Συμπόσιον τόμος Α

Registered by mtzam of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 5/16/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 16, 2012
Το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα είναι ένα ζήτημα καυτό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις συνεχείς αιτιάσεις διαφόρων «κύκλων», από φτηνά περιοδικά ποικίλης ύλης και ημερήσιες εφημερίδες, έως και υποτιθέμενα «σοβαρά» και «επιστημονικά» βιβλία, που παρουσίαζαν το θέμα αυτό, θέλοντας προφανώς να μας πείσουν για το ότι η αρχαία Ελλάδα, ήταν ο παράδεισος της ομοφυλοφιλίας ή, ακόμη καλύτερα, ένα παγκόσμιο μοναδικό κέντρο ανωμάλων κάθε τύπου.
Τότε ο Σωκράτης, όσο και ο Πλάτων θεωρούν τη σωματική ηδονή σαν κάτι το περιττό, προκρίνουν τον έρωτα των ψυχών παρά των σωμάτων και γι αυτό, όταν ομιλούμε για έναν έρωτα χωρίς σωματική επαφή, αλλά μόνο με βαθειά ψυχική επικοινωνία, έχει επικρατήσει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου η φράση "Πλατωνικός έρως", η οποία δεικνύει ακριβώς την απουσία σωματικής έλξεως.

Journal Entry 2 by mtzam at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 16, 2012
Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο ταιριαστό βιβλίο για απελευθέρωση στο Super Challenge 7ου Εκστρατευτικού Συνεδρίου από το Συμπόσιον του Πλάτωνα. Δηλαδή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το απόλυτο release για το εν λόγω challenge. Ακολουθεί αιτιολόγηση.
Ποιος αναγνώστης διαβάζοντας το Συμπόσιον δεν γνωρίζει ότι συνδέεται με τις λέξεις '7', 'εκστρατεία', 'συνέδριο' και 'Βόλος'; Κανείς. Κάθε λογικός άνθρωπος, μέσω λογικών επιχειρημάτων και συνειρμών θα κατέληγε όπως και εγώ στα ίδια συμπεράσματα. Εξηγούμαι:
Ετυμολογικά:
Ο τίτλος του βιβλίου είναι Συμπόσιον, που κατά Μπαμπινιώτη σημαίνει: συνάντηση ειδικών, αφιερωμένη σε ειδικό θέμα, συνήθως με φαγητό και ποτό. Η λέξη συνέδριο, πάλι κατά Μπαμπινιώτη, σημαίνει την οργανωμένη συνάντηση πολλών ατόμων με σκοπό την παρουσίαση απόψεων ή την αντιμετώπιση προβλημάτων. Είναι εμφανές ότι οι λέξεις είναι συνώνυμες, αλλά η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στο δεύτερο συνδετικό της λέξης συνέδριο, η οποία ετυμολογικά προέρχεται από την πρόθεση συν και το ουσιαστικό έδρα. Η έδρα με τη μαθηματική της έννοια δηλώνει α. το κάθε ημιεπίπεδο δίεδρης γωνίας και β. καθένα από τα επίπεδα πολύγωνα, στα οποία περατώνεται ένα πολύεδρο γεωμετρικό σχήμα ή οποιοδήποτε στέρεο σώμα.
Αριθμολογία- Ιερή γεωμετρία:
Ναι, αλλά έδρες συναντάμε και στα γεωμετρικά σχήματα. π.χ. ο αριθμός 7 κατά τους Πυθαγόρειους θεωρείται ιερός αριθμός και σύμβολο της τελειότητας γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που εκφράζουν τα τέλεια σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο (τα οποία έχουν έδρες, με παρακολουθείτε έτσι;). Ποια ήταν τα ιερά σύμβολα στα οποία ανάγονται οι Πυθαγόρειες Ιδέες; Είναι αυτά της Μονάδας ( ο κύκλος χωρίς τελεία), της Δυάδας ( ο σταυρός), της Τριττύος ( το τρίγωνο) και της Τετρακτύος (το τετράγωνο). Οπότε έχουμε από τον αριθμό 7 τα δύο από τα τρία ιερά σύμβολα και αν πάρουμε την αρχαιοελληνική ερμηνεία της λέξης ΒΟΛΟΣ που σημαίνει μικρός σφαιρικός όγκος οποιουδήποτε υλικού, τσακ, πάρτε και τον κύκλο. (Ο σταυρός δεν πιάνεται γιατί δεν είναι κλειστό σχήμα όπως τα άλλα τρία). Και για να μην ξεχνιόμαστε τα τέλεια σχήματα πηγάζουν από τη διαίρεση του κύκλου με έναν αριθμό. Έτσι, το τρίγωνο είναι προϊόν της διαίρεσης με το 3. Το τετράγωνο προκύπτει από τη διαίρεση του κύκλου με το 4 κοκ. Μέχρι εδώ συμφωνούμε πιστεύω πως το συμπόσιον του Πλάτωνος συνδέεται απόλυτα και αδιαμφισβήτητα με τις λέξεις 7, ΣΥΝΕΔΡΙΟ και ΒΟΛΟΣ.
Φιλοσοφικά-Κουτσομπολιά:
Τώρα θα σας αναλύσω πως συνδέεται με τη λέξη ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. Τι ήταν ο Πλάτωνας; Φιλόσοφος. Πότε έγραψε το Συμπόσιον; Περίπου το 385 π. Χ. (για κάνετε το άθροισμα: 3+8+5=16-> 1+6=7, να το πάλι το 7). Ποιος ήταν ένας εκ των φιλοσόφων που μιλούν στο περί έρωτος του συμποσίου; Ο Αριστοφάνης. Και με ποιον είχε κόντρα ο Αριστοφάνης και τον έκραζε στις κωμωδίες του με αποτέλεσμα να πάρει των ομματίων του απογοητευμένος και να πάει το 407 στη Μαγνησία (όπου ανήκει και ο ΒΟΛΟΣ); Είχε κόντρα με τον Ευριπίδη. Ποιο έργο έχει γράψει ο Ευριπίδης; Το «Φοίνισσαι». Και ποιο είναι το θέμα του βιβλίου; Το ίδιο με το Επτά επί Θήβας του Αισχύλου. Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ των επτά εναντίον της Θήβας και κυρίως του Πολυνείκη που ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΕΙ με στρατό κατά της Θήβας (που παρεμπιπτόντως η Θήβα είχε και 7 πύλες). Και ποιο είναι το άθροισμα των γραμμάτων του ονόματος του Πολυνείκη; Το 7 κυρίες και κύριοι. (Πολυνείκης= 16+15+11+20+13+5+9+10+7+18=7)
Υπάρχει έστω και ένα άτομο που να έχει αμφιβολία για τη μυστική σύνδεση του Συμποσίου του Πλάτωνα με το συγκεκριμένο challenge; Υπάρχει κάποιος που να μην έχει κατανοήσει σε βάθος πως είμαστε μετέχοντες σε ένα Συνέδριο αποκρυφιστικό, σημειολογικό, συνομωσιολογικό, ιερά γεωμετρικό και ότι ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος το είχε συμπεριλάβει στο σύγγραμμά του; Νομίζω κανένας κυρίες και κύριοι.
Το βιβλίο απελευθερώνεται στα πλαίσια του Super Challenge που διοργανώνεται στα πλαίσια του 7ου Εκστρατευτικού Συνεδρίου στο Βόλο. (σηκωτή θα με πάρουνε το βλέπω)

Journal Entry 3 by mtzam at Metro - Omonoia / Ομόνοια in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 16, 2012

Released 11 yrs ago (5/16/2012 UTC) at Metro - Omonoia / Ομόνοια in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο θα απελευθερωθεί σήμερα το απόγευμα στην έξοδο του μετρό Ομόνοια που κοιτά προς την 3ης Σεπτεμβρίου (όχι αυτή στα hondos, αυτή που είναι απέναντι από το Λουμίδη), στο σταντ της City Press, δίπλα από το περίπτερο με το διαφημιστικό της HOL και συμμετέχει στο Suoer Challenge του 7ου Εκστρατευτικού συνεδρίου του Βόλου.

Ακολουθεί αιτιολόγηση:
- Στην Πλατεία Ομονοίας γίνονται προεκλογικά πολλές πολιτικές ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ και αν δεν κάνω λάθος πριν τις πρόσφατες εκλογές εκεί μίλησε η Παπαρήγα για τις θέσεις του ΚΚΕ.
- Η Πλατεία Ομονοίας έχει αλλάξει σχήμα πολλές φορές και πριν κάποια χρόνια ήταν κυκλική, δηλαδή είχε το σχήμα του ΒΟΛΟΥ.
- Το περίπτερο που δίπλα είναι το σταντ της City press φέρει μουσαμά με διαφήμιση της HOL που προφέρεται όπως η αγγλική λέξη hole που σημαίνει τρύπα. Αν περάσεις νύχτα φαίνετια σαν black hole που αυτό συνειρμικά μου φέρνει στο μυαλό το ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα διεξαχθεί για τις μαύρες τρύπες φέτος στη Γερμανία στις 18-22 Ιουνίου 2012 με θέμα "Black Hole Universe 2012"
- Η Πλατεία Ομονοίας συνδέει 7 κεντρικούς δρόμους , την Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Πατησίων,την 3ης Σεπτεμβρίου, την Αγίου Κωνσταντίνου, την Τσαλδάρη και την Αθηνάς.
Συνεπώς, το μέρος συνδέεται και με τις τέσσερις λέξεις του challenge...

Δεν ξέρω αν θα κερδίσω το challenge αλλά μια θεσούλα στις Πύλες του ανεξήγητου νομίζω την έχω κερδίσει...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.