maken elkaar het leven onmogelijk.
In die fragiele staat van vrede stapt Karim haar leven binnen. Hij roept gevoelens in haar op die ze nog nooit heeft gehad, en hij veroorzaakt een beroering die de woede van de gemeenschap waarin zij leeft weerspiegelt. In de groeiende maatschappelijke spanningen in Londen weet Nazneen zich gebonden aan haar afkomst; vanuit Bangladesh schrijft haar zuster Hasina haar brieven over de hel van haar bestaan. Als de mogelijkheid van een terugkeer naar Bangladesh zich aandient, begrijpt Nazneen dat ze haar lot in eigen handen zal moeten nemen.

Brick Lane is een overrompelende, geestige en ontroerende roman, over de culturele verwarring van immigratie en over de manier waarop landschappen en herinneringen het menselijke inzicht bepalen - maar het is vooral een roman over de keuzes die mensen maken om het geluk te vinden. Met Brick Lane manifesteert Monica Ali zich in één klap als een van de grootste schrijvers van een nieuwe generatie." 


Journal Entry 2 by wingMoriquenwing at Abelebaan in Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, July 08, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/8/2012 UTC) at Abelebaan in Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Ergens in de straat, waarschijnlijk op de grond in een plastic zakje dat het boek tegen de regen beschermt, kan je dit boek terugvinden. Veel plezier ermee! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.